Fly en Drive naar het verbluffend mooie en historische Bulgarije Afbeelding Fly en Drive naar het verbluffend mooie en historische Bulgarije
Fly en Drive naar het verbluffend mooie en historische Bulgarije ***
Bestemming: Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije

Fly en Drive naar het verbluffend mooie en historische Bulgarije

***

plane hotel car


8 Dagen

De noordwest-regio van Bulgarije wordt in economische termen vaak beschreven als de minst ontwikkelde regio. Als het echter gaat om natuur, geschiedenis, tradities, eten en wijn maken, is de noordwest-regio wellicht de meest authentieke en geconserveerde regio van Bulgarije. In dit gebied vindt u de rotsen van Belogradchik, natuurlijke rotsformaties van zandstenen waar de regen, het water en de wind het kalksteen heeft veranderd in prachtige sculpturen met vele spectaculaire grotten, die op zichzelf al toeristische attracties zijn. Deze historische tour zit vol met prachtige landschappen en is een reis naar het verre verleden.Dag 1: Sofia

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Sofia waar u de huurauto in ontvangst neemt. Vanaf de luchthaven rijdt u naar een hotel in Sofia. Vandaag staat een wandeling door Sofia, de stad die al 7.000 jaar geleden werd gesticht, op het programma. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Alexander Nevski-kathedraal en de crypte, het Nationale Theater, de St. Sofia-kerk, het oudste gebouw van Sofia en de Sint-Joriskerk, die in de 4e eeuw werd gebouwd. U overnacht ook in Sofia.

Dag 2: Sofia-Klooster van Rila-Sofia

Vandaag rijdt u naar het Klooster van Rila het grootste en belangrijkste symbool van de Bulgaars-orthodoxe kerk. Het klooster is gesticht in de 10e eeuw en in de 13e en 14e eeuw herbouwd. Het is één van de oudste kloosters van Europa en is in 1983 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Achter de 20 meter hoge muren liggen de imposante kloostergebouwen, een kerk en een kapel met waardevolle muurschilderingen. U keert na het bezoekje terug naar Sofia voor de overnachting.

Dag 3: Sofia-Belogradchik (ca. 180 km)

Vandaag rijdt u noordwaarts naar de Rotsen van Belogradchik. De Rotsformaties van Belogradchik worden al meer dan 200 miljoen jaar door de natuur als een uniek natuurverschijnsel gecreeerd. Hun roodachtige tint is te wijten aan het ijzeroxide. Ze variëren qua vorm en grootte, met een hoogte van meer dan 100 meter. Onder hen hebben de oude Romeinen een fort gebouwd, dat later door de Bulgaren en de Ottomanen werd gebruikt. Het fort wordt Belogradchik genoemd. U overnacht ook in Belogradchik.

Dag 4: Belogradchik - Pleven (ca. 195 km)

Vandaag vervolgt u uw weg naar Pleven. Op weg naar Pleven mag u echt de Grot van Prohodna niet missen. Het is één van de beroemdste en gemakkelijkst bereikbare grotten in Bulgarije. De grot is dankzij de grote holen en gaten in de grot natuurlijk verlicht. Deze gaten in de grot zijn precies wat de grot zo uniek maakt. Naast elkaar gelegen en met soortgelijke amandelvormige vormen, vertonen de gaten in de grot een opvallende gelijkenis met gigantische ogen die de bezoekers lijken aan te staren. Als u het vanuit een bepaalde hoek bekijkt, lijken ze zelfs op een gezicht dat naar beneden kijkt en als het nat is, lijkt het alsof het huilt. Dankzij deze gaten is de grot 'De ogen van God' benoemd.
Als u in Pleven bent, kunt u ook het Panorama "Plevenska epopeya" bezoeken (Pleven's epopee). Het is gebouwd op het slagveld van het Skobelev Park. Het is officieel geopend op de dag van de 100e verjaardag van de bevrijding van de stad: 10/12/1977. Het is één van die monumenten ter ere van alle gestorven soldaten - Bulgaars, Russisch en Roemeens. U kunt ook een bezoek brengen aan het Kailaka Park en het Fort Storgoziya.
Het wordt zeker aanbevolen om het wijnmuseum te gaan bezoeken - het ligt op het Balkan-schiereiland en is de enige in zijn soort. Het is gebouwd in 2008 en bevindt zich in een natuurlijke grot tegenover de Totlebenov Val Dam. Het is er bewust gebouwd - de eerste wijnbouw en wijnproducerende school was gevestigd in Pleven. Het museum heeft een indrukwekkende architectuur. U kunt interessante feiten leren over de geschiedenis van de wijnproductie, hoe u een wijnglas vasthoudt en hoe u verschillende soorten wijnen op basis van hun kleur, geur, smaak, etc. kunt onderscheiden. U overnacht in Pleven.

Dag 5: Pleven-Krushuna-watervallen-Lovech - Pleven

Vandaag kunt u geheel naar eigen wens verschillende plaatsen bezoeken. De Krushuna-watervallen zijn de grootste in Bulgarije. De Devetashka-grot ligt vlakbij de Krushuna-watervallen. De Devetashka grot is een pittoreske karstgrot. Het is één van de mooiste grotten van Bulgarije vol verhalen uit de Koude Oorlog en het decor voor diverse Hollywood-producties. Volgens archeologisch onderzoek gaf het sinds het Laat-Paleolithicum al beschutting aan mensen. De grot is een beschermd herkenningspunt van nationale en internationale betekenis en is uitgeroepen tot cultureel monument. De grot wordt op natuurlijke wijze verlicht door verschillende gaten aan de bovenkant
Lovech is ook een oude stad. U kunt de Kolyo Ficheto-brug bezoeken en een wandeling maken door de Oude Stad Varosha. Hier kunt u gebouwen met bewaarde Bulgaarse architectuur uit de culturele heroplevingsperiode bekijken. U kunt de St. Bogoroditsa-kerk, het Levski-museum en het Etnografisch Museum bezoeken. U kunt uw weg vervolgen naar het Vasil Levski-monument en de overblijfselen van de Lovech-vesting beklimmen. Voor de overnachting rijdt u terug naar Pleven.

Dag 6: Pleven - Veliko Tarnovo (ca. 120 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Veliko Turnovo. In Veliko Tarnovo - wat in de Middeleeuwen de hoofdstad van Bulgarije was - zult u het rijke en glorieuze verleden van het Tweede Bulgaarse Rijk kunnen ervaren. Bezoek de heuvel Tsarevets, waar u de Patriarch-kerk "Holy Ascending of God" kunt aanschouwen. Mis ook het fort van Tsarevets niet. Er is een avondshow genaamd "Light and Music" wat een adembenemende attractie is, die symbool staat voor de stad en die het verhaal vertelt van het Tweede Bulgaarse Rijk (1185 - 1396). De show wordt het hele jaar op bepaalde data gespeeld.
Een paar kilometer van Veliko Turnovo ligt het dorp Arbanassi, dat beroemd is om zijn goed bewaard gebleven traditionele architectuur. U overnacht in Veliko Tarnovo.

Dag 7: Veliko Turnovo-Etara-Veliko Tarnovo

De volgende stop is het Etnografisch Museum Etara, dat laat zien hoe de lokale bevolking eeuwen geleden leefden.
U kunt als u tijd heeft ook nog Kazanlak bezoeken. Het wordt ook wel de Rozenstad genoemd omdat dit de regio is waar de wereldberoemde Bulgaarse rozenolie wordt geproduceerd. Bezoek The Rose Museum en het Thracisch graf van Kazanlak. Daarna gaat u terug naar Veliko Turnovo, waar u zult overnachten.

Dag 8 Veliko Tarnovo - Sofia - Vertrek (ca. 220 km)

Vandaag rijdt u naar Sofia van waaruit u weer naar huis zult vertrekken.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Sofia
Dag 2: Sofia - Klooster van Rila - Sofia
Dag 3: Sofia - Belogradchik
Dag 4: Belogradchik - Pleven
Dag 5: Pleven - Krushuna-watervallen - Lovech - Pleven
Dag 6: Pleven - Veliko Tarnovo
Dag 7: Veliko Turnovo - Etara - Veliko Tarnovo
Dag 8 Veliko Tarnovo - Sofia - Vertrek

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Bulgarije blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Sofia
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 8 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive naar het verbluffend mooie en historische Bulgarije 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail