Ecuador 14 daagse rondreis Afbeelding Ecuador 14 daagse rondreis
Ecuador 14daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Ecuador - Rondreis

Ecuador 14daagse rondreis

***

Tijdens deze rondreis ziet u de mooiste plekken van Ecuador. De reis brengt u naar verschillende steden, het Amazone gebied, de Andes en het El Cajas Nationaal Park. Onderweg stopt u bij lokale markten in kleine dorpjes.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaEcuador

14 dagen / 13 nachten

Individuele rondreis

Tijdens deze rondreis ziet u de mooiste plekken van Ecuador. De reis brengt u naar verschillende steden, het Amazone gebied, de Andes en het El Cajas Nationaal Park.

Dag 1 Amsterdam - Madrid - Quito

Aankomst in Quito. Op de luchthaven van Quito wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht.

Dag 2 Quito

Vandaag bezoekt u de binnenstad van Quito dat sinds 1978 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. De wandeling begint op het Vrijheidsplein waaraan de kathedraal, paleis van de president, gemeentehuis en het aartsbisschoppaleis staan. U brengt een bezoek aan de tempel van La Compania de Jesus en het Klooster van San Francisco. Daarna wordt u, iets ten noorden van Quito, naar het midden van de wereld gebracht; de evenaar. Ontbijt is inbegrepen op deze dag.

Dag 3 Quito / Otavalo

De excursie van deze dag gaat door de Andes richting het noorden, naar het land van de Otavalos. Hier bezoekt u de textiel markt van Otavalo en brengt u een bezoek aan Peguche, een dorpje vlakbij Otavalo. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen op deze dag.

Dag 4 en 5 Quito - Misahualli

Aan de oever van de Napo rivier verblijft u vlakbij het dorpje Ahuano. Vanaf hier kunt u wandelingen maken in het regenwoud en een bezoek brengen aan een lokaal Quichua dorp. Maar ook een raft avontuur op de Napo rivier is een mogelijkheid. Verblijf op basis van volpension.

Dag 6 Misahualli - Banos

Deze dag wordt u naar de plaats Banos gebracht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7 Banos - Riobamba

Na het ontbijt maakt een spectaculaire tocht langs de kloof van de Pastaza rivier naar de stad Banos. Deze stad ligt aan de voet van de Tungurahua vulkaan. Tijdens de rit richting El Pailon del Diablo (de Duivels Ketel), komt u langs een aantal kleine watervallen. Na de lunch in een hacienda, maakt u een wandeling door Banos. Na deze wandeling gaat de rit verder de berg op naar Riobamba. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 8 Riobamba - Cuenca

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Cuenca. U rijdt langs de randen van de Andes, door kleine dorpjes en velden. Na ca. 2 uur komt u aan bij de kleine plaats Alausi, waar u aan boord stapt van een 100-jaar oude trein. De trein klimt 800meter zigzaggend omhoog. Terug op het station, gaat u verder richting het zuiden, waar u een bezoek brengt aan de Inca vesting van Ingapirca. Bij aankomst in Cuenca wordt u naar het hotel gebracht. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 9 Cuenca

Vandaag brengt u een bezoek aan Cuenca, een van de grootste steden van Ecuador. U bezoekt onder andere het Plaza San Sebastian waar een kleurrijke markt is. Ook bezoekt u het museum van moderne kunst, de bloemenmarkt en El Carmen de la Asuncion kerk. Hierna rijdt u langs de Tomebamba rivier en luncht u in Cuenca. Na de lunch krijgt u te zien hoe de beroemde Panama hoeden van stro worden gemaakt. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 10 Cuenca - Salinas

Via het El Cajas Nationaal Park rijdt u naar Salinas. Het nationaal park heeft een grote van 28.544 hectaren en heeft 235 meren die afkomstig zijn uit de ijstijd. Bij aankomst in Salinas wordt u naar het hotel gebracht. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 11 Salinas

Deze dag heeft u zelf de gelegenheid om Salinas te ontdekken. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 12 Salinas - Guayaquil

Na aankomst in Guayaquil wordt u naar het hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 Guayaquil - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht en vanuit daar vliegt u naar Amsterdam.

Dag 14 Aankomst Amsterdam

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Madrid - Quito // Guayaquil - Madrid - Amsterdam
 • Engelstalige reisleiding
 • Entree tot alle genoemde bezichtigingen
 • Maaltijden als in het programma
 • Transfers volgens programma

Optioneel bij te boeken

 • Verlenging Galapagos eilanden 5 nachten op de M/V Santa Cruz en 1 nacht in Guayaquil, voor 2 personen vanaf 2329 per persoon (vertrek op woensdag)
 • Verlenging Galapagos eilanden 5 nachten op de M/V Santa Cruz en 1 nacht in Guayaquil, voor 2 personen vanaf 2329 per persoon (vertrek op vrijdag) U verblijft tijdens deze verlengingen op het schip de M/V Santa Cruz. Dit schip is speciaal gebouwd om door dit gebied te varen. De hutten waarin u verblijft zijn gelegen op het hoofd- en bovendek. Door de glazen bodem van de boot kunt u het leven onderwater bekijken.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ecuador 14daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail