Rond de Poolcirkel en de Noordkaap Afbeelding Rond de Poolcirkel en de Noordkaap
Rond de Poolcirkel en de Noordkaap ***
Bestemming: Rondreizen Finland - Fly Drive Finland

Rond de Poolcirkel en de Noordkaap

***


13 Dagen

13 daagse fly en drive De eilanden Lofoten & Vesterilen staan bekend om hun bijzondere flora en fauna. Hier leeft de bevolking van de visserij en kenmerkend zijn de oude rode vissershuisjes, de rorbuer en de stokvis die overal te drogen hangt. De rondreis is vernieuwd en naast de twee nachten op de Lofoten verblijft u eveneens twee nachten in Andenes op de Vesterilen. Zo heeft u de mogelijkheid om een...

Rondreis o.b.v. Logies



Fly en drive Finland

Rovaniemi ligt op de Poolcirkel. Op de grond van Rovaniemi zijn archeologische vondsten gevonden die aantonen dat Rovaniemi in de eerste eeuwen na christus werd bezocht door reizigers vanuit Karelie en de kust van de Noordelijke IJszee. De stad Kiruna is opgericht in 1990. Kiruna heeft een prachtig landschap en heeft veel mooie ertsgroeven. De Alta rotstekeningen zijn zeer oud, de oudste rotstekeningen zijn 6300 jaar oud.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Rovaniemi

Vandaag vliegt u naar Rovaniemi (met een overstap in Helsinki) op de luchthaven haalt u uw huurauto op, waarna u kunt beginnen aan uw avontuur. Nu gaat u richting uw overnachtingshotel.

Rovaniemi is de grootste stad in het noorden van Finland. Bij de herbouw van de stad liet de architect Alvar Aalto zich inspireren door de vorm van een rendiergewei. Rovaniemi wordt gezien als de hoofdstad van de oorspronkelijke nomadenbevolking, de Samen. Met prachtige klederdracht en een eigen taal behouden al jaren hun eigen cultuur. Bij Rovaniemi ligt de poolcirkel waar het dorp van de kerstman de toeristische trekpleister is. In een Disney-achtig decor ziet u het dorp met een postkantoor, souvenirwinkels en de werkplaats van de kerstman.

In de periode 28/6/2016 t/m 31/7/2016 is de luchthaven van Rovaniemi gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. Finnair wijkt uit naar de luchthaven van Kemi. Na aankomst wordt u met de bus in ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Rovaniemi gebracht waar u de huurauto kunt ophalen. Op de terugweg levert u de huurauto in op de luchthaven van Rovaniemi en wordt u weer per bus naar Kemi gebracht waar u kunt inchecken.

Dag 2: Rovaniemi - Kiruna, ca. 400 km

Onderweg naar Kiruna kunt u genieten van het prachtige landschap. Kiruna is de grootste plaats van Zweeds Lapland. In de omgeving van Kiruna liggen ertsgroeven. In Jukkasjirvi kunt u het Icehotel Art Center bezoeken met mooie dingen gemaakt uit ijs en miniatuurmodellen van eerdere ijshotels.

Dag 3 en 4: Kiruna - Leknes, ca. 455 km

Vandaag bereikt u het derde land van de rondreis, dit is Noorwegen. Nadat u de grens bent overgestoken, rijdt u richting de eilandengroep de Lofoten & Vesterilen. De eilanden hebben een mooie flora en fauna en zijn geweldig voor natuurliefhebbers. De twee eilandengroepen hebben een fantastisch decor met de bergen en het water. Maak hier een rondrit over de Lofoten en stop in leuke dorpjes zoals Reine en Svolvaer.

Dag 5 en 6: Leknes - Andenes, ca. 280 km

Vandaag verlaat u de Lofoten en rijdt noordelijk naar de andere eilandengroep, de Vesterilen. Vanuit Andenes kunt u een spectaculaire walvissafari maken met zeer grote kans om een paar walvissen te spotten.

Dag 7 en 8: Andenes - Tromsi, ca. 250 km

Per lokale ferry (niet inbegrepen) kunt u tijdens het zomerseizoen (ca. 20/5 - 30/8) van Andenes naar Gryllefjord op Senja. Deze overtocht duurt ruim anderhalf uur. Hierna rijdt u via het vasteland naar Tromsi. De universiteitsstad is verdeeld over 627 eilandjes en wordt ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Het Polar museum en Noorderlicht planetarium zijn ook bezoek waard, net als de IJskathedraal, waar in de zomer middernachtconcerten worden gehouden.

Dag 9: Tromsi - Alta, ca. 295 km

Via twee lokale veerdiensten met een prachtige omgeving reist u naar Alta. De natuur is hier prachtig. Bezoek het Alta museum met rond de 2500 prehistorische rotstekeningen, een prachtig UNESCO monument.

Dag 10: Alta - Noordkaap, ca. 220 km

Vandaag gaat u via de Weg van de Middernachtzon naar de Noordkaap. Dit is een plek met een magische aantrekkingskracht. De leisteenrots steekt met zijn 307 m loodrecht uit de Noordelijke IJszee. In Honningsvig bezoekt u het Noordkaap museum en ziet u bij helder weer de middernachtzon.

Dag 11: Noordkaap - Ivalo, ca. 400 km

Vandaag rijdt u langs de Posangerfjord naar Lakselv, waar de meest noordelijke wijngaard te vinden is . Vervolgens gaat u naar Karasjok met het Sapmi-themapark. De Samen zijn de oorspronkelijke nomaden bevolking van Lapland. U steekt de grens met Finland over en rijdt naar het schitterende Inarimeer met meer dan 3000 kleine eilandjes. Het eindpunt is Ivalo.

Dag 12: Ivalo - Rovaniemi, ca. 290 km

Op de terugreis naar Rovaniemi kunt u onderweg genieten van een prachtige rit langs de Tornerivier.

Dag 13: Rovaniemi - Amsterdam

Vandaag is uw laatste dag wij hopen dat u genoten heeft.

Deze 13-daagse Fly Drive is inclusief

  • Retourvluchten naar Rovaniemi v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 12 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad Extra info vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Hoogtepunten

  • Rovaniemi
  • Kiruna
  • Lofoten & Vesterilen
  • Tromsi
  • Alta rotstekeningen
  • Noordkaap
  • Cultuur van de Samen
  • Ivalo



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rond de Poolcirkel en de Noordkaap 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail