Hoogtepunten van Kreta in 14 dagen Afbeelding Hoogtepunten van Kreta in 14 dagen
Hoogtepunten van Kreta in 14 dagen
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Kreta

Hoogtepunten van Kreta in 14 dagen


plane hotel car


15 Dagen

Het grootste eiland van Griekenland, Kreta, ontdekt u het beste door middel van een mooie autorondreis. Kreta herbergt alles wat Griekenland zo bijzonder maakt. Volgens de legende heeft Zeus op Kreta alles bij elkaar gebracht waarover een ideaal eiland moet beschikken. Steile kusten, mooie stranden, verlaten baaitjes, de Samariakloof en de historie van Koning Minos. Overal op het eiland zijn historische opgravingen te vinden. Het binnenland heeft mooie bergdorpjes, vruchtbare gronden met olijfboomgaarden, kruiden-, thee- en citroenplantages. Een echte aanrader zijn de paleizen van Knossos en Phaistos/Festos. Kortom, in een week bent u (weer) helemaal verliefd op Kreta en Griekenland.



Highlights * Heraklion Knossos Sfendoni druipsteengrot Omalos Plateau en Samariakloof Preveli Phaistos Gortys Agios Nikolaos Spinalonga

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Heraklion (ca. 20 km)

Na aankomst op de luchthaven van Heraklion neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in of nabij Heraklion. Bent u vroeg aangekomen en wilt u er nog op uit? Bezoek een van de onder dag 2 genoemde plaatsen/bezienswaardigheden of ga de stad verkennen.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Heraklion.

Dag 2: Heraklion - Archanes - Thrapsano - Heraklion (ca. 70 km)

Deze dag staat in het teken van de Minoïsche cultuur, 4000 jaar geleden. Bij de stad Heraklion, bezoekt u Knossos, het paleis van koning Minos. Verder zijn in Heraklion het Archeologisch Museum, het Natuurhistorisch Museum en het Historisch Museum met enkele originele doeken van de schilder El Greco een bezoek meer dan waard. In de winkelstraten en de marktstraat is volop bedrijvigheid; op pleinen en in stegen wemelt het van de terrasjes. U vervolgt de route van vandaag door een heuvelachtige streek naar het karakteristieke dorp Archanes met een sfeervol plein en talrijke taverna's. Langs de Minoische boerderij Vathypetro en Choudetsi rijdt u door naar Peza. In deze wijnstreek zijn meerdere wijnhuizen open voor bezoekers waar ook geregeld proeverijen worden gehouden. Nadat u de keramiekwerkplaatsen in het dorpje Thrapsano bekeken hebt, keert u terug naar uw hotel in Heraklion.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Heraklion.

Dag 3: Heraklion - Ida-gebergte - Heraklion (ca. 110 km)

Route door het Ida-gebergte naar het dorpje Anogia, waar in veel huizen nog een weefgetouw staat. Vanaf Anogia loopt de weg door een zeer indrukwekkend landschap, naar het hooggelegen Nidaplateau. Onderweg ziet u enkele traditionele stenen herdershutten (Mitato). In het vroege voorjaar ligt hier op de bergtoppen nog sneeuw. Vervolgens zet u koers naar Zoniana voor een bezoek aan de indrukwekkende druipsteengrot Sfendoni. Via Axos en Garazo daalt u weer af en rijdt u, omgeven door sinaasappelbomen, terug naar Heraklion.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Heraklion.

Dag 4: Heraklion - Rethymnon - Georgioupolis (ca. 150 km)

Een prachtige rit over de New National Road voert in de richting van Rethymnon. Bezoek onderweg Fodele, het geboortedorp van de beroemde schilder El Greco. Zeer interessant is een bezoek aan het klooster Arkadi, bekend om zijn grote vrijheidsstrijd tegen de Turken in 1866. Vanuit het pottenbakkersdorpje Margarites heeft u een schitterend uitzicht op de gelijknamige kloof en de kustlijn. In het gezellige centrum van Rethymnon ziet u bouwstijlen van verschillende bezetters. Vanaf de haven begint een lang zandstrand, omzoomd door een mooie palmenboulevard. Nadat u bent uitgekeken in Rethymnon zoekt u uw hotel in of nabij Georgioupolis op.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis.

Dag 5: Georgioupolis: diverse dagtochten mogelijk

U kiest uit één van onderstaande dagtochten:

  • op de bergpas Askifou-Imbros bij het dorpje Imbros ligt het beginpunt van de Imbroskloof (8 kilometer lang). U loopt vanaf Imbros door de kloof naar Komitades waar u bij één van de taverna's een taxi terug naar uw auto kunt nemen (totaal ca. 110 km rijden)
  • bij Vrisses, het dorpje dat bekend staat om zijn lekkere yoghurt, gaat u over de bergpas naar het zuiden naar Chora Sfakion. Van hieruit vertrekt de veerboot naar het autovrije Loutro (ca. 30 min. varen) en Agia Roumeli (ca. 60 min. varen) alwaar de beroemde Samariakloof uitmondt. Hier kunt u een stukje de kloof inwandelen. (totaal ca. 135 km excl. eventuele boottocht)

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis.

Dag 6: Georgioupolis - Georgioupolis: autorit naar de Omalos Hoogvlakte (ca. 150 km) of wandeling door de Samariakloof (18 km wandelen)

Bij de Omalos hoogvlakte ligt op ca. 1200m hoogte Xyloskalon, de noordelijke ingang van de Samariakloof. Ter hoogte van Chania vindt u de afslag Omalos die u over een prachtige groene bergroute voert naar de hoogvlakte. Deze prachtige autorit is zeker de moeite waard, maar aangezien het begin- en eindpunt van de Samariakloof te ver uit elkaar liggen, is het onmogelijk de wandeltocht te maken met de eigen (huur)auto.

Als u de Samariakloof wilt lopen, kunt u het beste een georganiseerde excursie boeken bij één van de toeristenkantoortjes in Georgioupolis.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis.

Dag 7: Georgioupolis - Georgioupolis: dagtocht in het westen (ca. 110 km)

Langs Souda Baai rijdt u naar het schiereiland Akrotiri. Vanaf de Profeet Ilias heuvel met de graven van Venizelos, heeft u een schitterend uitzicht op de stad en baai van Chania. Aan de zuidoostkant van de stad bezoekt u het lieflijke nonnenklooster Chrissopigi. Een dwaaltocht in de oude binnenstad van Chania, door de markthal en langs de pittoreske Venetiaanse haven is een genot. Over de Old National Road vervolgt u uw weg langs kleine, idyllische dorpen naar het 'yoghurtdorp' Vrisses. Voordat u terugkeert naar uw hotel in of nabij Georgioupolis, sluit u uw dagtocht af op een terrasje bij het meer van Kournas.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Georgioupolis.

Dag 8: Georgioupolis - Argiroupolis - Plakias - Preveli - Spili - Agia Galini - Matala (ca. 130 km)

U verlaat Georgioupolis in zuidoostelijke richting naar Argiroupolis waar diverse (vis)taverna's zijn gebouwd rondom prachtige watervalletjes en een forellenkwekerij. Vervolgens neemt u de prachtige route via de bergdorpen Velenado en Kounevos en de smalle Kotsifoukloof naar Plakias. Hier is het genoeglijk zitten in een van de talrijke eethuisjes langs de zee. Uw volgende stop is bij het klooster van Preveli dat hoog boven de Libische Zee ligt en een schat aan waardevolle relikwieën herbergt. Het palmenstrand van Preveli ligt een stukje verderop. Als u de trappen naar het strand begint af te dalen, treft u na een tijdje een uitkijkpunt aan waar u een schitterend uitzicht op het strand en de met palmbomen omzoomde rivier heeft. Wilt u met uw voeten op het strand staan? Houdt u er dan wel rekening mee dat u al die trappen ook weer op moet klimmen. Via de Kourtaliotikokloof bereikt u het dorp Spili dat bekend staat om de waterbronnen met de Venetiaanse leeuwenkoppen. Door de uitlopers van het Idagebergte brengt de route u vervolgens naar het kustplaatsje Agia Galini met leuke winkeltjes, taverna's en terrasjes waarna u doorrijdt naar uw eindbestemming van vandaag: het oude hippiedorp Matala.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala. Van 21 tot 23 juni 2019 is er een festival in Matala waardoor alle accommodaties al volgeboekt zijn. In deze periode zullen wij accommodatie in een andere plaats aan de zuidkust voor u reserveren. 

Dag 9: Rustdag Matala

Een dag om te relaxen in en rondom Matala. Bezoek de stranden en baaitjes in de omgeving of bekijk de, in de krijtrotsen uitgehouwen, Romeinse graven boven het strand van Matala.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala. Van 21 tot 23 juni 2019 is er een festival in Matala waardoor alle accommodaties al volgeboekt zijn. In deze periode zullen wij accommodatie in een andere plaats aan de zuidkust voor u reserveren. 

Dag 10: Matala - Phaistos - Vori - Gortys - Zaros - Matala (ca. 90 km)

Uw eerste bestemming van vandaag is het prachtig gelegen Minoïsche paleis Phaistos. U vervolgt uw weg naar het dorpje Vori waar u het folkloremuseum kunt bezoeken. Daarna wacht het volgende archeologische juweeltje: Gortys, de hoofdstad van Kreta tijdens het Romeinse tijdperk. Op uw weg terug naar Matala maakt u nog een omweg naar het waterrijke bergdorp Zaros waar u het meer c.q. forellenkwekerij bezoekt. 

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Matala. Van 21 tot 23 juni 2019 is er een festival in Matala waardoor alle accommodaties al volgeboekt zijn. In deze periode zullen wij accommodatie in een andere plaats aan de zuidkust voor u reserveren. 

Dag 11: Matala - Ano Vianos - Mirtos - Anatoli - Kalamafka - Agios Nikolaos (ca. 160 km)

Vandaag verlaat u de Messara-vlakte en reist u oost- en daarna noordwaarts. Onderweg ziet u talloze tuinderskassen. Iets buiten het dorp Ano Vianos staat een monument voor de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Het dorpje Mirtos met een aardig strand aan een gezellige boulevard en leuke straatjes en pleintjes, is de ideale plek voor een ontspannen tussenstop. Bij uw vertrek uit Mirtos gaat u in de richting van Ierapetra, maar voordat u daar aankomt neemt u de afslag naar Anatoli. Via de bergdorpjes Anatoli en Kalamafka volgt een schitterende rit naar het schilderachtige, aan de Mirabello baai gelegen stadje Agios Nikolaos met zijn beroemde binnenmeertje.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos.

Dag 12: Agios Nikolaos

Verken op uw gemak het stadje en de omliggende stranden, bezoek het archeologisch museum of vertrek in de ochtend vanuit de haven met een bootje naar het voormalige lepra-eiland Spinalonga.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos.

Dag 13: Agios Nikolaos: diverse dagtochten mogelijk

U kiest uit één van onderstaande dagtochten:

  • het ten zuiden van Agios Nikolaos gelegen bergdorpje Kritsa (ca. 10 km) dat bekend staat om het handwerk en het mooie kerkje Panagia Kera
  • het ten noorden van Agios Nikolaos gelegen, exclusieve badplaatsje Elounda (ca. 12 km) waar u uitkijkt over de baai en het voormalige lepra-eilandje Spinalonga. Als u er op de terugweg voor kiest om een omweg te maken en de Old National Road (via Neapoli) te nemen, wordt u beloond met prachtige vergezichten

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos.

Dag 14: Agios Nikolaos - Ierapetra - Toplou - Vai - Sitia - Gournia - Agios Nikolaos (ca. 220 km)

De tocht naar het uiterste oosten gaat via de zuidelijkste stad van Europa, Ierapetra, en over Kreta's smalste landengte (12 km). Langs de zuidkust en door de uitlopers van het Tripiti en Orno gebergte rijdt u weer naar de noordkust. De imposante klokkentoren van het Toplou klooster steekt fier omhoog boven het woestijnachtige landschap. Het natuurlijke palmbomenbos en het strand van Vai, bekend van de Bounty reclame en uniek in Europa, liggen in het noordoosten. Hierna gaat u terug in westelijke richting naar het stadje Sitia:, een vredig havenplaatsje aan de Egeische Zee, met smalle straten en steegjes. De hooggelegen bochtige kustweg langs de Mirabello Baai die in het voorjaar vrolijk gekleurd is door de wilde bloemen, zal u verrassen met fantastische vergezichten. Op de weg terug naar Agios Nikolaos rijdt u nog langs de ruïnes van de Minoische stad Gournia die u eventueel kunt bezoeken.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Agios Nikolaos.

Dag 15: Agios Nikolaos - vliegveld Heraklion (ca. 60 km)

Met de huurauto rijdt u naar de luchthaven van Heraklion voor uw vertrek naar huis.

Dag tot dag:

Dag 1: Vliegveld Heraklion - Heraklion (ca. 20 km)
Dag 2: Heraklion - Heraklion (ca. 70 km)
Dag 3: Heraklion - Heraklion (ca. 110 km)
Dag 4: Heraklion - Georgioupolis (ca. 150 km)
Dag 5: Georgioupolis
Dag 6: Georgioupolis - Georgioupolis (ca. 150 km rijden of 18 km wandelen)
Dag 7: Georgioupolis - Georgioupolis (ca. 110 km)
Dag 8: Georgioupolis - Matala (ca. 130 km)
Dag 9: Matala
Dag 10: Matala - Matala (ca. 90 km)
Dag 11: Matala - Agios Nikolaos (ca. 160 km)
Dag 12-13:  Agios Nikolaos
Dag 14: Agios Nikolaos - Agios Nikolaos (ca. 220 km)
Dag 15: Agios Nikolaos - vliegveld Heraklion (ca. 60 km)

 



Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland kunt u vanaf Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam naar Heraklion vliegen (de prijs kan per luchthaven verschillen). Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf, Keulen) of Belgie (Brussel, Charleroi).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvlucht Heraklion
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Hoogtepunten van Kreta in 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail