Way to San Jose Afbeelding Way to San Jose
Way to San Jose ***
Bestemming: Rondreizen Honduras - Rondreizen

Way to San Jose

***

Deze reis neemt je mee op expeditie over onbegaande paden door Guatemala, Honduras, Nicaragua en Costa Rica. Een reis vol spanning en tochten door adembenemende landschappen, van turkooizen oceanen met exotisch onderwaterleven tot de regenwouden, doordrongen van mysterieuze junglegeluiden. Een onvergetelijke reis vol tropische verrassingen!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Antigua

Afhankelijk van je aankomsttijd is er misschien nog gelegenheid om zelf de stad te ontdekken. Eind van de middag is je welkomstmeeting, gevolgd door een korte stadswandeling. Uit de Spaanse koloniale tijd dateren vele historische gebouwen die Antigua haar bijzondere sfeer geven.

Dag 02-03 Copan

Na een mooie rit door het droge landschap van Oost Guatemala steek je de grens over naar Honduras. In Copan vind je nog fraai gebeeldhouwde en versierde Maya ruines, opgenomen op de Unesco Werelderfgoederenlijst.

Dag 04-06 Roatan Island

Een lange reisdag brengt je naar Roatan Island, een duik- en snorkelparadijs in de Caraibische Zee. Omgeven door kilometers koraalrif vind je hier allerlei tropische vissen. De witte zandstranden, omzoomd door palmen nodigen je uit om lekker te luieren. Het heuvelachtige binnenland kun je simpel per scooter of mountainbike ontdekken.

Dag 07 Comayagua

's Morgens vroeg vertrekken we per ferry naar het vaste land en vervolgen onze reis naar Comayagua. Deze plaats kent een mooie mix van koloniale architectuur en een eigentijdse levensstijl en is je laatste avond in Honduras.

Dag 08-09 Granada

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. We passeren de grens met Nicaragua. Voor veel reizigers is Nicaragua de favoriete bestemming in Midden Amerika. De vriendelijke bevolking en het geweldige natuurschoon zorgen hier voor. Granada is de oudste stad van Nicaragua en is omgeven door nog actieve vulkanen en koele meren. Het is mogelijk, om een dagexcursie te regelen naar het indrukwekkende vulkaangebied.

Dag 10-11 Ometepe Island

Per bus en boot reizen naar Lake Nicaragua. In dit grote meer vind je Ometepe Island, een eiland waar vooral landbouw wordt bedreven. Plantages voor bananen, koffie en citrusvruchten naast een overvloedige fauna. Zoetwaterhaaien, papegaaien en apen zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Dag 12-13 Monteverde

Per lokale bus rijden we Costa Rica in. Het Monteverde nevelwoud ligt in Costa Rica. Te paard, per mountainbike of wandelend kun je dit gebied verder verkennen en misschien kom je wel de zeer zeldzame Quetzal tegen.

Dag 14-15 La Fortuna (Arenal vulkaan)

Vandaag rijden we naar La Fortuna, in het vulkaangebied. Het Arenal meer is een geweldige plek voor windsurfen vanwege de straffe wind die van de Caraibische Zee binnenkomt. Vooral 's nachts kan het uitzicht op de actieve Arenal vulkaan spectaculair zijn, wanneer gloeiende lavadeeltjes de donkere nacht in worden geblazen. Optioneel kun je een nachtelijke tocht naar de voet van de vulkaan maken. Ook kun je een bezoek aan warmwaterbronnen maken.

Dag 16-17 San Jose

's morgens vroeg vertrekken we naar de centraal gelgen vallei, waar de hoofdstad San Jose ligt. Hier heb je een laatste mogelijkheid om souvenirs te kopen op een van de lokale markten. Plaza de la Cultura of de Central Market bieden ieder wat wils.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Maaltijden Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Way to San Jose 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail