Fly Drive Ontdek Sardinie in 8 dagen Afbeelding Fly Drive Ontdek Sardinie in 8 dagen
Fly Drive Ontdek Sardinie in 8 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sardinie

Fly Drive Ontdek Sardinie in 8 dagen

***

plane hotel car


8 Dagen

Maak kennis met het schitterende Sardinie tijdens deze 8-daagse Fly Drive. Sardinie is een nog wat onbekendere parel in de Middelandse Zee, maar zeker eentje die door u ontdekt moet worden. De grote variatie in het prachtige landschap, de schilderachtige dorpjes en de interessante, rijke cultuur zorgen ervoor dat u zich hier geen moment zal vervelen.
Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



8-daagse fly drive Ontdek Sardinie

Sardinie is een nog wat onbekendere parel in de Middelandse Zee, maar zeker eentje die door u ontdekt moet worden. De grote variatie in het prachtige landschap, de schilderachtige dorpjes en de interessante, rijke cultuur zorgen ervoor dat u zich hier geen moment zal vervelen. U kunt tijdens de route zelf bepalen welke route u aflegt en welke plaatsjes u wil gaan bezoeken, maar het onderstaande programma biedt u al een mooi overzicht van enkele van de belangrijkste highlights: Olbia, Nuoro, Alghero, Cagliari, Bossa en Santa Teresa.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Olbia - Nuoro, ca. 95 km

Na aankomst op de luchthaven Olbia neemt u uw huurauto in ontvangst. Afhankelijk van uw aankomsttijd zult u gaan overnachten in Olbia (of omgeving) of rijdt u meteen door richting Nuoro.

Overnachting in of in de omgeving van Olbia of Nuoro.

Olbia

Olbia is een stad met een interessant verhaal. De regio eromheen werd al in de prehistorie bewoond en de plaats van de huidige stad werd reeds door de Grieken en Feniciers bezocht. Door de Grieken werd Olbia De Gelukkige Stad genoemd en later kreeg de stad de naam Terranova, die het tot 1939 gehouden heeft.

Provincie Nuoro

De provincie Nuoro is een zeer afwisselende streek in Sardinie waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Met een unieke kustlijn en landinwaarts een schitterende ongerepte natuur proeft u hier het echte Sardinie.

Dag 2: Nuoro - Orgosolo, ca. 60 km

Vandaag heeft u de tijd om het centrum van het stadje Nuoro te gaan ontdekken. Nuoro is gelegen aan de voet van de berg Monte Ortobene. Het uitzicht is hier adembenemend. In het nabij gelegen Orgosolo kunt u dwalen door de kleine, schilderachtige straatjes.

Overnachting in of in de omgeving van Nuoro.

Nuoro

Met Cagliari voorop behoort Nuoro tot een van de 6 grotere steden van Sardinie.Nuoro is ontstaan in de prehistorische tijd. In de jaren 1500 voor Christus tot 250 voor Christus groeide Nuoro uit tot het centrum van de Nuraghische beschaving. Dit is nog steeds terug te zien in een van de 30 Nuraghi dorpen.

Dag 3: Nuoro - Oristano, ca. 90km

Vanuit Nuoro reist u verder naar Oristano, waar u 2 nachten zal gaan verblijven in Oristano (of omgeving). Hier heeft u de gelegenheid de westkust van het schitterende Sardinie te verkennen. Allereerst kunt u Tharros bezoeken gelegen op het schiereiland Sinis. Hier kunt u de overblijfselen van de oude Romeinse stad bezichtigen, die over de Capo San Marco verspreid liggen. Daarna door naar Bosa. Bosa is heel bijzonder en heeft een historisch centrum. Het Malaspina kasteel torent hoog uit boven deze plaats aan zandstrand en zee.

Overnachting in of in de omgeving van Oristano.

Bosa

Een van de kleurrijke plaatsjes van Sardinie is het stadje Bosa, gebouwd tegen een heuvel aan de westkust van Sardinie. De rivier de Temo stroomt door de stad, waarna deze bij het nabijgelegen Bosa Marina uitmondt in zee.

Oristano

Aan de westkust van Sardinie, iets ten zuiden van de rivier de Tirso, ligt Oristano. De rivier en de nabijgelegen lagune Santa Giusta zorgen voor vruchtbare bodem en de omgeving staat dan ook bekend als landbouwgebied waar veel graan en rijst wordt verbouwd. Maar de stad is ook een grote trekpleister voor toeristen vanwege de mooie architectuur en de evenementen!

Dag 4: Oristano - Cagliari, ca. 230km of Bosa en omgeving

Wanneer u lekker wil ontspannen, dan kunt u vandaag genieten van de schitterende omgeving van Oristano of heerlijk naar het strand in Bosa. Bent u wel in voor een mooie tocht en een stadsbezoek, dan kunt u een uitstap maken naar de hoofdstad van Sardinie: Cagliari.

Overnachting in of in de omgeving van Oristano.

Cagliari

Cagliari is de hoofdstad van Sardinie en ligt in het zuidoosten van het eiland. Door de aanwezigheid van een grote ferry-haven en een internationale luchthaven is de stad goed bereikbaar. Veel vakanties op Sardinie starten dan ook in Cagliari. Cagliari heeft een geheel eigen sfeer en wordt gedomineerd door het Castello, een echt kasteel met Middeleeuwse torens en muren midden in de gezellige en levendige stad.

Dag 5: Oristano - Alghero, ca. 105km

Allereerst via een fraaie kustroute naar Alghero (ca. 50 km), misschien wel de meest aantrekkelijk stad van Sardinie, ook wel klein Barcelona genoemd vanwege de Spaanse invloeden. Alghero heeft een groot en indrukwekkend historisch centrum. U overnacht in Alghero of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Alghero.

Alghero

Het prachtige, oude vestingsstadje Alghero is een absolute aanrader voor een dagje sightseeing tijdens je vakantie op Sardinie. Het stadje ligt in het noordwesten van het eiland aan de koraalkust heeft lange zandstranden, een mooie boulevard en een mooi historisch centrum met een interessante geschiedenis.

Dag 6: Alghero - Gallura (Santa Teresa/Tempio Pausania) en omgeving, ca. 135km

Vanuit Alghero rijdt u via het binnenland of via een schitterende kustroute verder naar het noordelijke deel van het eiland, namelijk de mooie groene omgeving en kusten van Gallura. Zeer de moeite waard is ook nog het, op een hoge rots aan zee gelegen, plaatsje Castelsardo. In de omgeving van Santa Teresa zijn verschillende sfeervolle plaatsjes om te bezoeken. U verblijft 2 overnachtingen in Tempio Pausania, Santa Teresa of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Tempio Pausania, Castelsardo of Santa Teresa.

Dag 7: Santa Teresa en omgeving

Enkele suggesties voor vandaag: Santa Teresa heeft een knus en gezellig centrum met leuke terrasjes. De directe omgeving staat bekend om de vele parels van stranden, idyllische grotten en rotspartijen. Een tocht naar het leuke plaatsje Palau met een oversteek vanuit Palau naar de Maddalena eilanden is een echte aanrader. De Maddalena eilanden behoren tot de fraaiste van de gehele Middellandse Zee en zijn uitgeroepen tot Nationaal Park.

Overnachting in of in de omgeving van Tempio Pausania, Castelsardo of Santa Teresa. Afhankelijk van uw vluchttijden voor de terugvlucht kan de laatste overnachting ook in Olbia zijn.

Palau

Palau vormt als het ware de toegang tot Sardinie in het noordoosten van het eiland. In de haven van Palau is het een gezellige drukte. Hier vertrekken de veerdiensten naar de Maddalena Archipel en Corsica en kunnen dagtochten met zeil- of motorboten geboekt worden.

La Maddalena

De La Maddalena-archipel bestaat uit de eilandengroep in het noorden van Sardinie. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en 20 kleine eilanden. Deze eilanden behoren allemaal tot het nationaal park van de Maddalena archipel, met een gebied van ruim 12.000 hectare zee en land.

Dag 8: Santa Teresa - Olbia, ca. 45 km

Indien u terugvliegt zou u afhankelijk van uw vluchttijd nog een bezoek kunnen brengen aan het meest mondaine plaatsje van Sardinie; Porto Cervo, waarna u de auto weer inlevert op de luchthaven Olbia en huiswaarts vliegt.

Hoogtepunten van deze Fly Drive

  • Nuoro
  • Orgosolo
  • Tharros
  • Bosa
  • Cagliari
  • Alghero
  • Santa Teresa
  • Maddalena eilanden
  • Porto Cervo



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

  • Heenvlucht naar Olbia 
  • Terugvlucht vanuit Olbia 


Inclusief
  • Retourvluchten Olbia v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Ontdek Sardinie in 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail