Excursiereis Macedonie 3 sterren Afbeelding Excursiereis Macedonie 3 sterren
Excursiereis Macedonie 3 sterren ***
Bestemming: Ohrid - Rondreizen

Excursiereis Macedonie 3 sterren

***

Ontdek Macedonie! Bent u nieuwsgierig naar deze prachtige, maar onbekende vakantiebestemmingWij bieden u de gelegenheid om Macedonie te ontdekken in 8 dagen. Bij deze rondreis hebben wij een zeer afwisselend excursiepakket samengesteld welke u alle facetten laten zien van Macedonie. Wij beloven u dat u net zo enthousiast zult zijn over deze prachtige bestemming als wij dat zijn!

Rondreis o.b.v. Volgens programmaOntdek Macedonie! Bent u nieuwsgierig naar deze prachtige, maar onbekende vakantiebestemmingWij bieden u de gelegenheid om Macedonie te ontdekken in 8 dagen. Bij deze rondreis hebben wij een zeer afwisselend excursiepakket samengesteld welke u alle facetten laten zien van Macedonie. Wij beloven u dat u net zo enthousiast zult zijn over deze prachtige bestemming als wij dat zijn!

Inclusief:

 • Retourvlucht naar Ohrid vanaf Amsterdam
 • Transfer van luchthaven naar hotel
 • Comfortabele bus met airco
 • Professionele gids
 • Alle overnachtingen in een 3-sterren hotel
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt

Exclusief:

 • Excursiepakket t.w.v. eur 135, - p.p. met 4 excursies (optioneel en te voldoen bij aankomst) wordt u nu aangeboden voor eur 99 ,- p.p.
 • Het excursiepakket is inclusief: alle entree en service gelden voor alle bezienswaardigheden/activiteiten en alle lunches (zoals beschreven tijdens de excursies).
 • Alle drankjes zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:

 • Het is niet mogelijk de excursies separaat te kopen, uitsluitend het hele pakket van deze 4 excursies.

Van dag tot dag:

Dag 1:

Vandaag vertrekt u vanaf de luchthaven Schiphol naar Ohrid. Na aankomst op de luchthaven van Ohrid wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 2:

Ohrid - Het Jeruzalem van de Balkan (dag tour, incl. lunch). Na een goede nachtrust en uw ontbijt begint uw echte kennismaking met Ohrid. Ohrid is de grootste toeristische trekpleister van Macedonie. Met zijn 365 kerken in de 19e eeuw en meer dan 50 in gebruik zijnde kerken vandaag is het gebouwd aan de oevers van het meer van Ohrid, een van de mooiste plekken die moeder natuur gecreeerd heeft.

De regio beschikt over in totaal 20.000 gastenbedden in hotels en bij particulieren thuis. In 1980 zijn de stad en het meer opgenomen op lijst van UNESCO werelderfgoederen. Als een belangrijke christelijke bedevaartplaats, werd Ohrid een plaats waar nieuwe stijlen van frescoschilderingen zijn ontstaan (getuige de aanwezigheid van de eerste Renaissance elementen in 1295), zeldzame iconostases te vinden zijn (St. Naum Klooster) en zich een speciale vorm van heilige architectuur ontwikkelde (St. Clemens, St. Sofia, St. John van Kaneo).

De excursie begint bij de bovenste poort, op de heuvel (de enige poort tot de oude stad die nog functioneert) alwaar men een goed overzicht heeft over de citadel. Voor de poort worden de gasten vermaakt met een korte kunstvoorstelling. Een paar leden van het professionele Ohrid Theater probeert hiermee de oudheid en de middeleeuwen te laten herleven.

Vervolgens gaat u verder naar het complex van de Heilige Moeder en wandelt u langs de kerk van de Heilige Moeder van God Perivlepta (13e eeuw), de kerk van St Constantijn en Helena (15e eeuw), heeft u de mogelijkheid om de beroemde iconengalerij te bezoeken (bekend om zijn bijzondere voorbeelden van de Byzantijnse manier van het maken van iconen in Macedonie) en ziet u de grote klokkentoren van de St. Dimitrius kerk (15e eeuw).

De tour gaat verder naar het antieke theater (4e - 22e eeuw voor Chr.), waar men wordt herinnerd aan de tijd van Philip II, de vader van Alexander de Grote. De volgende stop is het Samuil fort, boven op de heuvel, alwaar men vanaf de historische muren van het fort een fantastisch uitzicht heeft over het meer van Ohrid en diens gehele Riviera.

Vanaf de historische muren van het fort, gaat de tour verder naar Plaosnik, een plaats waar vele beschavingen in de loop van de geschiedenis hun sporen hebben achtergelaten. Hier bezoeken we het graf van St. Clemens en de recentelijk gereconstrueerde kerk van St. Pantaleon (gebouwd in de 9e eeuw). Na een bezoek aan de vroeg christelijke basiliek (4e - 5e eeuw) en de nadat u de adembenemende mozaieken goed heeft bekeken vervolgt de tour naar de kerk van St. John van Kaneo (13e eeuw), een van de herkenningspunten van Ohrid. Dit is een uitzonderlijke locatie, boven op een rots, met uitzicht over het meer, dichtbij het vissersplaatsje Kaneo.

Van hier volgt de tour naar het lager gelegen deel van de oude stad, waar we een stop maken om wat uit te rusten en een lunch hebben in een traditioneel restaurant (ongeveer 1,5 uur).

Na de lunch, gaat onze tocht verder naar de kathedraal van St Sofia (Heilige Wijsheid, 11e eeuw), de voormalige zetel van de patriarch en het belangrijkste geestelijk centrum van de Macedonisch Orthodoxe kerk. Daarna vervolgt de tour zich naar het archeologische museum, ofwel het familiehuis van Robevci, waar volkenkundige tentoonstellingen en voorwerpen uit het verleden worden getoond, zoals een beeld van de godin Isis en een beroemd doodsmasker.

Tot slot bereiken we de het stadscentrum en de haven. Naast de twee imposante standbeelden (St. Cyril en Methodius, de eerste Slavische missionarissen en St. Clemens, de beschermheilige van Ohrid), worden we vertrouwd gemaakt met de vele cafes, restaurants, wisselkantoren, banken, supermarktjes, apotheken, boetiekjes, werkplaatsen en ateliers, terwijl we door het voetgangersgebied (de oude bazaar) wandelen.

Het eindpunt van de tour is een bezoek aan de oudste boom van de Balkan - de zo genaamde Ohrid Cinar (oosterse plataan). Na een dag vol indrukken brengen wij u terug naar uw hotel. Aankomst in het hotel om ca. 18:00 uur.

Dag 3:

Bitola - De Stad van de consuls (dagtour, incl. lunch). De historische naam van Bitola is Monastir ofwel herberg. De stad heeft een lange historie, die reeds begint in de oudheid. Hiervan getuigen vandaag de dag nog de ruines van de stad Heraclea Lyncetis, een stad die was gelegen aan de belangrijke romeinse weg Via Egnatia. In de loop van de eeuwen is de stad altijd een belangrijk handelscentrum geweest.

Gedurende de lange periode van het Ottomaanse Rijk, werd de stad een belangrijk administratief en diplomatiek centrum met vele Europese consulaten. Bitola kende haar hoogtepunt aan het eind van de 19e eeuw. Tegenwoordig is het een belangrijke stad (100.000 inwoners) in het zuidwesten van Macedonie.

De excursie begint na het ontbijt om ca. 09:00 uur. De trip naar Bitola, via de Galicica (bergketen), duurt ca 2 uur. De weg voert door een fantastisch pittoresk landschap richting te top van de berg. Op de top wordt een korte stop gemaakt, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het meer van Ohrid (genoteerd op de lijst van werelderfgoederen van de UNESCO), de berg Galicica (nationaal park) en het meer van Prespa (een ecologische pan-Eurpoese regio, die verdeeld is over drie landen).

Na de aankomst in Bitola, zullen we eerst de antieke stad Heraclea Lyncestis bezoeken. Hier heeft u de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de mooiste mozaieken in dit deel van de wereld. Ook ziet men het antieke theater, vele romeinse beelden, een oude christelijke basiliek, etc. Daarna lopen naar het centrum van Bitola, waar we het nationale museum bezoeken, met een schitterende archeologische tentoonstelling. In dit museum is ook een speciale kamer geweid aan Mustafa Kemal Atat�rk (1881-1938), de vader van het moderne Turkije (zijn familie is van Macedonische origine).

Lunch wordt geserveerd in een traditioneel Macedonisch restaurant en zal ongeveer 1 uur duren. De tour gaat verder naar het centrum van Bitola. De beroemde wandelstraat Sirok Sokak (brede straat) voert ons terug naar de tijd dat de stad nog onder bestuur van het Ottomaanse Rijk stond.

Van de vele bezienswaardigheden is er een aantal dat een speciale aandacht verdient, te weten de Turkse bazaar, de Isak Pasha moskee, de Yeni moskee, de St. Dimitija kerk en de katholieke kerk. Aan het einde van de middag brengen wij u terug naar uw hotel. Aankomst in het hotel om ca. 18:00 uur.

Dag 4:

Deze dag is ter vrije besteding.

Dag 5:

St. Naum Klooster (dagtour, incl. lunch). Het st. Naum Klooster is zonder twijfel een wonderbaarlijke plaats. Dit klooster is perfect gelegen in het beschermde gebied van het nationale park Galicica en gelegen aan de bron van de rivier de Crni Drim (die uiteindelijk bij Struga in het meer van Ohrid uitmondt ). Het kristalheldere water ziet er uit als een spiegel en weerspiegelt zowel de vegetatie aan de oevers als de hoge toppen van de schitterende bergen in de verte.

Het klooster is gebouwd op een rotsachtige heuvel, boven het meer en is een van de mooiste pelgrimsoorden van de Macedonie. Aan het eind van de 9e eeuw heeft St. Naum in deze mooie wildernis zelf de locatie gekozen, om zijn fantastische missie voort te zetten, namelijk licht brengen aan de lokale bevolking in de Middeleeuwen. Hij werd beschouwd als een genezer en een wonderdokter en is afgebeeld op verschillende frescos in de grafkapel.

De kerk zelf is opgedragen aan de heilige aartsengelen Michael en Gabriel. En binnen de kerk is een unieke iconostase in barok stijl te zien, alsmede frescos met geschilderde folklore uit het eind van de 18e eeuw.

Het is een hele dagtocht met de boot (of per bus, mocht het weer het niet toelaten). Vertrek vanaf het hotel is na het ontbijt om 09:30 naar de haven van Ohrid. De boottocht start om 10:00 uur en duurt ongeveer 2 uur over het rustige water langs de zuidelijke kust van het meer.

Gedurende de trip kunt u genieten van het uitzicht over Ohrid, de stads Riviera, het zomerhuis van president Tito (Josip Broz Tito 1892-1980), de Bay of Bones (museum op het water en een archeologische site) en de unieke kerk van de Heilige moeder Zaumska (13e eeuw).

Tevens maken we een stop van een halfuur bij de Bay of Bones om deze schitterende archeologische onderwater attractie te ontdekken. Deze baai is pas recentelijk geopend voor het publiek. Het is een splinternieuwe tentoonstelling en reconstructie van paalwoningen uit de 12e tot 7e eeuw voor Christus. Dit complex herinnert ook aan een romeinse militaire check point uit de 2e eeuw voor Chr.

Aankomst in St. Naum Klooster. Ons wandelpad (van zowel de parkeerplaats als de haven) leidt ons naar het houten standbeeld van St. Naum, bij de hoofdingang op het klif, waaromheen de vele kleurrijke pauwen de gasten verwelkomen. In het klooster betreden we in kleine groepjes de schitterende kerk van de aartsengelen Michael en Gabriel (9e eeuw).

Naast verhalen en legendes over de wonderbaarlijke giften van St. Naum, zal uw gids u laten beleven hoe echte gelovigen St. Naums hart kunnen horen kloppen bij zijn tombe in het graf van de kapel. De grens tussen Macedonie en Albanie ligt op slechts 400 m afstand. Het kleine dorpje Pogradec aan de Albanese kant van is goed te zien vanaf het klooster.

Het middageten, een traditionele lunch, wordt geserveerd in een buiten restaurant, gelegen op het schitterende Ostrovo (hetgeen eiland betekent in het Arabisch). Dit is ook de plek waar men meer te weten kan komen over de beroemde Parel van Ohrid: een lid van een lokale familie, die het geheim van de productie van de parels uit afgunst meer dan 100 jaar geheim hield , zal praten over de fantastische kwaliteit en het speciale productieproces.

In het programma is er ook 1 tot 2 uur vrije tijd aanwezig, waarin u de mogelijkheid heeft om te gaan zwemmen aan het mooie zandstrand, souvenirs en parels kunt kopen, water kunt drinken uit de heilzame bron van St. Petka of kunt genieten van een boottochtje met de roeiboot naar de bron met een gids/roeier.Aankomst in het hotel met de bus ca. 17:00 en met de boot om ca 18:00 uur.

Dag 6:

Skopje (dagtour incl. lunch). Vandaag nemen wij u mee naar Skopje. De hoofdstad Skopje is meteen de grootste stad van de Republiek Macedonie en telt ongeveer 800.000 inwoners. Skopje is zonder twijfel het grootste politieke, culturele, economische en academische centrum in het land.

De eerste geschreven documenten (uit de romeinse tijd), beschrijven een stedelijke unie op deze plek, aan de overs van de rivier de Vadar, en had de naam Skupi. Het is een stad met een rijk en turbulent verleden, waarbij het Skopje is gelukt om twee maal als een Phoenix uit de as te herrijzen, na de vernietigende aardbevingen in 518 en 1963.

In de laatste 50 jaar heeft Skopje veel vooruitgang geboekt, met een periode van groeiende industrieen, zoals de metaal, chemie, textiel, leer en drukkerijen. De snelle industrialisatie van Skopje is met succes aangevuld door de ontwikkeling van handel, verkeer, banken, cultuur en sport. En ten slotte heeft Skopje zich in de laatste 20 jaar bewezen een van de meest gedreven stedelijke gebieden van de Balkan te zijn.

Skopje, en daarbij speciaal het centrum van de stad, heeft een schat aan interessante monumenten die speciale aandacht verdienen, zoals het oude spoorweg station (als herinnering aan de aardbeving van 1963), het archeologische museum, het gedenkhuis van Moeder Theresa (Agnes Gonxha Bojaxhiu, winnaar van de Nobelpijs voor de vrede in 1979, geboren in Skopje in 1910), het Macedoniaplein met zijn vele monumenten, de stenen brug, het Holocaust museum, de oude bazaar, de St. Spas kerk met de indrukwekkende iconistase uitgesneden in hout (19e eeuw), de Daut Pasha hamam (waar een kunstgalerij van is gemaakt met een van de mooiste voorbeelden van de stedelijke Ottomaanse architectuur op de Balkan), Kapan An (een han uit de 15e eeuw), de Mustafa Pasha moskee (15e eeuw), etc. Het millenium kruis, dat geplaatst is op de berg Vodno kijkt uit over de stad en wordt beschouwd als grootste kruis van de wereld, samen met het kruis in San Lorenzo de El Escorial (centraal Spanje).

Tour van een hele dag:

Vertrek vanuit het hotel na het ontbijt om 08:00 uur. Onderweg naar Skopje zullen wen een korte stop maken op de bergpas Straza en in het dorpje Tetovo. Hier bezoeken we een beroemde en kleurrijke moskee (een imposant Ottomaans object uit de 15e eeuw). Aankomst in Skopje rond 12:00. U begint met een bezoek aan het kloostercomplex St. Pantelejmon en u luncht in het restaurant met de zelfde naam.

In de middag zult u naar het centrum gaan, waar de tour start bij het museum van hedendaagse kunst, gelegen op de heuvel bij het fort van Skopje, de Kale. De tour eindigt bij het oude spoorwegstation (een wandeling van 2-3 uur). We zullen het Kale fort bezoeken en de tocht vervolgen naar de oude bazaar. Verder komen we langs de Mustafa Pasha moskee, de St. Spas kerk, de stenen brug, het Holocaust museum, het centrale plein, het gedenkhuis van Moeder Theresa en het Skopje City museum. Na een halfuur vrije tijd zult u rond 17:00 de stad helaas weer moeten verlaten richting Ohrid. Onderweg is er nog een korte stop. Aankomst bij het hotel is rond 20:00 uur.

Dag 7:

Deze dag is ter vrije besteding.

Dag 8:

Vandaag is alweer de laatste dag van uw vakantie en kennismaking met Macedonie. U vliegt terug naar Amsterdam.

LET OP:

Op sommige vluchtdagen kan het voorkomen dat er een toeslag voor de heen- en/of terugvlucht wordt berekend.

Boekingscode: CORVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Excursiereis Macedonie 3 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail