10daagse rondreis Nepal in vogelvlucht Afbeelding 10daagse rondreis Nepal in vogelvlucht
10daagse rondreis Nepal in vogelvlucht ***
Bestemming: Bagmati - Rondreis

10daagse rondreis Nepal in vogelvlucht

***

Bij deze rondreis maakt u kennis in vogelvlucht met het fascinerende Nepal. De drie koningssteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur met de Durbar Squares vol met tempels en paleizen, de zonsopgang en zonsondergang in Nagarkot, een safari om een neushoorn te spotten in Chitwan National Park en een relaxte dag in Pokhara maken allemaal onderdeel uit van deze indrukwekkende rondreis.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 1-2 - Amsterdam - Kathmandu

Op de eerste dag vertrekt u aan het einde van de dag naar Kathmandu. Aankomst is de volgende dag. Na aankomst op de luchthaven van Kathmandu volgt de transfer naar het eerste hotel waar u twee nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3 - Kathmandu - Bhaktapur- Kathmandu

  • Reisafstand 32.0 km

Na het ontbijt bezoeken we de twee meest bekende bezienswaardigheden van Kathmandu: Bodnath en Pashupatinath. Bodnath is een stupa die zeven kilometer ten oosten van het centrum van Kathmandu ligt. De stupa is 500 jaar oud en oefent een grote aantrekkingskracht uit op de pelgrims en vluchtelingen uit Tibet. De stupa ligt op een mooi rond plein en wordt omgeven door een circelvormig dorpje. Pashupatinath is een tempel die gelegen is aan de heilige Bagmati rivier, waar veel mensen gecremeerd worden omdat ze geloven dat ze zo de cylus van wedergeboorte kunnen doorbreken. Daarna rijden we naar de derde en laatste koningsstad, Bhaktapur, een middeleeuws stadje waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 4 - Kathmandu - Chitwan National Park

  • Reisafstand 198.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Vandaag hebben we een lange rit naar Chitwan voor de boeg. Onderweg kunt u optioneel een rafftocht maken (betaling ter plaatse). Aan het einde van de middag maken we met de ossenwagen een ritje naar een lokaal dorp. s Avonds is er een diavoorsteliing of een cultureel programma. We verblijven twee nachten aan de rand van het Chitwan National Park. (verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner)

Dag 5 - Chitwan National Park

  • Reisduur 7.5 uur

Een uitgebreide verkenning aan het nationale park staat voor vandaag op het programma. We gaan op safari en proberen dicht bij de neushoorns te komen. In de namiddag maken we een kanotocht (indien de waterstand dit toelaat), een wandeling door het park om vogels te bekijken en bezoeken we tot slot het olifantenfokcentrum. (verzorging: inclusief ontbijt, lunch en diner)

Dag 6 - Chitwan National Park - Pokhara

  • Reisafstand 200.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Pokhara, waar we in de middag aankomen en de komende twee nachten zullen verblijven. De rest van de middag is ter vrije besteding. U kunt een bootje huren en naar het eilandje (gelegen midden in het meer) met de tempel van godin Varahi varen, een wandeling maken of een terrasje pakken. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 7 - Pokhara

Deze dag is vrij te besteden. Er is van alles te doen in Pokhara en omgeving. Zo kunt u er heerlijk wandelen, een fietstocht maken of gaan paragliden. Ook kunt u een bootje huren en lekker dobberen op het Phewa meer en vervolgens doorvaren naar de berg met de Word Peace pagode. Het oude centrum van Pokhara is ook interessant. U vindt er mooie Hindoe tempels, een boeddhistisch klooster en verschillende kleine musea. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 8 - Pokhara - Kathmandu

  • Reisafstand 210.0 km
  • Reisduur 6.0 uur

We sluiten de rondreis af met een mooie rit door de bergen terug naar Kathmandu. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid nog een laatste keer Kathmandu ingaan om de laatste souvenirs te kopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Durbar Square met diverse tempels en paleizen, waaronder de Kumari tempel, de verblijfplaats van de godin van de maagdelijkheid. Het uitverkoren meisje woont in de tempel en met een beetje geluk kunt u een glimp van haar opvangen achter het raam. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 9 - Kathmandu- Amsterdam

  • Reisafstand 30.0 km

We sluiten de rondreis af met een bezoek aan een van de andere koningssteden, Patan, bekend vanwege het Durbar Square met indrukwekkende tempels en paleizen, kunst en handwerk. Aansluitend volgt er een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (verzorging: inclusief ontbijt)

Dag 10 - Amsterdam

Aankomst op Schiphol.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

10daagse rondreis Nepal in vogelvlucht 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail