Fly Drive Roemenie – De Grand Tour Afbeelding Fly Drive Roemenie – De Grand Tour
Fly Drive Roemenie De Grand Tour ***
Bestemming: Rondreizen Roemenie - Fly en Drive Roemenie

Fly Drive Roemenie De Grand Tour

***

plane hotel car


15 Dagen

Bent u voorbereid op lange ritjes? Deze vakantie is een grote tour door "de beste delen" van het hele land, waarbij het oude hart van Roemenie - Transsylvanie, de oplevende kosmopolitische hoofdstad - Boekarest en de fascinerende onontdekte gebieden van Maramures in het noorden en de Donaudelta in het oosten worden gecombineerd. Het is een vakantie-route vol geschiedenis en schitterende landschappen. Het is een prachtige gelegenheid om veel verschillende locaties te bezoeken, wat in bijna elk ander land onmogelijk zou zijn.Dag 1: Aankomst, Boekarest. Stadsbezoek


Bij aankomst op de internationale luchthaven van Boekarest haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel.

Boekarest is één van de minst bekende Europese hoofdsteden, maar toch de op zes na grootste Europese stad op basis inwoners. Vandaag (of morgen, afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht) kunt u Boekarest verkennen, met stops onderweg om de monumenten en historische gebouwen beter te kunnen bekijken. Bezoek het opmerkelijke openlucht Dorpsmuseum, zie de Arc de Triomphe, rijd langs Calea Victoriei, stop op het plein voor het paleis, een plaats vol geschiedenis, bekijk het iconische Atheneum en het voormalige Koninklijk Paleis, nu het Nationaal Kunstmuseum, het Plein van de Revolutie, het monumentale parlementsgebouw, het universiteitsplein met het universiteitsgebouw en het tegenoverliggende nationale theater. Daarna slentert u door de smalle straatjes van de historische wijk, een van de populairste vrijetijdsdistricten.
Accommodatie in een hotel in het stadscentrum.

Dag 2: Boekarest - Constanta (ca. 220 km)


Rijd in oostelijke richting naar de Zwarte Zee, naar Constanta, via de snelweg. Bezoek in Constanta het Romeinse Mozaïek, de Hunchiar-moskee, de Genuese vuurtoren, het archeologisch park, de Romeinse stadsmuur en het Victory Monument. Een lunch op het Ovidiu-plein is een aanrader.
Overnachting in Constanta of de omgeving.

Dagen 3 en 4: Constanta - Tulcea - Donaudelta - Constanta


Vandaag kunt u een korte rit naar Tulcea maken. Maak een wandeling over de esplanade en bewonder de rivier de Donau. U kunt de Donaudelta met de auto verkennen. Bezoek de oude stad van Babadag; de veste Enisala, die Romeinse, Byzantijnse en Genueese afkomst heeft. De Griekse en Romeinse stad van Histria en het meer van Sinoe - Histria Fortress, de Pompeii van Roemenië, was de oudste Griekse nederzetting in Roemenië. Opgericht in de 7e eeuw voor Christus door Grieken uit Miletos, de rijkste stad in Ionie (Klein-Azië), werd deze handelspost al snel de belangrijkste Griekse haven aan de Zwarte Zee.
Donaudelta is rijk aan verschillende soorten vogels, vissen en planten. U kunt een boot pakken en de Donaudelta bekijken. Er zijn veerboten van Tulcea naar verschillende delen van de Delta, maar ze hebben een beperkt tijdschema en varen afhankelijk van het seizoen. De kaartjes voor de veerboot kunt u voor vertrek in de haven kopen of online bestellen. 
Overnachting (verblijf nog 2 nachten) in Constanta of de omgeving.

Dag 5: Constanta - Piatra Neamt (ca. 445 km)


Rijd naar Piatra Neamt. Het is een relatief lange reis, die ongeveer 6 uur duurt, maar wel noodzakelijk om naar het volgende interessante deel van het land te reizen.
Tijdens uw volledige dag in dit gebied kunt u wat wandelen in de Bicaz Gorge en de Ceahlau-bergen, genieten van een bezoek aan Piatra Neamt en uzelf onderdompelen in de lokale keuken en manier van leven.
Overnachting in Piatra Neamt of de omgeving.

Dag 6: Neamt and Bucovina Monasteries - Vama (ca. 130 km)


Ontdek vandaag het gebied van Neamt met zijn grote kloosters en de beroemde geschilderde kloosters van Bucovina (opgenomen in de erfgoedlijst van UNESCO). Volg een rondleiding door de kloosters van Agapia, Varatec en Neamt (er wonen 900 zusters in de dorpen rond de kloosters).

Ga 's middags naar de rijk gedecoreerde kerken van Humor en Voronet, albums van "fresco's" die de elementen sinds de 15e eeuw hebben overleefd. Het Voronet-klooster wordt de "oosterse Sixtijnse kapel" genoemd, terwijl Voronet Blauw, een kleur verkregen uit lapis lazuli, het lexicon van de kunst betrad naast Titiaanrood en Veronese groen - en tot op de dag van vandaag is het nog niet gereproduceerd door fabrieken.
Overnachting in Vama of de omgeving.

Dag 7: Vama - Baia Mare (regio Maramures) (ca. 239 km)


Vandaag kunt u nog 2 andere kloosters bezoeken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: Sucevita, gesticht in 1530 door Stephen de Grote en Moldovita, gebouwd in 1532 door Petru Rares. Dit zijn de meest succesvolle voorbeelden van artistieke prestaties in de Moldavische architectuur en schilderkunst. (Natuurlijk kun u van tevoren uw favoriete kloosters kiezen en ze allemaal op dag 7 bezoeken, zodat u vrij bent om naar het westen te reizen en uzelf onder te dompelen in het M-tii Rodnei-gebergte en in Maramures.) Rijd naar het noordwestelijke deel van Roemenië, Maramures, twee bergpassen over, een fantastisch landschap in de Karpaten.
Overnachting in Baia Mare of de omgeving.

Dag 8: Regio Maramures


Dit is een volledige dag in de regio Maramures om de beroemde houten kerken te bezoeken en de traditionele manier van leven te ervaren. U kunt uw reis beginnen in de Iza-vallei, een bezoek brengen aan de houten kerken van Barsana, Ieud (het oudste houten gebouw uit Europa, gebouwd in de 14e eeuw) en Botiza. Vervolg met Sapanta en bezoek het beroemde Vrolijke Kerkhof, een openluchtmuseum en een nationale toeristische attractie die uniek is in Europa. Het is beroemd om zijn kleurrijke grafstenen met inheemse schilderijen die op een originele en poëtische manier de personen beschrijven die er begraven zijn, evenals scènes uit hun leven.
Accommodatie in Baia Mare of de omgeving.

Dag 9 - Baia Mare - Cluj Napoca (ca. 150 km)


Vandaag vertrekt u richting Transylvania, nog een rit terug in de tijd tijdens de route via Baia Mare en Dej naar Cluj Napoca, een kleine stad met een jeugdige energie dankzij de grote studentenpopulatie. Breng de dag in balans door het centrum van Cluj te voet te verkennen, ideaal voor een wandeltocht met enkele belangrijke monumenten en gebouwen: de katholieke kathedraal van St. Michael, gebouwd in gotische stijl in de veertiende eeuw, het stadstheater en de christelijk-orthodoxe kathedraal, gebouwd in het begin van de twintigste eeuw in Neo Byzantijnse stijl.
Overnachting in Cluj Napoca.

Dag 10 - Cluj – Sighisoara (ca. 158 km)


Na het ontbijt rijdt u door het land naar Reghin en vervolgens naar Targa Mures voor een kort bezoek inclusief het stadhuis, de kathedraal en het indrukwekkende culturele paleis. De lunch kan in de stad zijn, bijvoorbeeld bij het Hotel en Restaurant Tempo of in een van de dorpen langs de weg naar het zuiden door de heuvels naar Sighisoara.
U kunt een iets andere route kiezen vanuit Cluj reizend naar het zuiden om de indrukwekkende zoutmijnen bij Turda te bezoeken voordat u naar het oosten rijdt naar Targa Mures.

Sighisoara, de mooiste middeleeuwse stad van Roemenië, waar u zeker zult genieten van de atmosfeer en de mysterieuze hoekjes en smalle straatjes.
Accommodatie in het historische centrum van Sighisoara.

Dag 11: Sighisoara – Sibiu (ca. 93 km)


Vandaag is een relatief korte rit naar een van de meest indrukwekkende historische steden van Transsylvanië, Sibiu. We raden een stop aan op weg naar Biertan - de Saksische versterkte kerk die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en dateert uit 1492, een van de parels van de Saksische monumenten in Transsylvanië. We bevelen de lunch aan in Biertan bij restaurant Unglerus.
Rijd vanaf hier verder naar het zuiden via Medias naar Sibiu, maar u kunt er ook voor kiezen om een beetje verder naar het westen te gaan om Alba Iulia te bezoeken, wat een fantastische (gerestaureerde) citadelwijk heeft met veel prachtige gebouwen (en plaatsen om te eten). De nieuwe snelweg van het nabijgelegen Sebes naar Sibiu zorgt ervoor dat de rest van de reis snel verloopt. U overnacht in Sibiu.
Bij aankomst in Sibiu stellen we een rondwandeling voor door de stad langs het Kleine Plein, het Grote Plein, de Evangelische Kathedraal, de Leugenaarsbrug en de oude versterkte muren met hun overgebleven torens. Er is een goede keuze aan restaurants in Sibiu.
Overnachting in een hotel in Sibiu.

Dag 12: Sibiu - Brasov - Zarnesti/Bran (ca. 135 km)


Rijd in de ochtend naar Brasov, een van de mooiste middeleeuwse steden in Transsylvanië. We raden een wandeling door het historische centrum van Brasov aan, met onder meer de Zwarte Kerk, het Raadsplein, de oude wijk Schei, Europa's smalste straat (Strada Sforii), de Katerina-poort die de Roemenen scheidde van de Saksen in de Oostenrijks-Hongaarse bezettingsperiode en nog veel meer. In de buurt heb u misschien tijd om de versterkte kerken van Prejmer en / of Harman te bezoeken.
Rijd verder aan het einde van de dag naar Zarnesti.
Overnachting in Zarnesti/Bran of de omgeving - 2nachten.

Dag 13: Zarnesti/Bran


Nu hebt u een vrije dag om te genieten van de bezienswaardigheden en ervaringen van dit fantastische gebied van Transsylvanië. In de buurt van Zarnesti zijn de volgende:
* Kasteel Bran, het dorp waar het beroemdste kasteel van Roemenië staat - "Dracula's Kasteel". Een bezoek aan het kasteel van Bran biedt een ervaring vol labyrinten, trappen en geheime doorgangen.
* Het Berenreservaat
* Rasnov Fort citadel (13e eeuw), gesticht door de Duitse ridders en nu heropend met een kabelbaan vanaf de voet van de heuvel.
* Outdoor-activiteiten zoals wandelen, mountainbiken, avonturenpark, beren kijken en nog veel meer

Dag 14: Zarnesti / Bran - Azuga - Sinaia – Boekarest (ca. 176 km)


Vanochtend maakt u een ongelooflijke rit naar de Prahova-vallei met zijn winterresort, Sinaia, "de Parel van de Karpaten”, om het Peles Kasteel te bezoeken, een van de best bewaarde koninklijke paleizen in Europa – het diende als zomerresidentie voor verschillende Roemeense monarchen inclusief koning Carol I. 
Rijd naar Boekarest voor een overnachting.

Dag 15: Vertrek vanuit Boekarest


Vertrek naar de internationale luchthaven in Boekarest, lever uw huurauto in en vlieg terug.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Aankomst, Boekarest
Dag 2: Boekarest - Constanta
Dagen 3 en 4: Constanta - Tulcea - Donaudelta - Constanta
Dag 5: Constanta - Piatra Neamt
Dag 6: Neamt and Bucovina Monasteries - Vama 
Dag 7: Vama - Baia Mare (regio Maramures)
Dag 8: Regio Maramures
Dag 9 - Baia Mare - Cluj Napoca
Dag 10 - Cluj – Sighisoara
Dag 11: Sighisoara – Sibiu
Dag 12: Sibiu - Brasov - Zarnesti/Bran
Dag 13: Zarnesti/Bran
Dag 14: Zarnesti / Bran - Azuga - Sinaia – Boekarest
Dag 15: Vertrek vanuit Boekarest

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u korter op Roemenie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.

 Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Boekarest
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 15 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly Drive Roemenie De Grand Tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail