Sri Lanka Compleet 23daagse rondreis Afbeelding Sri Lanka Compleet 23daagse rondreis
Sri Lanka Compleet 23 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Sri Lanka Compleet 23 daagse rondreis

***

Tijdens deze rondreis wordt u begeleid door een Engels sprekende gids die u al het moois van Sri Lanka laar zien. Zo bezoekt u onder andere de stad Negombo, Anuradapura, het Sigiriya fort, overblijfselen van de Nederlandse VOC en het Yala Nationaal Park.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Sri Lanka Compleet

23 dagen / 22 nachten

individuele rondreis

Tijdens deze individuele rondreis wordt u begeleid door een Engels sprekende gids die u al het moois van Sri Lanka laar zien. Zo bezoekt u onder andere de stad Negombo, Anuradapura, het Sigiriya fort, overblijfselen van de Nederlandse VOC en het Yala Nationaal Park.

Dag 1 Vertrek Amsterdam

U vertrekt vanaf Amsterdam naar Colombo.

Dag 2 Aankomst Colombo - Negombo

Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel in Negombo gebracht.

Dag 3 Negombo - Pinnawela - Anuradapura

Na het ontbijt vertrekt u naar Pinnawella. Hier bezoekt u het Pinnawella Elephant Orphanage. In 1975 is men hier begonnen om gewonde en verlaten olifanten op te laten groeien in een grote familie. Hierna reist u verder naar Anuradapura, een van de ruine steden van Sri Lanka. Hier vindt u verschillende dagabas', bolvormige bouwwerken van zongedroogde stenen. Ook vindt u hier de, waarvan gezegd wordt, oudste boom ter wereld van 2250jaar oud. U verblijft in Anuradapura.

Dag 4 Anuradapura

Dag ter vrije besteding. U kunt eventueel optionele excursies boeken.

Dag 5 Anuradapura - Trincomalee - Nilaveli

Vandaag reist u naar Trincomalee, een van de grootste diepwaterhavens in de wereld. Sinds de oudheid is deze havenstad al een van de belangrijkste van Sri Lanka. Op de Swami Rots vindt u een van de oudste Hindu Tempels in Sri Lanka. U krijgt een rondleiding door de stad. U overnacht in Nilaveli.

Dag 6 - 7 Nilavelli/Trincomalee

Dagen ter vrije besteding. Het strand van Nilaveli leent zich voor verschillende watersporten en zeevissen. Daarnaast kunt u hier ook van de zon genieten op een klein rotseiland en snorkelen.

Dag 8 Nilaveli - Polonnaruwa - Giritale

Polonnaruwa was gedurende de Middeleeuwen de hoofdstad van het land. Hier bezoekt u onder andere het Parakrama standbeeld, Koninklijke Paleizen, theater, Vata-da-ge, Thuparama, Rankoth Vehera en meer. U krijgt een rondleiding door de stad. U overnacht in Giritale.

Dag 9 Giritale - Sigiriya - Giritale

Na het ontbijt verlaat u Giritale en bezoekt u het beroemde Sigiriya Fort. Dit fort uit de 5e eeuw bestaat uit driedubbele verdedigingsmuren. Hierna vertrekt u naar Polonnaruwa waar u een rondleiding door de stad krijgt. Polonnaruwa was gedurende de Middeleeuwen de hoofdstad van het land. Hier bezoekt u onder andere het Parakrama standbeeld, Koninklijke Paleizen, theater, Vata-da-ge, Thuparama, Rankoth Vehera en meer. U overnacht nogmaals in Giritale.

Dag 10 Giritale - Dambulla - Matale - Kandy

Vandaag bezoekt u de vijf Dambulla grottempels. Sommige van deze grotten dateren van de eerste eeuw v.Chr. en van alle vijf zijn de muren en plafonds bedekt met Boeddhistische schilderingen en meer dan 130 beelden. U reist door naar Kandy en brengt onderweg een bezoek aan Matale. Hier bezoekt u onder andere de Kruiden Tuinen waar u verschillende kruiden kunt kopen. Hierna reist u verder naar Kandy, waar u een rondleiding krijgt. Zo bezoekt u onder andere de markt, een kunstcentrum, juwelen museum en een tempel. Aangekomen in Kandy wordt u rondgeleid door de stad. U overnacht in Kandy.

Dag 11 Kandy - Peradeniya - Kandy

Deze middag reist u naar Kandy en brengt onderweg een bezoek aan Matale. Hier bezoekt u onder andere de Kruiden Tuinen waar u verschillende kruiden kunt kopen. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kandy.

Dag 12 Kandy - Nuwara Eliya

Na het ontbijt neemt u de trein naar de stad Nuwara Eliya. Bij aankomst op het Nanu Oya station wordt u opgewacht en naar de stad gebracht. Nuwara Eliya, Little England, ligt tussen de bergen, valleien, watervallen en theeplantages. Door heel de stad kunt u overblijfselen van de Engelse invloed terugvinden. 's Avonds krijgt u een rondleiding door de stad.

Dag 13 Nuwara Eliya

Dag ter vrije besteding. Het is mogelijk om ter plaatse een excursie naar de Horton Vlaktes te boeken.

Dag 14 Nuware Eliya - Ella - Yala

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Yala, via Ella. Bij deze plaats vindt u de mooiste uitzichten van heel Sri Lanka. U bezoekt onder andere de tuin van het Grand Ella Motel, waar het lijkt alsof u zich aan het einde van de wereld bevindt. Na dit bezoek reist u verder naar Yala, onderweg bezoekt u de Ravana Watervallen.

Dag 15 Yala

Deze middag maakt u een safari met jeeps door het Yala Nationaal Park. In dit park komen duizenden flamingo's en andere vogelsoorten voor. Maar ook buffalo's en olifanten zult u zeker tegenkomen.

Dag 16 Tissmaharama - Hummanaya - Weligama - Hikkaduwa

Na het ontbijt vertrekt u naar Hikkaduwa en stopt u onderweg onder andere bij geiser Hummanaya. Deze geiser is een bekende bezienswaardigheid van het land. Na dit bezoek reist u via verschillende visserdorpjes verder naar Hikkaduwa.

Dag 17 Hikkaduwa - Galle - Hikkaduwa

Vandaag bezoekt u het Nederlandse Galle Fort. Hier bezoekt u onder andere de oude Nederlandse Kerk die in 1752 gebouwd werd. Ook bezoekt u de bastions in de verdedigingswerken en het oude kruitmagazijn. Door de smalle straatjes wandelt u langs de oud Nederlandse huizen, naar het museum en de oude VOC gebouwen en pakhuizen aan de haven. U brengt een bezoek aan het Marine Museum waar de wrakken van verschillende schepen van de VOC te vinden zijn.

Dag 18 Hikkaduwa - Singharaja - Ratnapura

Na het ontbijt vertrekt u naar het Singharaja regenwoud. Hier brengt u ca. 3 uur door, voor u verder reist naar Ratnapura. Deze stad staat bekend om de juwelen.

Dag 19 Ratnapura - Colombo

Na het ontbijt vertrekt u naar Colombo, waar u een rondleiding door de stad krijgt. Een rit door deze stad laat u de verschillende bezienswaardigheden zien. Zo komt u onder andere langs het oude Engelse centrum, de Bazaar, een Hindu Tempel en een Nederlandse kerk.

Dag 20 Colombo - Negombo

Dag ter vrije besteding in Negombo.

Dag 21 Negombo

Na een rondleiding door de stad, kunt u de dag zelf indelen.

Dag 22 Colombo - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Amsterdam.

Dag 23 Aankomst Amsterdam

U komt aan in Amsterdam.

Inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Colombo // Colombo - Amsterdam
  • Accommodatie voor 20 nachten op basis van logies ontbijt
  • Transfers volgens programma in auto of bus met Engels sprekende gids
  • Excursies volgens programma
  • Jeep/Boot safari als dit nodig is

Exclusief

  • Niet genoemde maaltijden (lunch en diner)
  • Entreegelden (ca. 159 p.p.)
  • Luchthavenbelasting bij vertrek
  • Toestemming om foto's te maken en te filmen
  • Treinkaarten
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien

Optioneel bij te boeken

  • Fietstocht in Polonnaruwa - 12 p.p.
  • Excursie naar Minneriya National Park vanaf Giritale - 49 p.p.
  • Excursie naar Anuradapura vanaf Giritale - 32 p.p.
  • Excursie naar Horton Hoogvlaktes Nationaal Park vanaf Nuwara Eliya - 44 p.p.
  • Boottocht naar rotseiland (Pigeon Island) in Nilavelli - 34 p.p.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Sri Lanka Compleet 23 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail