Fly Drive Rondreis Baie Wonderlik Zuid Afrika 11 Dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis Baie Wonderlik Zuid Afrika 11 Dagen
Fly Drive Rondreis Baie Wonderlik Zuid Afrika 11 Dagen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Baie Wonderlik Zuid Afrika 11 Dagen


plane hotel car

Een wonderlijke rondreis vol contrasten. In de authentieke Limpopo provincie reist u van de bijzondere Vhembe regio, met de levendige traditionele cultuur van de Vendas, naar het wild van Kruger National Park. In de mooie Waterberg regio dat grenst aan Botswana beslaat meerdere natuurparken waar o.a. ook de Big Five gespot kunnen worden. U sluit af in Sun City, een van de meest luxe vakantieoorden in het land.



Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

U vliegt vanaf Schiphol naar Johannsburg, waar u in de avond aankomt. Na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar uw accommodatie dat niet ver van de luchthaven gelegen is.

Overnachting: Aero Guest Lodge

Dag 2: Johannesburg - Louis Trichardt  -Makhado area (ca. 460 km)

Vandaag brengt de route u vanuit Johannesburg, via Pretoria, de Limpopo provincie in; een nog vrij onbekend en onontdekt gebied. Via de provinciehoofdstad Polokwane komt u in Makhado in de Vhembe regio. Dit gebied is rijk aan de Venda en cultuur. Er zijn ca. 600.000 Vendas en zij leven allemaal in deze provincie. In het verleden stonden ze bekend als uitstekende ijzer- en kopersmeden en tegenwoordig beoefenen ze nog steeds hun oude ambachten en ceremonien. De Venda-vrouwen dragen traditioneel gestreept materiaal met daarop genaaide vlechten. Uniek zijn de witte pompoms. In of nabij Louis Trichardt zijn een tweetal overnachtingen geregeld.

Overnachting: Cuckoo's Nest Guest House

Dag 3: Louis Trichardt (Makhado area)

U heeft de dag vrij te besteden. U kunt natuurlijk heerlijk genieten bij uw accommodatie maar ook wandeltochten maken, vogels spotten en zelfs een sunsetcruise over de Levubu rivier behoren tot de mogelijkheden. Ook kunt u diverse rijden routes. Langs de Open Africa Ribolla Art Route zijn de wereldbekende Venda kunstenaars te vinden. De avontuurlijke reiziger kan zelf deze route rijden maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een van de lokale Venda gidsen, zodat u nog meer te weten komt over deze bijzondere kunstroute. In deze omgeving is zelfs de grootste baobab van het land te vinden.

Dag 4: Makhado - Phalaborwa (ca. 205 km)

Vanuit Makhado rijdt u naar Tzaneen, een dorp in het Letaba district. In de omliggende gebieden worden veel gewassen gekweekt, zoals piesangs, mangos, lietsjies en avocados, te danken aan het subtropische klimaat. Stop zeker ook bij een van de vele fruitmarkten langs de weg om de heerlijk verse en rijpe vruchten te kopen. In de middag reist u verder naar Phalaborwa, gelegen direct naast het beroemde Kruger National Park, waar u de komende 2 nachten zult verblijven. Hier bevindt zich de  Phalaborwa Gate, een van de toegangspoorten tot het park. U kunt evt deelnemen aan 4WD game drive in Kruger National Park (excl.) aan het einde van de dag terwijl de zon achter de horizon verdwijnt gaat u het park in op zoek naar nachtelijk wild. Ondeweg zal ook gestopt worden om onder het genot van een drankje in stilte te luisten naar de bush. U sluit de avond heel bijzonder af met een traditionele braai op een locatie in het park.

Overnachting: Royal Game Guest House

Dag 5: Kruger National Park

Er zijn vele manieren om een safari te maken. In plaats van met een 4WD het park in te gaan, kunt u de dag met een speciale riviersafari over de Olifantsrivier (excl.). Vanaf de boot ziet u in het water en aan de rand van de oevers o.a. nijlpaarden en krokodillen. Maar ook op de oevers komen olifanten, zebras, wildebeesten en andere dieren naar het water om hun dorst te lessen. Vergeet u dus vooral uw fototoestel en verrekijker niet! De middag is ter vrije besteding en kunt u bijvoorbeeld heerlijk ontspannen bij het zwembad.

Dag 6: Krugerpark - Waterberg regio (ca. 420 km)

Vroeg in de ochtend vertrek, want u heeft een lange reisdag voor de boeg. Via Tzaneen, Polokwane en Mokopane reist u naar de Waterberg regio. Deze regio staat bekend als het best bewaarde geheim van de Limpopo provincie en is gelegen in het hart van het bushveld, met lage bergen en steppegebied. U verblijft de komende 2 nachten in of nabij Entabeni Safari Conservancy op basis van volpension in een Wildside Safari Camp tent. Inbegrepen zijn 2 avontuurlijke gamedrives met een ranger per dag. 

Overnachting: Entabeni Safari Conservancy

Dag 7: Waterberg regio

Vandaag een dag om wild te gaan spotten in het Entabeni Park. Naast de Big Five kunt u nog vele andere dieren aantreffen zoals zebras, giraffen, nijlpaarden, antilopen, hyenas en vele soorten vogels.

Dag 8: Waterberg - Sun City (ca. 300 km)

U kunt vandaag vroeg op pad om eventueel via het Marakele National Park te rijden. Vanaf Marakele rijdt u vervolgens via Thabazimbi naar Sun City en komt u in de Noord-West Provincie, wat in groot contrast zal staan tot uw eerdere ervaringen van deze reis. Een tweetal nachten staan op het programma voor u. 

Overnachting: Sun International Cabanas

Dag 9: Sun City

Sun City Resort is een luxe resort met voorzieningen voor jong en oud. Het bestaat uit vele hotels, restaurants, zwembaden, bars, gokhallen, theaters, discotheken en winkels. Het wordt wel het mini Las-Vegas van Zuid-Afrika genoemd. Er zijn tevens 2 golfbanen en voor families met kinderen is er de Valley of the waves, een nagebouwd strand met krachtige golven, een waar paradijs.

Dag 10: Sun City - Johannesburg (ca. 265 km) - Amsterdam

U heeft nog een hele dag te besteden, voordat uw vlucht naar Nederland vertrekt. U kunt de ochtend nog genieten van de vele faciliteiten van Sun City, waarna u onderweg naar de luchthaven van Johannesburg nog een bezoek zou kunnen brengen aan het Elephant Sanctuary in Hartebeespoortdam. Hier worden jonge olifanten tijdelijk opgevangen voordat ze weer uitgezet worden in de natuur. U kunt ook wat eerder al naar Johannesburg afreizen en een bezoek brengen aan het Apartheid Museum. Een echte aanrader is een fietstocht door Soweto, extra te reserveren als Johannesburg Explorer (allen excl/). In de avond levert u uw huurauto in en checkt in voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam

In de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.

Dag tot dag
Dag 1: Johannesburg
Dag 2: Louis Trichardt
Dag 3: Louis Trichardt
Dag 4: Phalaborwa (Kruger National Park)
Dag 5: Phalaborwa (Kruger National Park)
Dag 6: Waterberg regio (Entabeni)
Dag 7: Waterberg regio (Entabeni)
Dag 8: Sun City (Johannesburg regio)
Dag 9: Sun City (Johannesburg regio)
Dag 10: Sun City (Johannesburg regio)
Dag 11: Amsterdam



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (conservation fee)
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Dag 2: Johannesburg - Louis Trichardt - Makhado (ca. 460 km)
Dag 3: Louis Trichardt (Makhado)
Dag 4: Louis Trichardt (Makhado) - Phalaborwa (ca. 205 km)
Dag 5: Kruger National Park
Dag 6: Krugerpark - Waterberg (ca. 420 km)
Dag 7: Waterberg
Dag 8: Waterberg - Sun City (ca. 350 km)
Dag 9: Sun City
Dag 10: Sun City - Johannesburg (ca. 265 km) - Amsterdam
Dag 11: Amsterdam



Fly Drive Rondreis Baie Wonderlik Zuid Afrika 11 Dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail