Fly Drive Rondreis Wonders van die Oost Kaap 17 Dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis Wonders van die Oost Kaap 17 Dagen
Fly Drive Rondreis Wonders van die Oost Kaap 17 Dagen
Prijs per persoon vanaf 2292,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Wonders van die Oost Kaap 17 Dagen


plane hotel car

Een nieuwe reis door de avontuurlijke en veelzijdige Oost-Kaap. Kunst en cultuur, prachtige vergezichten, indrukwekkend wild en schitterende stranden. Na Port Elizabeth reist u via Cape St. Francis naar de Parel van de Karoo met de uitgestrekte vlakten van de Vallei der Verlatenheid en Camdeboo National Park. Beeldende kunst staat centraal in Nieu Bethesda. Vanuit Cradock bezoekt u het Mountain Zebra National Park met zijn grote populatie bergzebras en in Addo Elephant National Park kunt u naast olifanten de rest van de Big Five tegenkomen.Dag 1: Amsterdam - Port Elizabeth

U vliegt per comfortabele nachtvlucht naar Johannesburg, waar u de volgende ochtend uitgerust aankomt.

Dag 2: Port Elizabeth

Na een korte overstap vliegt u naar Port Elizabeth. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw accommodatie voor de eerste overnachting op Zuid-Afrikaanse bodem. Port Elizabeth is de op twee na grootste haven van Zuid-Afrika en kijkt in Oostelijke richting uit op de 60 km brede Algoa Bay. Vele bezienswaardigheden van de stad liggen aan het water. de bijnaam luidt Friendly City en de brede stranden zijn erg populair. De stad heeft daarnaast tal van goed bewaarde historische gebouwen zoals Caste Hill en De Drill Hall.

Overnachting: Forest Hall

Dag 3: Port Elizabeth - Cape St. Francis (ca. 110 km)

Na het ontbijt kunt u Port Elizabeth kunt nog verder de bruisende stad verkennen alvorens u naar uw volgende bestemming rijdt. Cape St. Francis, een rustig plaatsje met een historische vuurtoren, omgeven door natuurgebieden en schitterende stranden. U zult hier de komende 2 nachten verblijven. 

Overnachting: I-Lollo lodge

Dag 4: Cape St. Francis

Een hele dag ter vrije besteding in Cape St. Francis. U kunt een kijkje nemen bij de vuurtoren uit 1878. Ook is het Penguin Rehab Centre een bezoekje waard: hier worden naast pinguins ook gewonde zeevogels en zoogdieren verzorgd. Een ontspannende wandeling door de duinen is een heerlijke afsluiting van deze dag.

Dag 5: Cape St. Francis - Graaff Reinet (ca. 325 km)

U reist vandaag naar de "Parel van de Karoo" te weten Graaff Reinet. Dit plaatsje is bijna een openlucht museum met meer dan 220 gerestaureerde gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Wij raden u aan om aan het einde van de middag een bezoek te brengen aan Camdeboo National Park vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de Vallei der Verlatenheid. De late middagzon kleurt de kliffen rood en de vergezichten van de Karoo zijn om stil van te worden. Rijdend door het park kunt u bergzebras, koedoe, buffels en struisvogels zien. Terug naar Graaff Reinet voor de overnachting.

Overnachting: Queen Manor Boutique Guest House

Dag 6: Graaff Reinet - Nieu Bethesda (ca. 55 km)

In een land waar de natuur zo overweldigend is, lijkt kunst en cultuur niet voor de hand te liggen. Na een korte rit komt u in Nieu Bethesda waar een beeldend kunstenares genaamd Helen Martins leefde als kluizenaar en haar leven wijdde aan kunst en oosterse filosofie. Zij maakte van goedkoopste materialen een grote hoeveelheid kunstwerken. Jaarlijks trekken ruim 10.000 mensen naar Nieu Bethesda om huis (The Owl House) en haar tuin te bewonderen met kamelen en andere figuren die verwachtingsvol naar het oosten kijken. In haar huis ziet u allerlei uilen vandaar de naam. Tegenwoordig trekken kunstenaars van heinde en ver hier naartoe om hun werk tentoon te stellen. Overnachting in dit kunstzinnige plaatsje.

Overnachting: Tuishuise & Victoria manor

Dag 7: Nieu Bethesda - Cradock (ca. 140 km)

U rijdt naar het hart van de Karoo, naar Cradock, een pittoresk dorpje waar de tijd wel lijkt stil te staan. Typisch voor Cradock zijn de Victoriaanse huizen en de Kaap-Hollandse invloeden. Een absolute aanrader is het Mountain Zebra National Park waar u grote kans heeft de zeldzame bergzebras te zien. Naast zon 350 bergzebras treft u er onder andere ook Kaapse buffels, zwarte gnoes, hyenas en, sinds 2007, ook cheetas. U heeft 2 overnachtingen in Cradock.

Overnachting: Tuishuise & Victoria Manor

Dag 8: Cradock

In 1812 tegen het eind van de kafferoorlog richte John Cradock twee militaire voorposten op om de oostgrens te beveiligen. Een daarvan lag bij Grahamstown, de ander bij Cradock. Cradock ontwikkelde zich al snel tot een centrum van de schapenteelt. Zon 5 km ten noorden van de stad ligt Cradock Spa met zwembaden die worden gevoerd door zwavelbronnen.

Dag 9: Cradock - Hogsback (ca. 195 km)

Na het ontbijt gaat u op pad naar Hogsback, een dorp in het Amatola gebergte. Het gebied staat bekend om de inheemse bossen, de vele watervallen en het forel vissen. In dit land van de Xhosa stammen werd in 1830 een blanke nederzetting gebouwd aan de voet van de Tor Doone heuvel, genaamd Fort Mitchel. U kunt met gemak een hele dag vullen met de vele panoramische routes en wandelpaden door het woud. Onderweg naar de Madonna & Child watervallen kunt u een bezoek brengen aan de Eastern Monarch, een 30m hoge geelhoutboom met een omtrek van 9m. Bij Gaikas Kop veroordeelde vroeger Xhosa strijder Ngqika overtreders tot de doodstraf door een val vanaf het hoogste punt. Het prachtige gebied laat zich ook heel goed te paard ontdekken. U heeft 2 overnachtingen in Hogsback.

Overnachting: King's Lodge Hotel 

Dag 10: Hogsback

Dit stille dorpje Hogsback ligt in het hart van de Amatola Mountains, omgeven door de glooiende heuvels van bosreservaten. Het dorp bestaat naast huizen en hotels, uit theetuinen en kunstnijverheidswikels. Langs de zijstraten liggen enkele schitterende tuinen die meer aan het engelse platteland doen denken dan aan het Zuid-Afrikaanse binnenland. De perfecte plaats om een paar dagen te ontspannen en de bossen te verkennen.

Dag 11: Hogsback - East London (ca. 145 km)

U verlaat Hogsback en rijdt weer richting de kust. Het Mponga Private Game Reserve ligt op slechts 35 km van de populaire kustplaats East London en biedt zijn bezoekers een fantastische safari ervaring. De komende 2 nachten verblijft u in of nabij het Mponga Private Game Reserve (of gelijkwaardig).

Overnachting: Fish Eagle Manor

Dag 12: Mponga Private Game Reserve

Na een vroeg ontbijt Kunt u beginnen aan uw safari avontuur. Tijdens een game drive in een open 4WD voertuig kunt u olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, talrijke antilopen en vogelsoorten zien (ter plaatse extra te reserveren). Maar ook als u minder geluk heeft, is alleen de omgeving al prachtig om doorheen te rijden, met glooiende heuvels, dalen met rivieren en weelderige begroeiing.

Dag 13: East London - Port Alfred (ca. 135 km)

Uw volgende stop is Port Alfred, het hart van de Sunshine Coast. Het klimaat, het water, de stranden, de historie, maar ook de moderne winkelcentra, nodigen uit om ontdekt te worden. Het plaatsje kijkt in alle richtingen uit over uitgestrekte wateren - de monding van de Kowie rivier, de lagune en de chique Royal Alfred Marina . U overnacht nabij Port Alfred.

Overnachting: My Pond Hotel

Dag 14: Port Alfred - Addo Elephant National Park (ca. 145 km)

Na het ontbijt gaat u op weg naar het Addo Elephant National Park dat bekend staat om de vele olifanten die er nu leven. Dat is wel eens anders geweest. Daarom is dit park in 1931 opgericht, ter bescherming van de olifant die met uitsterven bedreigd werd. U kunt er uiteraard ook ander wild zien, zoals leeuwen, hyenas, zebras, koedoes, neushoorns, bosbokken enz. U kunt met uw huurauto door het park rijden of met een open 4WD voertuig op game drive gaan (ter plaatse extra te reserveren). U heeft 2 overnachtingen vlakbij het nationaal park.

Overnachting: Lemon 3 Lodge

Dag 15: Addo Elephant National Park

door de relatief lage begroeiing en het grote aantal olifanten (ongeveer 350) zijn deze makkelijk te spotten. De beste locaties zijn de drinkplaatsen welke met de auto goed bereikbaar zijn. erboven liggen uitkijkpunten vanwaar u vaak verschillende kudden tegelijk kunt zien drinken. Ook is het de leefomgeving van zon 280 buffels. Aangezien het park uitmond in de Sunday River wordt er ook wel gesproken over de Big Seven vanwege de haai en de walvis die hier in zee leven.

Dag 16: Addo Elephant National Park - Port Elizabeth (ca. 60 km)

Vandaag eindigt uw fantastische reis door de avontuurlijke Oost-Kaap van Zuid-Afrika. U rijdt naar Port Elizabeth waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven en incheckt voor uw vlucht terug naar Nederland.

Dag 17: Amsterdam

Aan het einde van de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol.Hotels

Dag 1: Amsterdam - Port Elizabeth
Dag 2: Port Elizabeth
Dag 3: Port Elizabeth - Cape St. Francis
Dag 4: Cape St. Francis
Dag 5: Cape St. Francis - Graaff Reinet
Dag 6: Graaff Reinet - Nieu Bethesda
Dag 9: Cradock - Hogsback
Dag 10: Hogsback
Dag 11: Hogsback - East London
Dag 12: Mponga Private Game Reserve
Dag 13: East London - Port Alfred
Dag 14: Port Alfred - Addo Elephant National Park
Dag 15: Addo Elephant National Park
Dag 16: Addo Elephant National Park - Port Elizabeth
Dag 17: AmsterdamLocatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (conservation fee)
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro 
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag tot dag

Dag 1 & 2: Amsterdam - Port Elizabeth
Dag 3: Port Elizabeth - Cape St. Francis (ca. 195 km)
Dag 4: Cape St. Francis
Dag 5: Cape St. Francis - Graaff Reinet (ca. 330 km)
Dag 6: Graaff Reinet - Nieu Bethesda (ca. 55 km)
Dag 7 & 8: Nieu Bethesda - Cradock (ca. 120 km)
Dag 9 & 10: Cradock - Hogsback (ca. 200 km)
Dag 11: Hogsback - East London (ca. 90 km)
Dag 12: Mponga Private Game Reserve
Dag 13: East London - Port Alfred (ca. 175 km)
Dag 14 & 15: Port Alfred - Addo Elephant National Park (ca. 145 km)
Dag 16: Addo Elephant National Park - Port Elizabeth (ca. 70 km)
Dag 17: Amsterdam

 Fly Drive Rondreis Wonders van die Oost Kaap 17 Dagen 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

September 2020
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

2292

2292

2292

2292

2292

2292

2292

2292

2292

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 2292,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail