Fly Drive Rondreis Zuid- Afrika Noord en Zuid 21 Dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis Zuid- Afrika Noord en Zuid 21 Dagen
Fly Drive Rondreis Zuid Afrika Noord en Zuid 21 Dagen
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Fly Drive Zuid Afrika

Fly Drive Rondreis Zuid Afrika Noord en Zuid 21 Dagen


plane hotel car

U gaat op ontdekkingsreis door de provincies Gauteng, Mpumalanga, KwaZulu-Natal, Oost-Kaap en West-Kaap. Kort samengevat ziet u veel van het noordelijk en het zuidelijk gedeelte van Zuid-Afrika. Om u alvast in een opperbeste Zuid-Afrikaanse sfeer te brengen, noemen we enkele hoogtepunten van deze reis: de prachtige Tuinroute, de wildparken, Kaapstad met Kaap de Goede Hoop, Swaziland en de imposante Drakensbergen.



Dag 1: Amsterdam - Johannesburg

In de ochtend vertrekt u vanaf Amsterdam naar Johannesburg waar u in de avond aankomt. We hebben een accommodatie voor u uitgezocht die dichtbij het vliegveld ligt zodat u na het ophalen van uw huurauto binnen afzienbare tijd uit kunt rusten van de vliegreis.

Overnachting: Outlook Lodges


Dag 2: Johannesburg - Phalaborwa (KrugerPark) (ca. 480 km)

Vanochtend vroeg op pad om de indrukwekkende Panoramaroute te ontdekken. Langs deze route bevinden zich onder andere Pilgrims Rest, een oud goudmijnstadje. Tevens rijdt u langs vergezichten van Gods Window, de Drie Rondavels en Bourkes Luck Potholes. Vervolgens rijdt u richting het Kruger National Park waar u een nacht zult verblijven.

Overnachting: Sefapane Lodge


Dag 3: Phalaborwa - Nelspruit (Krugerpark)(ca. 230 km)

Er zijn meerdere manieren om naar Nelspruit te rijden. Een daarvan is door het Kruger National Park te rijden richting het zuiden. U heeft dan de hele dag om wild te gaan spotten en rijdt direct de richting uit van uw volgende verblijf. Ook kunt u een korte route kiezen richting Hazyview waardoor u de rest van de dag zelf kunt invullen met bijvoorbeeld een game drive met uitleg van een ranger of een middagje bij het zwembad. U verblijft 2 nachten in of nabij Nelspruit. 

Overnachting: Zebrina Guesthouse


Dag 4: Nelspruit (Krugerpark)

U beleeft een avontuurlijke dag in dit schitterende wildpark, waar u op zoek kunt gaan naar de Big Five. Maar er leven ook vele andere dieren, zoals giraffen, zebras, impalas, bavianen en vele vogelsoorten. Het wildpark ligt tussen de limpoporivier en de krokodilrivier. Het is 415 km lang en gemiddeld 75 km breed. Op basis van vegetatie is het park verdeeld in zestien afzonderlijke gebieden. Het centrale deel van het park kenmerkt zich door een grote populatie leeuwen omdat ze hier vanwege de open vlakten goed kunnen jagen. Ondanks het feit dat er geen grote rivieren door het centrale deel stromen grazen er wel veel antilopen in dit gebied. In het zuidelijk deel van het Krugerpark stroomt door de vlakten de Sabierivier waar ook veel wild te spotten is.

Dag 5: Nelspruit (Kruger National Park) - Swaziland thans eSwatini (ca. 250 km)

Vandaag gaat u de grens van Zuid-Afrika over naar het koninkrijk Swaziland. Het is het op 2 na kleinste land van Afrika. eSwatini is ruig, groen en ongerept. Dit is een van de mooiste routes van uw reis, met schitterende bergen en adembenemende vergezichten. Ezulwini Valley (hemels dal) duidelijk aangegeven vanaf Mbabane is het toeristische centrum van eSwatini. In het dal dat ook wel bekend staat als Royal Valley vindt u kunstnijverheidwinkels, markten en restaurants. U verblijft deze nacht in eSwatini in of nabij Mbabane.

Overnachting: Mantenga Lodge

Dag 6: eSwatini- Hluhluwe (ca. 350 km)

Voordat u eSwatini verlaat kunt u nog een bezoek brengen aan Ngwenya Glass, een glasblazerij aan de Oshoek-grens. Hierna zet u koers naar Hluhluwe waar u mee kunt gaan op een safari per open Jeep (ter plaatse extra te reserveren). Hier heeft u de kans de zwarte en witte neushoorn te zien. Dit park is opgericht om de witte neushoorn te beschermen tegen uitsterven en met succes. Naast neushoorns is er nog veel meer wild te zien zoals natuurlijk olifanten, antilopen, leeuwen en buffels. U verblijft 1 nacht of nabij Hluhluwe.

Overnachting: Anew Hotel


Dag 7: Hluhluwe - Umhlanga (ca. 250km)

In de ochtend heeft de gelegenheid om uit te rusten en te genieten van uw vrije tijd of meegaan op een ochtend game drive (ter plaatse extra te reserveren). s Middags vertrekt u naar Umhlanga, vlakbij de hoofdstad van KwaZulu-Natal, Durban. Hier kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen en de Indiase markt met typische kruiden, houtsnijwerk en curiosa. Ook de haven met zijn uitstekende visrestaurants is een bezoekje waard! Aan het einde van de middag arriveert u in het badplaatsje Umhlanga voor twee overnachtingen.

Overnachting: The Villa Umhlanga


Dag 8: Umhlanga

Een heerlijk dagje naar het goudgele strand waar de stad bekend om staat, flaneren op de promenade met zijn gezellige bistros of wellicht toch een activiteit, het is aan U! Verder naar het noorden, aan de monding van de Ohlanga maken beboste duinen deel uit van een natuurreservaat. U kunt hier de rivier oversteken naar het bos vol vogels en apen.

Dag 9: Umhlanga - Drakensbergen (Bergville ca. 245 km)


Via de zogenoemde slagveldenroute rijdt u richting de Drakensbergen. Wanneer u door dit landschap rijdt kunt u zich niet voorstellen dat er vroeger enorme veldslagen tussen Boeren, Engelsen en Zoeloes hebben plaatsgevonden. Het enorme bergmassief van de Drakensbergen heeft sprookjesachtige vormen en eindeloze vergezichten. In de Zuid-Afrikaanse winter kunnen de toppen van deze bergen besneeuwd zijn. U verblijft 2 nachten in Bergville.

Overnachting: Drakensberg Mountain Retreat

Dag 10: Drakensbergen (Bergville)

Deze dag heeft u ter vrije besteding in de indrukwekkende Drakensbergen. U kunt bijvoorbeeld door het Giants Castle natuurreservaat rijden. In de talloze grotten werden duizenden jaren geleden rotstekeningen gemaakt door Bosjesmannen (San). Tevens is dit gebied ideaal voor wandeltochten.

Dag 11: Drakensberg - Bloemfontein (ca. 400 km)

U zet koers naar Bloemfontein voor een tweetal overnachtingen. U reist via Golden Gate National Park, bekend om de prachtige zandsteenformaties, die in het zonlicht een goudgele gloed hebben. In Winburg kunt u een bezoek brengen aan Kings Park, waar meer dan 4.000 rozenstruiken te zien zijn. Deze stad is de op vijf na grootste van het land. Fans van The Lord of the Rings weten vast dat J.R.R. Tolkien hier in 1892 geboren is.

Overnachting: Acacia Guesthouse

Dag 12: Bloemfontein

Bloemfontein is gelegen in het hart van Zuid-Afrika en de hoofdstad van Vrijstaat. Door de hoge ligging (1400m) zijn de zomers gematigd en de winters mild tot koud. Vele fraaie zandstenen gebouwen sieren de stad, zoals het Appeal Court uit 1929, Old Presidency en het Nationaal Museum. Natuurliefhebbers zal Kings Park en Zoo aanspreken. Rond het meer liggen schaduwrijke bomen en bloembedden.

Dag 13: Bloemfontein - Cradock (ca. 420 km)

Via het aantrekkelijke stadje Colesberg en Middelburg rijdt u naar Cradock. Cradock was vroeger een militaire buitenpost, in 1813 door blanke kolonisten gesticht om de streek te beschermen tegen het Xhosa-volk. Cradock is een aangenaam plaatsje met brede straten geflankeerd met victoriaanse huizen en een aantal kerken, leuk om in rond te wandelen. U overnacht in of nabij Cradock.

Overnachting: Tuishuise & Victoria Manor

Dag 14: Cradock - Graaff Reinet (ca. 140 km)

Voordat u naar Graaff Reinet reist kunt u een bezoek brengen aan het Bergzebra National Park. Dit park telt de grootste groep bergzebra's ter wereld. Verder vindt u o.a. in dit park de Koedoe, Springbok, Buffel en zwarte Neushoorn. Vervolgens rijdt u verder naar Graaff Reinet, het sieraad van de Karoo. Ten westen van deze in 1786 door de VOC gestichte plaats ligt de Vallei der Verlatenheid. Hier vindt u bijzondere rotsformaties die soms meer dan 120m boven het landschap uittorenen. U verblijft in of nabij Graaff Reinet.

Overnachting: Queen Manor Guesthouse

Dag 15: Graaff Reinet - Oudtshoorn (ca. 310 km)

Na het ontbijt gaat u naar Oudtshoorn, bekend als de Verenhoofdstad van de wereld vanwege de vele struisvogelboerderijen. Net buiten Oudtshoorn liggen de Cango Caves waar stalagtieten en stalagmieten een ondergronds sprookje hebben gevormd. U verblijft in of nabij Oudtshoorn.

Overnachting: The Riverside Lodge


Dag 16: Oudtshoorn

Onder de uitlopers van de Swartberge ligt een heel netwerk van ruimten en gangen waar opgeloste mineralen zich hebben uitgekristalliseerd tot stalactieten en stalagmieten. De rotsschilderingen geven aan dat deze grotten als zon 80.000 jaar geleden werden bewoond. Bijzondere druipsteenformaties zijn de 9 meter hoge Cleopatras Needle die geschat wordt op 150.000 jaar. U kunt hier deelnemen aan een rondleiding van zon 1,5 uur waarbij vanwege de trappen een goede conditie is vereist.

Dag 17: Oudtshoorn - Montagu (ca. 250 km)

Voordat u Oudtshoorn verlaat kunt u een bezoek brengen aan een van de vele struisvogelboerderijen. Hierna rijdt u verder naar Montagu, gelegen tussen 2 gebergten en omringd door wijngaarden en historische gebouwen. Het verblijf is in of nabij het gezellige dorpje Montagu. Veel huizen in Montagu dateren van omstreeks 1850. Er zijn dan ook vele monumenten te zien in dit plaatsje. De plaats is ook bekend om zijn warme bronnen welke 2 km. buiten de stad liggen. Het landschap aan de noordkant van de langebergketen is populair bij wandelaars en mountainbikers vanwege de vele mooie tochten die er te maken zijn. 

Overnachting: 7 Church Street

Dag 18: Montagu - Kaapstad (ca. 190 km)

U gaat op weg naar Kaapstad en kunt op uw gemak de stad verkennen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Tafelberg, per kabelbaan of voor de sportievelingen te voet! Een ander idee is winkelen in Victoria & Alfred Waterfront, gevolgd door een boottocht naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela 27 jaar lang gevangen heeft gezeten. De komende 2 nachten verblijft u in Kaapstad.

Overnachting: Altona Lodge 

Dag 19: Kaapstad

Op het Kaaps schiereiland groeien en bloeien de meeste bloemsoorten ter wereld. De botanische tuinen van Kirstenbosch zijn daar ook een mooi voorbeeld van. Duikereiland is de thuishaven van een zeehondenkolonie maar tevens een bezoek waard vanwege de World of Birds waar meer dan 400 vogels te zien zijn. U kunt Duikerseiland per boot bereiken vanaf Houtbaai. Op de terugweg naar Kaapstad, via de welbekende Chapmans Peak Drive, kunt u nog een stop maken in een van de visrestaurants in de haven van Houtbaai; Mariners Wharf.

Dag 20: Kaapstad - Amsterdam

Vandaag eindigt deze mooie rondreis en levert u uw huurauto in op de luchthaven van Kaapstad, vanwaar u laat in de avond terugvliegt naar Amsterdam. U heeft vandaag nog de tijd om Kaapstad nog eens goed op u in laten werken en eventueel nog een bezoek te brengen aan een bijvoorbeeld Alfred & Victoria Waterfront voordat u vertrekt naar Nederland.

Dag 21: Amsterdam

Aankomst op Schiphol.




Hotels

Overnachtingen:

Dag 1: Johannesburg
Dag 2: Phalaborwa (Kurger National Park)
Dag 3: Nelspruit (Kruger National Park) 
Dag 4: Nelspruit (Kruger National Park)
Dag 5: Swaziland
Dag 6: Hluhluwe
Dag 7: Umhlanga
Dag 8: Umhlanga
Dag 9: Drakensberg

Dag 10: Drakensberg
Dag 11: Bloemfontein
Dag 12: Bloemfontein
Dag 13: Cradock

Dag 14: Graaff Reinet
Dag 15: Oudtshoorn
Dag 16: Oudtshoorn
Dag 17: Montagu

Dag 18: Kaapstad
Dag 19: Kaapstad
Dag 20: Kaapstad
Dag 21: Amsterdam



Locatie


Vluchten
Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • Verzorging naar aanleiding van programma.
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden (conservation fee)
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting - bed levy)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Dag tot dag:

Dag 1: Amsterdam - Johannesburg
Dag 2: Johannesburg - Witrivier
Dag 3: Witrivier - Kruger National Park
Dag 4: Kruger National Park
Dag 5: Kruger National Park - Swaziland
Dag 6: Swaziland - Hluhluwe
Dag 7: Hluhluwe - Umhlanga
Dag 8: Umhlanga - Drakensberg
Dag 9: Drakensberg
Dag 10: Drakensberg - Bloemfontein
Dag 11: Bloemfontein - Cradock
Dag 12: Cradock - Graaff Reinet
Dag 13: Graaff Reinet - Oudtshoorn
Dag 14: Oudtshoorn - Montagu 
Dag 15: Montagu - Kaapstad
Dag 16: Kaapstad - Kaaps schiereiland
Dag 17: Kaapstad - Amsterdam
Dag 18: Amsterdam




Fly Drive Rondreis Zuid  Afrika Noord en Zuid 21 Dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail