Baltische Staten en Helsinki Afbeelding Baltische Staten en Helsinki
Baltische Staten en Helsinki
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

Baltische Staten en Helsinki


Deze individuele rondreis brengt u naar de mooiste Landen aan de Baltische kust: Litouwen, Letland, Estland met hun afwisselende hoofdsteden en natuur. Vanuit Tallinn gaat u met een boot over naar Helsinki. De reis begint in Vilnius en eindigt in Helsinki.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Rondreis Baltische Staten en Helsinki

9 dagen / 8 nachten

Individuele rondreis met het openbaar vervoer

Deze individuele rondreis brengt u naar de mooiste Landen aan de Baltische kust: Litouwen, Letland, Estland met hun afwisselende hoofdsteden en natuur. Vanuit Tallinn gaat u met een boot over naar Helsinki. De reis begint in Vilnius en eindigt in Helsinki.

Dag 1 VILNIUS

Bij uw aankomst wacht een stransfer op uw inde luchthaven, dat u naar uw hotel brengt. Check-in hotel in de centrum. Overnachting hotel in Vilnius.

Dag 2 VILNIUS - TRAKAI

Vilnius, gelegen aan de rivier Neris, dankt zijn uitstraling aan de talloze barokke gebouwen, de arcades in de nauwe middeleeuwse straatjes, de verborgen pleintjes, enkele torens en kastelen, alsook aan de vele orthodoxe en katholieke kerken. Vilnius is vooral de stad van de 100 kerken. Het oude, historische stadsdeel getuigt van een onweerstaanbare charme en is niet voor niets door de UNESCO beschermd. In de ochtend kunt u genieten van de mooie bezienswaardigheden van Vilnius daaronder de Kathedraal van Vilnius, St. Anne Kerk, Peter en Paul kerk, de oude Universiteit, het judenviertel, de oude stadspoorten en veel meer. Vanuit de Gediminas toren hebt u een schitterende panorama uitzicht op de stad. In de namiddag is een bezoek aan Trakai (30 km) met de rode waterburg zeker aan te raden. Trakai is de vroegere middeleeuwse hoofdstad van Litouwen, met het goed bewaarde waterburg Trakai, dat prachtig op een eiland in meer Galve gevestigd is. Naast de waterburg bevindt zich een barnsteen markt, wara u mooie speoletjes en souveniertjes kunt kopen. Overnachting hotel in Vilnius.

Dag 3 VILNIUS - RIGA

Vandaag trekt u met het openbaar vervoer naar de middelste van de Baltische Staten - Letland met de hoofdstad Riga. Aankomst in Riga. Check-in hotel. Overnachting hotel in Riga.

Dag 4 RIGA

Riga, gelegen aan de rivier Daugava, is de grootste en de meest kosmopolitische stad van de drie Baltische Staten. Riga wordt ook de de Art-Nouveau metropool van Europa genoemd. Levendig en met een indrukwekkende Art-Nouveau architectuur, met een historische oude wijk en grote groene parken midden de hoofdstad. Vandaag kunt u een mooie wandeling maken door de oude stad daaronder met een bezoek aan de grote markt met de 5 gigantische zeppelin hangars, het Kasteel van Riga, de Dom, de Drie Broers, de Grote en Kleine Gilden, het Monument van de Vrijheid en veel, veel meer. In de namidag adviseren wij u een bezoek te besteden aan de beroemde Alberta straat, waar de meeste Art Nouveau panden zijn geconcentreerd. Riga gaat er zelfs prat op meer Art-Nouveau gebouwen te hebben dan welke Europese stad dan ook! Bezoek aan de pas gerenoveerde Art-Nouveau museum is zeker de moeite waard. Overnachting hotel in Riga.

Dag 5 RIGA - TALLINN

Vandag trekt u met het openbaar vervoer naar de derde en de kleinste van de 3 Baltische Staten - Estland met de hoofdstad Tallinn. Aankomst in Tallinn. Check-in hotel. Overnachting hotel in Tallinn.

Dag 6 TALLINN

Vandaag kunt u een mooie wandeling maken door de charmante middeleeuwse stadje Tallinn vol met kleine straatjes, binnen hofjes, galerijen, souvenir winkeltjes, terrasjes en restaurants. Tijdens de wandeling ziet u de oude middeleeuwse stadsmuren, de boven en benedenstad met de Dom kerk, de Nevsky Kathedraal, het middeleeuwse oude Stadhuis, de oudste apotheek in Europa en veel meer. Op de domberg heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad en het haven. In de namiddag adviseren wij uw een bezoek te besteden aan de prachtige Kadriorg park met het prachtige 18de-eeuwse paleis dat Peter de Grote liet bouwen als zijn zomerresidentie. De residentie omvat prachtige collecties buitenlandse en Estse kunst. Overnachting hotel in Tallinn.

Dag 7 TALLINN - HELSINKI

Vandaag neemt u afscheid van het pittoreske Tallinn en maakt een oversteek met de boot naar de Finse hoofdstad - Helsinki (ca. 2,5 uur). Aankomst in Helsinki. Check-in hotel. Overnachting hotel in Helsinki.

Dag 8 HELSINKI

Vandaag kunt u een de prachtige stad gaan ontdeken daaronder met een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden zoals de haven gebied met de beroemde vis markt, het historische centrum met het Senaatplein en de Domkerk, het Parlementsgebouw, de beroemde Finlandiahall, de orthodoxe Uspenski kathedraal, Sibelius monument en de indrukwekkende Temppeliaukio-kerk die in de rotsen is uitgehakt. In de middag adviseren wij de Seurasaari Openluchtmuseum met oude boerderijen en herenhuizen uit de hele Finland te gaan bezoeken of een bus te nemen naar de dichtbij ligende Nuuksio Nationaal Park (20 km).

Dag 9 HELSINKI

Vandaag volgt een transfer naar het luchthaven van waar u richting huiswaarts vliegt.

Inclusief:

  • 8 x overnachtingen in centraal gelegen 3-4 steren hotels

  • 8 x uitgebreid ontbijtbuffet

  • Bus kaartjes Vilnius-Riga/Riga-Tallinn

  • Boot Tallinn-Helsinki

  • Transfers bij aankomst en vertrek

  • Informatie pakket

  • Advies restaurants/musea/overige activiteiten

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk dat de hotels zijn volgeboekt en wij genoodzaakt zijn een ander hotel voor u te kiezen. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse/hotel te boeken.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Baltische Staten en Helsinki 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail