Hoofdsteden Baltische Staten Afbeelding Hoofdsteden Baltische Staten
Hoofdsteden Baltische Staten ***
Bestemming: Rondreizen Baltische Staten - Fly Drive Baltische Staten

Hoofdsteden Baltische Staten

***

Tijdens deze individuele rondreis maakt u per openbaar vervoer kennis met de drie Baltische Staten: Litouwen, Letland en Estland en hun prachtige en afwisselende hoofdsteden. U maakt kennis met de Middeleeuwse hoofdstad - Tallinn, de Art-Nouveau hoofdstad - Riga en de Barokke hoofdstad - Vilnius. De reis begint in Estland en eindigt in Litouwen. Riga is in 2014 Cultuurhoofdstad van Europa.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Hoofdsteden Baltische Staten

8 dagen / 7 nachten

Individuele rondreis met het openbaar vervoer

Tijdens deze individuele rondreis maakt u per openbaar vervoer kennis met de drie Baltische Staten: Litouwen, Letland en Estland, daaronder met hun prachtige en afwisselende hoofdsteden. U maakt kennis met de Middeleeuwse hoofdstad - Tallinn, de Art-Nouveau hoofdstad - Riga en de Barokke hoofdstad - Vilnius. De reis begint in Estland en eindigt in Litouwen.

Dag 1 Amsterdam - Tallinn

Bij aankomst op de luchthaven van Tallinn is er een transfer die u naar uw hotel brengt. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting in hotel Tallinn.

Dag 2 Tallinn

In de ochtend maakt u een mooie wandeling met een plaatselijke gids door de charmante middeleeuwse stad Tallinn. De wandeling neemt u mee rond de oude middeleeuwse stadsmuren, de boven en benedenstad met de Dom kerk, Alexander Nevsky Kathedraal, het middeleeuwse oude Stadhuis en veel meer. Op de domberg heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad en het haven. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting in hotel Tallinn.

Dag 3 Tallinn - Riga

In de voormiddag trekt u met het openbaar vervoer langs de mooie Baltische kust naar de middelste van de drie Baltische Staten - Letland. Rond de namiddag komt u aan in Riga. Overnachting in hotel Riga.

Dag 4 Riga

Riga, gelegen aan de rivier Daugava, is de grootste en de meest kosmopolitische stad van de drie Baltische Staten. Riga wordt ook de de Jugendstil metropool van Europa genoemd. Levendig en met een indrukwekkende Art-Nouveau architectuur, een historische oude wijk en grote groene parken midden de hoofdstad. De wandeling met een plaatselijke gids van vanochtend neemt u mee door de oude stad, waaronder een bezoek aan de grote markt met de vijf gigantische zeppelin hangars, langs het Kasteel van Riga, de Dom Kathedraal, St. Peters Kerk, de Zweedse Poort, de Drie Broers, de Grote en Kleine Gilden, het Monument van de Vrijheid. Er wordt een bezoek gebracht aan de beroemde Alberta straat, waar de meeste Art Nouveau (Jugendstil) panden zijn geconcentreerd. Riga gaat er zelfs prat op meer Jugendstil gebouwen te hebben dan welke Europese stad dan ook! Bezoek Jugendstil museum -een volledig gerestaureerde woning in Jugendstil. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Overnachting in hotel Riga.

Dag 5 Riga - Gaujas Nationaalpark

Vandaag wordt een excursie gemaakt om middeleeuws Letland te ontdekken (50 km). De excursie neemt u mee naar het overweldigende landschap van het Gaujas Nationaal Park in de stad Sigulda. Sigulda ligt in de pittoreske Gauja rivier-vallei, vol met grotten en kastelen. Het Gaujas Nationaal Park wordt beschermd wegens de grote diversiteit aan fauna en flora. De ruines van de kastelen, glooiende heuvels, oude houten boerderijen en bloemenvelden maken het plaatje compleet. U bezoekt de ruines van de verschillende kastelen die verspreid liggen op de heuvels van het park en brengt een bezoek aan de het geheimzinnige Gutmana grot (de grootste grot van de Baltische Staten). Er bestaat de mogelijkheid de Gaujas vallei van een kabelbaan te ontdekken. Overnachting hotel Riga.

Dag 6 Riga - Vilnius

Vandaag vertrekt u met het openbaar vervoer naar het derde en het grootste land van de drie Baltische Staten - Litouwen. In de namiddag aankomst in de hoofdstad van Litouwen,Vilnius. Overnachting in hotel Vilnius.

Dag 7 Vilnius - Trakai

Vilnius, gelegen aan de rivier Neris, bestaat uit talloze barokke gebouwen, arcades in de nauwe middeleeuwse straatjes, verborgen pleintjes, enkele torens en kastelen, alsook vele orthodoxe en katholieke kerken. Vilnius is vooral de stad van de 100 kerken, er zijn veel prachtexemplaren te vinden. Alleen al in het centrum staan er bijna 50. Het oude, historische stadsdeel getuigt van een onweerstaanbare charme en is niet voor niets door de UNESCO beschermd. De ochtend tour bestaat uit een wandeling met de plaatselijke gids door de oude stad, waaronder een bezoek aan de Kathedraal van Vilnius, St. Anne Kerk, Peter en Paul kerk, de oude Universiteit, het judenviertel, de oude stadspoorten. De tour eindigt op de Gediminas Toren met een schitterende panorama uitzicht op de stad. Namiddag voor vrije tijdsbesteding. Wij adviseren u om naar Trakai te gaan. Trakai is de vroegere middeleeuwse hoofdstad van Litouwen, met het goed bewaarde Kasteel Trakai, dat prachtig op een eiland in meer Galve gevestigd is. Bezoek waterburg Trakai en de beroemde barnsteen markt bij de waterburg. Overnachting in hotel Vilnius.

Dag 8 Vilnius

Vandaag volgt een transfer naar het luchthaven en vanuit daar vliegt u naar Amsterdam.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Tallinn // Vilnius - Amsterdam
  • 7 overnachtingen in centraal gelegen 3-4 steren hotels
  • Accommodaties op basis van logies ontbijt
  • Nederlands/Engels/Duits talige plaatselijke gidsen
  • Entree tot alle genoemde bezichtigingen
  • Transfers volgens programma
  • Bus ticket Tallinn-Riga / Riga-Vilnius

Exclusief

  • Niet genoemde fooien en maaltijden

Eventueel bij te boeken

  • Half-pension in hotels

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk dat de hotels zijn volgeboekt en wij genoodzaakt zijn een ander hotel voor u te kiezen. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse/hotel te boeken.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hoofdsteden Baltische Staten 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail