Fly en Drive Het beste van de Balkan Afbeelding Fly en Drive Het beste van de Balkan
Fly en Drive Het beste van de Balkan ***
Bestemming: Rondreizen Bosnie en Herzegovina - Fly en Drive Bosnie en Herzegovina

Fly en Drive Het beste van de Balkan

***

plane hotel car


15 Dagen

Een reis voor de cultuurliefhebber, langs de mooie plekjes van Slovenie, Kroatie en Bosnie en Herzegovina. Alle hoofdsteden komen voorbij, net zoals het nationaal Park Plitvice Meren in Kroatie en de oude UNESCO-steden Dubrovnik en Split. Gedurende de 15 dagen heb je genoeg tijd om overal eens uitgebreid rond te kijken en te genieten van de prachtige plekken die je gaat bezoeken.



Dag 1: Pula - Medulin (ca. 10 km)

Voor vlieggasten staat de huurauto klaar op de luchthaven van Pula van waar u vertrekt naar richting Medulin. U overnacht de komende nacht in de buurt van deze levendige badplaats. Als u de rondreis met de eigen auto maakt, kunt u vanuit Nederland direct richting Pula / Medulin rijden.

Dag 2: Medulin - Ljubljana (ca. 208 km)

Rij op uw gemak van Medulin naar Ljubljana. De komende 2 nachten verblijft u in de hoofdstad van Slovenie.

Dag 3: Ljubljana

Deze bijzondere stad kenmerkt zich door haar creatieve en kunstzinnige binnenstad met vele bezienswaardigheden. Bezoek het Franciscanenklooster met bijbehorende kerk en geniet van hieruit van het prachtige uitzicht op de beroemde drievoudige brug. Van hieruit kunt u een wandeling maken naar bijvoorbeeld Park Tivoli, het grootste park in Ljubljana, gelegen aan de rand van het centrum. 's Avonds komen cafes, bars en restaurants langs de rivier tot leven. Geniet hier van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants welke een mix van de internationale en Sloveense keuken aanbieden. Houdt u van winkelen, bezoek dan de centrale markt of het grootste winkel- en entertainmentcentrum van Slovenie.

Dag 4: Ljubljana - Zagreb (ca. 145 km)

Zagreb is de hoofdstad van Kroatie gelegen op de hellingen van de berg Medvednica . Zagreb ligt in de driehoek Wenen-Boedapest-Venetie en is daarom een invloedrijke factor in het culturele leven van Centraal Europa. Deze romantische stad is rijk aan musea, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Dag 5: Zagreb - Sarajevo (ca. 400 km)


Na het ontbijt rijdt u naar Sarajevo waar u twee nachten verblijft.

Dag 6: Sarajevo

Deze prachtige hoofdstad van Bosnie biedt een mix van historische Ottomaanse bouwwerken en imposante Habsburgse kenmerken. De oudste gebouwen bevinden zich op het centrale plein in de binnenstad. De bergen ten zuiden van de stad lenen zich goed voor (lange) wandelingen. In het nieuwere deel van de stad kunt u een bezoek brengen aan de belangrijkste autovrije winkelstraat, waar ook een klein parkje te vinden is omgeven met terrassen. Sarajevo kent veel eetgelegenheden, van kleine 'cevabdzinica' (eethuisjes waar men 'Bosnisch fastfood' kan krijgen) tot dure stijlvolle restaurants. Als u wilt kennismaken met het leven van de Bosnische bevolking, kunt u een bezoek brengen aan Lukomir, een traditioneel geisoleerd dorp in de bergen ten zuiden van Sarajevo.

Dag 7: Sarajevo - Mostar (ca. 130 km)

De reis vervolgt zich naar de grootste en belangrijkste stad van Bosnie Herzegovina. Tevens is deze stad een ontmoetingsplaats van twee verschillende culturen: westers en oosters. Het is de belangrijkste toeristische trekpleister van Bosnie. Het is zeker aan te bevelen om een bezoek te brengen aan de Stari Most brug, welke op de UNESCO wereld-erfgoedlijst te vinden is. De oude markt, de moskeeen en de boulevard in de oude stad Mostar bieden u de gelegenheid om de charmes van het oosten te ontdekken.

Dag 8: Mostar - Dubrovnik (ca. 130 km)

Rij vandaag van Mostar de grens over naar Kroatie. U zult hier twee nachten verblijven in Dubrovnik.

Dag 9: Dubrovnik

Deze havenstad wordt niet voor niets de 'Parel van de Adriatische zee' genoemd. De oude, compleet ommuurde stad van Dubrovnik staat op de UNESCO werelderfgoed-lijst. Bekijk het architectonisch erfgoed en slenter over de glimmende marmeren straten. Wilt u ontspannen? Dat kan op het prachtige strand met kristalheldere zee.

Dag 10: Dubrovnik - Split (ca. 230 km)

Na het ontbijt kunt u de reis voortzetten van Dubrovnik naar Split. U zult de komende dagen doorbrengen in het culturele en bestuurlijke centrum van Midden Dalmatie, Split.

Dag 11: Split

Met de Riviera van Trogir gelegen op het noordwesten en de Riviera van Omis op het zuiden, kent Split de meeste kilometers strand van alle Kroatische Riviera's. De 1700 jaar oude stad heeft een enorm aantal archeologische en culturele bezienswaardigheden die het bezoeken meer dan waard zijn.

Dag 12: Split - Nationaal Park Plitvice Meren (ca. 260 km)

Verken dit prachtige nationale park waar meren, grotten en watervallen te vinden zijn. Er zijn zestien meren welke met elkaar verbonden worden door kolkende watervallen. De kleur van de meren steekt prachtig af tegen de bosrijke bergen. Het bos in het park is het onderkomen van beren, wolven en zeldzame vogels.

Dag 13: Nationaal Park Plitvice Meren - Pula (ca. 280 km)

Rij op uw gemak van NP Plitvice Meren naar de omgeving van Pula, waar u de laatste dagen van uw reis doorbrengt.

Dag 14: Pula

Pula kent een prachtig historisch centrum in Venetiaanse stijl. Het bezoeken van de Tempel van Augustus en het amfitheater is zeker de moeite waard. Wilt u nog even winkelen voordat u weer richting huis vertrekt? Ga dan naar een van de levendige markten bijvoorbeeld in de overdekte markthal.

Dag 15: Terugreis

Na het ontbijt kunt u richting huis gaan. Vlieggasten leveren de auto in op de luchthaven Pula.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Pula - Medulin
Dag 2: Medulin - Ljubljana
Dag 3: Ljubljana
Dag 4: Ljubljana - Zagreb
Dag 5: Zagreb - Sarajevo
Dag 6: Sarajevo
Dag 7: Sarajevo - Mostar
Dag 8: Mostar - Dubrovnik
Dag 9: Dubrovnik
Dag 10: Dubrovnik - Split
Dag 11: Split
Dag 12: Split - Nationaal Park Plitvice Meren
Dag 13: Nationaal Park Plitvice Meren - Pula
Dag 14: Pula
Dag 15: Terugreis

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Kroatie, Slovenie of Bosnie en Herzegovina blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.

 



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Pula
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 15 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Het beste van de Balkan 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail