11 Daagse Fly en Drive vakantie aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije Afbeelding 11 Daagse Fly en Drive vakantie aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije
11 Daagse Fly en Drive vakantie aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije ***
Bestemming: Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije

11 Daagse Fly en Drive vakantie aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije

***

plane hotel car


11 Dagen

De lange kustlijn van de Zwarte Zee in Bulgarije is de meest geliefde zomerbestemming van het land en trekt niet alleen Bulgaren maar ook toeristen uit heel Europa en daarbuiten. De grote, speciaal gebouwde resorts zijn hier serieuze rivalen geworden van die resorts, die u in Spanje en Griekenland kunt vinden, terwijl onafhankelijke reizigers buiten de parasols en de jetski's ook genoeg te ontdekken hebben.
Dunbevolkte zandstranden in het uiterste zuiden en noorden, de vele vogels langs meren rond Burgas en de pittoreske oude steden zoals Nesebar en Sozopol zijn bestemmingen, die echt de moeite waard zijn. De 'maritieme hoofdstad' van Varna en zijn rivaal aan zee, Burgas, zijn twee van de meest bruisende steden van Bulgarije. Beide zijn beroemd om hun zomerfestivals en het nachtleven, evenals om de vele musea en galerieen.Dag 1: Varna - Golden sands (ca. 30 km)

U vliegt naar Varna en haalt hier uw huurauto op en rijdt naar Goudenstrand /Golden sands/. U verblijft in een vriendelijk eersteklas hotel in het vakantieoord.

Dag 2: Golden sands - Het klooser van Aladzha - Varna - Golden Sands

's Ochtends rijdt u naar het Klooster van Aladzha, dat in een rots is uitgehouwen. Vanuit hier vertrekt u ook naar de belangrijkste havenstad van Bulgarije: Varna. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum waar het oudste goud van Europa wordt tentoongesteld, u kunt hier ontspannen in de Sea Garden en genieten van een heerlijke lunch. en dan gaat u verder naar het vakantieoord Golden Sands, waar u weer kunt zwemmen en zonnebaden. U overnacht in Golden Sands.

Dag 3: Golden Sands

Het resort dankt zijn naam aan het werkelijk prachtige strand met zacht, goudkleurig zand. Vandaag heeft u voldoende vrije tijd om van de zon te genieten of een wandeling langs de boulevard van het resort te maken.
U kunt ook een bezoek brengen aan het Paleis Evksinograd dat op slechts 10km afstand van het resort ligt. Het complex was vroeger na de bevrijding van het land van de Ottomaanse Rijk (1878) een koninklijke zomerresidentie voor de vorsten die Bulgarije regeerden. De buitenkant van het paleis lijkt sterk op de paleizen uit de Renaissance in de 18e eeuw. De naam Evksinograd kwam van de oude Griekse naam van de Zwarte Zee - Evksinos Pontos. De paleistuinen omvatten een zeldzame verzameling boomsoorten - van de zwarte eik tot de Atlantische ceder, dit zijn de enige soorten op het Balkan-schiereiland.
Ten slotte kunt u genieten van een romantisch diner in een van de vele gezellige restaurants, die gelegen zijn aan de zeeboulevard of aan de zeebaai in de belangrijkste havenstad van Bulgarije. Ga voor de overnachting terug naar Golden Sands.

Dag 4: Golden Sands - Kaliakra - Kamen bryag (Yalata) - Balchik (ca. 25 km)

Vandaag is het tijd om het hart van het zeer toeristische gebied te verlaten en de noordelijke baaien van de Zwarte Zee te gaan verkennen. De eerste stop is Cape Kaliakra, waar u vanaf de romantische kaap kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de zee. De volgende stop is het beschermde archeologisch gebied 'Yalata' waar u te horen krijgt over deze oude beschavingen en wat over de geschiedenis. Hier bevindt zich in de grotten een stad met 101 'holen', die al in de 5e eeuw voor Christus werden bewoond. Het hoogtepunt van de dag is de zomerresidentie en de tuinen in Balchik van de Roemeense Koningin Maria. Maak een wandeling door de prachtige tuinen van de residentie en stop als u moe wordt voor een heerlijke wijnproeverij. U kunt overnachten in Balchik of in de omgeving.

Dag 5: Balchik - Het Stenen Woud - Nessebar (ca. 145 km)

Vandaag rijdt u in zuidelijke richting. U gaat 's ochtends op pad naar het natuurfenomeen Het Stenen Woud. Maak een wandeling om groepen zuilvormige rotsformaties te verkennen en vanuit hier vertrekt u ook naar Nessebar dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U overnacht in Nessebar of de omgeving.

Dag 6: Nessebar - Medovo - Nessebar 

Vandaag kunt u het Medovocomplex bezoeken. Chateau Medovo, verborgen in de de Stara Planina (de oude bergen), is een etnografisch toeristisch complex dat gebouwd is in een zeer authentieke Bulgaarse stijl en dat zeker de moeite waard is om te ontdekken. Het is echt een plek om te bezoeken terwijl u in de regio Burgas bent. Het is de perfecte ontspanningsplek als u wilt genieten van een glas heerlijke Bulgaarse wijn, een gastronomisch gerecht en unieke folklore-spektakels in een lokale en traditionele sfeer.
Eigenaren van een beroemd wijnbedrijf bouwden het met een nostalgische herinnering aan een langzaam leven in het verleden. Chateau Medovo heeft een wijnkelder, een comfortabel hotel en een restaurant met een prachtig uitzicht op de bergen.
Noord-westelijk van het dorp Medovo stroomt de rivier Aheloi, waarop de Aheloi-dam is gebouwd - een van de mooiste en schoonste dammen in de regio Burgas. U gaat dan weer terug naar Nessebar (of de omgeving) voor de overnachting.

Dag 7: Nessebar - Sunny Beach - Sozopol (ca. 90 km)

Vandaag is het tijd om de hoogtepunten van de centrale kust te gaan bezoeken: het populairste Bulgaarse zomerresort, Sunny Beach en Sozopol dat een van de oudste steden in Europa is. U kunt de dag doorbrengen met zonnebaden op het lange zandstrand van Sunny Beach en zwemmen. In de middag kunt u een rondleiding door de oude stad van Sozopol krijgen. U hebt hier straatjes met keien en veel houten huizen, een oude stadmuurt, fort en een archeologisch museum. Maak kennis met de zonsondergang in de oude stad van Sozopol. U overnacht in Sozopol of de omgeving.

Dag 8: Sozopol - Rezovo - Beglik Tash - Burgas (ca. 60 km)

Vandaag kunt u de zuidelijke kust verkennen. Na slechts een paar uur rijden, zult u kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de kleine baaien en de rotsen bij de zee en u bent nu ook dichtbij de grens met Turkije en het dorp Rezovo. Maak een wandeling om het dorp te verkennen en geniet er van een lekkere lunch. 's Middags rijdt u naar Beglik Tash, een oud rotsachtig heiligdom. U overnacht in Burgas.

Dag 9: Burgas

Vandaag rijdt u naar Burgas. Geniet van een mooie wandeling in de Sea Garden of neem een veerboot naar het eiland St. Anastacia en bekijk daar het etnografische complex. De veerboot gaat enkele malen per dag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
's Avonds kunt u een van de beroemde goede restaurants van Burgas uitproberen. U brengt de nacht door in Burgas.

Dag 10: Burgas - Varna (ca. 130 km)

Vandaag rijdt u terug naar Varna, alwaar u in Varna (of in de omgeving) overnacht.

Dag 11: Terugvlucht vanaf Varna luchthaven

Vandaag levert u de huurauto weer in op het vliegveld van Varna. Dit is ook tevens het einde van uw avontuur aan de Bulgaarse kust.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Varna - Golden sands
Dag 2: Golden sands - Het klooser van Aladzha - Varna - Golden Sands
Dag 3: Golden Sands
Dag 4: Golden Sands - Kaliakra - Kamen bryag (Yalata) - Balchik
Dag 5: Balchik - Het Stenen Woud - Nessebar
Dag 6: Nessebar - Medovo - Nessebar
Dag 7: Nessebar - Sunny Beach - Sozopol
Dag 8: Sozopol - Rezovo - Beglik Tash - Burgas
Dag 9: Burgas
Dag 10: Burgas - Varna
Dag 11: Terugvlucht vanaf Varna luchthaven

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Bulgarije blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Varna
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 11 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

11 Daagse Fly en Drive vakantie aan de kust van de Zwarte Zee in Bulgarije 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail