Fly en Drive Vakantie Historisch Bulgarije Afbeelding Fly en Drive Vakantie Historisch Bulgarije
Fly en Drive Vakantie Historisch Bulgarije ***
Bestemming: Rondreizen Bulgarije - Fly Drive Bulgarije

Fly en Drive Vakantie Historisch Bulgarije

***

plane hotel car


8 Dagen

Ontdek tijdens deze op maat gemaakte fly& drive reis in uw eigen tempo de hoogtepunten van Bulgarije. Rijd door groene bossen, langs diepe kloven, door de Rozenvallei en over de Shipka Pass, waar de spectaculaire weg door de bergen deel uitmaakt van het natuurpark Bulgarka. Stop bij oude kloosters, Byzantijnse kerken, hooggelegen forten, openluchtmusea en Romeinse overblijfselen. Proef traditionele gerechten, luister naar live-volksmuziek. De historische stad Veliko Turnovo met zijn middeleeuwse fortcomplex is echt een hoogtepunt van deze reis.Dag 1: Vertrek naar Sofia

De vlucht naar Sofia duurt ongeveer drie uur. Vergeet alstublieft niet om voordat u aankomt of op de luchthaven van Sofia geld om te wisselen in Bulgaarse valuta. Bulgaarse levs zijn de officiële valuta in Bulgarije. Bij aankomst neemt u vanaf het vliegveld uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar de stad Sofia. U overnacht ook in Sofia.

Day 2: Sofia

Er is bewijs gevonden dat Sofia al 7.000 jaar geleden werd bewoond. Thracische en Romeinse overblijfselen zijn nog steeds verspreid over de stad te bewonderen. Sofia werd pas in 1879 de hoofdstad van Bulgarije en nam na zeshonderd jaar de positie van Veliko Tarnovo over. Sofia werd geacht een strategische locatie te zijn en de verandering van hoofdstad markeerde het einde van de donkere tijdperken van Bulgarije onder de Ottomaanse heerschappij.
Tegenwoordig is Sofia een geweldige mix van verschillende culturen. U kunt in het prachtige centrum van de stad langs vele historische gebouwen wandelen zoals Het Parlement, Het Presidium waar u getuige kunt zijn van de wisseling van de wacht, de Universiteit van Sofia, Het Nationale Theater, De Russische Kerk, De Kerk van Sint Joris, die dateert uit de Romeinse tijd en het Vrana Paleis - het koninklijk paleis. U mag zeker de Sint Alexander Nevski-kathedraal in het hart van de stad niet missen, omdat dit het symbool van Sofia is en beroemd is om zijn prachtige koepels, indrukwekkende fresco's en iconen.
U kunt ook door de hoofdstraat van Vitoshka lopen, die altijd levendig is door de vele winkels, cafés, bars en restaurants. U overnacht in Sofia.

Dag 3: Sofia - Rila Klooster - Plovdiv (ca. 149 km)

Vandaag rijdt u naar Plovdiv en bezoekt u bij misschien wel het beroemdste en belangrijkste monument voor cultuur, geschiedenis en architectuur van Bulgarije, het kloostercomlex van Rila, dat op een hoogte van 1.147m boven de zeespiegel is gebouwd. Rijd door groene bossen naar deze opmerkelijke plaats, die dateert uit de 9e eeuw en die tijdens de eeuwenlange Turkse overheersing een belangrijke rol speelde en hielp om de traditionele religie en cultuur levend te houden. Het klooster is vernoemd naar zijn stichter, de kluizenaar Ivan Rilski (876 - 946 na Chr.) en huisvest ongeveer 60 monniken.
Als u tijd heeft, bezoek dan het graf van Ivan Rilski, dat zich vlakbij het klooster bevindt. Er is een grot (een tunnel) naast het graf. Men gelooft dat alleen mensen met een schone ziel er doorheen kunnen gaan en dat magische krachten de zondaars weren. Er is ook een heilige bron naast de grot. In het Bulgaars is het woord voor heilige bron Ayazmo en men gelooft dat dit water nooit stopt met stromen en ook niet bevriest wanneer het extreem koud is.
Probeer eens een heerlijke forel in een van de restaurants in de omgeving. Vervolg vanaf hier uw weg naar Plovdiv en check in bij het hotel voor de overnachting. 

Dag 4: Plovdiv

'Nebet Tepe is één van de heuvels van Plovdiv waar de oude stad werd gesticht. De vroegste nederzettingen op Nebet Tepe dateren uit 4.000 voor Christus. De plaats werd voor het eerst bewoond door Thraciërs en behoorde later toe aan het uitgebreide Romeinse rijk. De oude binnenstad van Plovdiv is de plaats waar geschiedenis en cultuur samengaan om de glorie van de stad door de eeuwen heen te onthullen. U vindt hier de Romeinse en de Byzantijnse vestingmuren, het Romeinse theater en de symmetrische geplaveide straatjes, de overblijfselen van het Romeinse Forum en het aquaduct, de kerken St. Constantijn en St. Helena, St. Marina, St. Nedelia, St. Bogoroditza, huizen uit de Renaissance zoals het Balabanov House, het etnografische museum, het museum van de nationale heropleving, etc.
Vergeet niet om de nationale Bulgaarse keuken te proeven in één van de vele gezellige restaurants in de oude stad, die vaak in de typisch ontworpen oude Bulgaarse huizen zijn gevestigd. Proef de oosterse lekkernijen en drink 'slivovica', een smakelijke pruimenbrandewijn en het nationale Bulgaarse drankje.
Als u tijd heeft, is het ten zeerste aan te bevelen om het Panagyurishte Museum of History in Panagyurishte (zo'n 80km van Plovdiv) te bezoeken en daar de wereldberoemde collectie Thracische schatten te gaan bewonderen. Het wordt verondersteld te hebben toebehoord aan een Thracische koning, die regeerde in de periode 331-330 voor Christus. Ontdekt in het midden van de vorige eeuw in de buurt van Panagyurishte is het tegenwoordig vanwege zijn enorme historische betekenis één van de beroemdste reizende Bulgaarse tentoonstellingen geworden. U overnacht in Plovdiv.

Dag 5: Plovdiv - Veliko Tarnovo (ca. 197 km)

Vandaag rijdt u door de velden met rozen, het handelsmerk van dit gebied, de zogeheten Rozenvallei via Kazanlak en Shipka Pass naar Veliko Tarnovo. Bezoek in Kazanlak een distilleerderij die verschillende rozenolieproducten produceert. Bezoek onderweg het Dryanovo Klooster met zijn prachtige uitzichten. U zult aankomen in Veliko Tarnovo en inchecken in het hotel voor de overnachting. U overnacht in Veliko Tarnovo of de omgeving.

Dag 6: Veliko Tarnovo - Arbanassi - Etar - Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo wordt vaak de Stad van de Koningen genoemd en staat bekend als de historische hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk. Het oude deel van de stad ligt op de drie heuvels: Tsarevets, Trapezitsa en Sveta Gora. Op Tsarevets staan de paleizen van de Bulgaarse keizers en het Patriarchaat, de Patriarchale Kathedraal. Trapezitsa staat bekend om zijn vele kerken en als de voormalige hoofdverblijfplaats van de adel. Tijdens de Middeleeuwen was de stad één van de belangrijkste Europese centra van cultuur. Veliko Tarnovo is een belangrijk administratief, economisch, educatief en cultureel centrum van Noord-Bulgarije.
Neem de tijd om het middeleeuwse fort van Tsarevets te bezoeken. Er is tijdens de zomermaanden op specifieke data 's avonds een-licht-en-geluid-show, die u echt niet mag missen. 

Arbanassi is een mooi dorp met meer dan 90 kerken, oude huizen en de prachtige Geboortekerk en is de perfecte plek om met de hand gemaakt borduurwerk te kopen.
Wat zeker een bezoekje waard is, is Etar ten zuiden van Gabrovo, wat een fascinerend openluchtmuseum is dat het leven in Bulgarije in de 18e en 19e eeuw heeft nagebootst. Kijk hoe kunst tot stand komt en hoe ambachtelijke producten worden geproduceerd, luister naar live-volksmuziek en proef traditionele gerechten. U overnacht in Veliko Tarnovo of de omgeving.

Dag 7: Veliko Tarnovo - Sofia (ca. 220 km)

Vandaag rijdt u via het Troyan Klooster en Koprivshtitsa naar Sofia, waar u de tradities en de folklore van het oude Bulgarije kunt herontdekken. Koprivshtitsa staat bekend om zijn authentieke Bulgaarse architectuur en om zijn folkloristische muziekfestivals. Collecties van etnografische schatten, oude wapens, nationale revival kunstwerken, fijn lijstwerk, huisgemaakte geweven stoffen en borduurwerk, nationale kostuums en typische Bulgaarse sieraden zijn ook bewaard gebleven. Bij de musea en de lokale attracties behoren ook The Oslekov House en The Lyutova House, die in de 19e eeuw door rijke invloedrijke Bulgaren werden gebouwd. U kunt ook een bezoek brengen aan het Todor Kableshkov-museum, het Dimcho Debelyanov-museum, het Georgi Benkovski-museum en het Liuben Karavelov-museum. Check in voor een overnachting in het hotel.

Dag 8: Sofia en de terugvlucht

Vandaag moet u de huurauto op het vliegveld terugbrengen en vliegt u terug vanaf Sofia vliegveld.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Vertrek naar Sofia
Day 2: Sofia
Dag 3: Sofia - Rila Klooster - Plovdiv
Dag 4: Plovdiv
Dag 5: Plovdiv - Veliko Tarnovo
Dag 6: Veliko Tarnovo - Arbanassi - Etar - Veliko Tarnovo
Dag 7: Veliko Tarnovo - Sofia
Dag 8: Sofia en de terugvlucht

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Bulgarije blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Sofia
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 8 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Vakantie Historisch Bulgarije 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail