Noord Argentinie en Chili 14 daagse rondreis Afbeelding Noord Argentinie en Chili 14 daagse rondreis
Noord Argentinie en Chili 14 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Chili - Rondreis

Noord Argentinie en Chili 14 daagse rondreis

***

Deze tocht brengt natuur en ruines bij elkaar. De reis brengt u van het kleurrijke Humahuaca ravijn met typische Indianendorpen tot 's werelds droogste woestijn, de Atacama woestijn. U reist tussen de Indianendorpen van Iruya, over de Atacama zoutvlaktes en de El Tatio geisers met als eindpunt de hoofdstad van Argentinie Santiago.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Chili en Argentinie - Northern Highlights

14 dagen / 12 nachten

Individuele rondreis

Deze tocht brengt natuur en ruines bij elkaar. De reis brengt u van het kleurrijke Humahuaca ravijn met typische Indianendorpen tot 's werelds droogste woestijn, de Atacama woestijn. U reist tussen de Indianendorpen van Iruya, over de Atacama zoutvlaktes en de El Tatio geisers met als eindpunt de hoofdstad van Argentinie Santiago.

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires

U vertrekt vanaf Amsterdam naar Buenos Aires. Hier aangekomen wordt u opgewacht op de luchthaven en naar uw hotel gebracht.

Dag 2 Buenos Aires

Vandaag krijgt u 's middags een rondleiding door de stad Buenos Aires. U bezoekt onder andere het Parliament, La Boca, San Telmo en de Recoleta wijk.

Dag 3 Buenos Aires - Salta

U wordt naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor een vlucht naar Salta. Daar aangekomen wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. 's Middags krijgt u een rondleiding door de koloniale stad Salta. Zo bezoekt u onder andere de kathedraal en het Mountain Museum. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 4 Salta - Cafayate

De reis gaat vandaag verder naar het zuiden over de Route 68 langs verschillende steden in de Lerma Vallei. Rond lunchtijd komt u aan in de plaats Cachi. Na de lunch gaat de reis verder over de Route 40 door het bergachtige landschap langs verschillende steden. Verder langs de Calchaqui rivier rijdt u langs historiche steden als Seclantas, Molinos, Angastaco, San Carlos en Animana. Aan het eind van de middag komt u aan in Cafayate. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 5 Cafayate - Salta

Vandaag bezoekt u een aantal wijngaarden en na de lunch reist u terug naar Salta. U reist door een kloof met spectaculaire rotsformaties die namen hebben zoals het 'Amfitheater' of de 'Duivels Keel'. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6 Salta - Purmamarca

De reis van vandaag begint in Salta en gaat richting de Tastil Ruines naar San Antonio de los Cobres. Na een stop van ca. 2 uur voor de lunch en een bezoek aan de stad, reist u verder over de Route 40 door een van de meest verlaten gebieden van het land. U komt aan op de Salinas Grandes, de grote zoutvlakte, waar u even kunt uitrusten van de reis. Daarna reist u langs naar de Lipan Klif naar Purmamarca, een van de typische steden van de Humahuaca Kloof. Ontbijt inbegrepen.

Dag 7 Purmamarca

Vandaag reist u voorbij de Steenbokskeerkring verder naar het zuiden. U bezoekt de plaats Uquia en de kerk. 's Middags komt u aan in Humahuaca, de stad met een belangrijke kerk en het Onafhankelijkheids Monument voor de Indianen. Na een bezoek aan deze plaats, reist u terug naar Purmamarca. Ontbijt inbegrepen. Het is mogelijk om een twee daagse excursie naar Iruya te maken,

Dag 8 Purmamarca - San Perdro Atacama

Vandaag reist per bus naar San Pedro Atacama (ca. 10uur). U steekt de grens met Chili over bij de Jama Pas en komt aan in San Pedro Atacama. Hier wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 9 San Pedro Atacama

Deze ochtend kunt u vrij besteden in San Pedro Atacama, u kunt bijvoorbeeld de verschillende musea en de stad bezoeken. 's Middags vertrekt u voor een wandeltocht van ca. 4 uur in de Zoute Bergketen, waar u verschillende rotsformaties, grotten, valleien en bergkammen vindt. De tocht leidt u naar de Maan Vallei waar u de zon ziet onder gaan voor u terug reist naar San Pedro Atacama. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10 San Pedro Atacama

Deze dag staat in het teken van de Atacama Zoutvlakte en de verlaten meren op het Hoge Plateau. Ook bezoekt u het dorp Toconao en de Miscanti & Miniques Lagune (op een hoogte van 4200m) waar u een mooi uitzicht over de Hoogvlakte heeft. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 11 San Pedro Atacaman

Vroeg in de morgen vertrekt u naar de El Tatio geisers (op een hoogte van 4320m), waar u tijdens het ontbijt kunt genieten van de geisers. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12 San Pedro Atacama - Santiago

Vandaag bezoekt u de Yerba Buena Vallei, de Regenboogvallei, en het dorp Rio Grande. 's Middags wordt u naar de luchthaveb vab Calama gebracht voor uw vlucht naar Santiago. Ontbijt is inbegrepen

Dag 13 Santiago

U wordt naar de luchthaven van Santiago gebracht en reist vanuit daar naar Amsterdam.

Dag 14 Aankomst Amsterdam

Inclusief

  • 14 nachten
  • Maaltijden volgens bovenstaand programma
  • Vluchten Amsterdam - Buenos Aires // Buenos Aires - Salta // Calama - Santiago // Santiago - Amsterdam
  • Prive en SIB transfers
  • Engels sprekende lokale gidsen

Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk dat de hotels zijn volgeboekt en wij genoodzaakt zijn een ander hotel voor u te kiezen. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse/hotel te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Noord Argentinie en Chili 14 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail