Explore China Afbeelding Explore China
Explore China ***
Bestemming: Rondreizen China - Rondreizen

Explore China

***

Reis mee door het 'Rijk van het Midden', zoals de Chinezen hun land noemen. Van het levendige Shanghai naar het Terracotta leger in Xi'an en van het 'Tibetaanse' Xiahe tot aan de vele hoogtepunten van Beijing. Ontdek mooie landschappen, een bijzondere cultuur en de geweldige historie in Beijing.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01-03 Shanghai

Op dag 1 staat om 6 uur 's middags de welkomstinformatie gepland en maak je kennis met je medereizigers. Een wandeling door het historische gedeelte van de stad en over de Bund is inbegrepen. Shanghai is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het culturele en financiele hart van China. Er zijn vele excursiemogelijkheden, die ter plaatse allemaal te boeken zijn. In de avond is een bezoek aan een van de acrobaten shows een echte aanrader. Op dag 3 nemen we eind van de middag de overnachttrein naar Xi'an.

Dag 04-06 Xian

Een zestien uur durende treinreis brengt ons in Xi'an, een van de oudste en indrukwekkendste hoofdsteden van China. De stadsmuur rondom Xi'an kun je per fiets of lopend bedwingen voor een mooi uitzicht over de stad. Door de vele internationale contacten uit de tijd van de fameuze Zijderoute kent Xi'an ook een islamitische wijk, met aan het begin de Drum toren. Rondom de moskee vind je hier een keur aan stalletjes en marktjes die aan een heuse bazaar doen denken. Uiteraard bezoeken we in Xi'an ook het wereldberoemde Terracotta leger. Duizenden soldaten houden nog steeds de wacht voor het mausoleum van een van de keizers van de Qin dynastie. Er is verder genoeg vrije tijd, om meer optionele excursies in deze bruisende stad te maken. Aan het einde van dag 6 nemen we de nachttrein naar Chengdu.

Dag 07-08 Xiahe

Xiahe wordt beschreven als een van de meest aantrekkelijke steden in China. Haar prettige atmosfeer en prachtige setting geven u het gevoel in Tibet te zijn. We bezoeken het Labrang klooster en verdiepen ons in de mysterieuze maar bijzondere Tibetaanse religie.

Dag 09 Tongren

Onderweg naar Tongren, gelegen tussen de provincies Gansu en Qinghai, kan je een optioneel bezoek brengen aan een Tibetaanse dorp. Je brengt een bezoek aan het Longwu klooster dat kleiner is dan het Labrang klooster.

Dag 10-11 Xining

Van Tongren gaan we naar Xining. Onderweg stoppen we bij het Kanbula National Park. Hier maken we een wandeling van ongeveer 2 uur. Xining is de hoofdstad van de provincie Qinghai. We bezoeken een lokale kunstenaar in Wutun en zie je hoe een Tibetaans Thangka schilderij wordt gemaakt. Vervolgens vertrek je met de nachttrein naar Beijing.

Dag 12-15 Beijing

De hoofdstad van het drukst bevolkte land ter wereld is in hoog tempo bezig een moderne metropool te worden. Gelukkig vind je overal nog bijzondere plekjes die herinneren aan het culturele en historische verleden uit de tijden van de almachtige Chinese keizers. Niet alleen de Verboden Stad maar ook de Hemelse Tempel en het Zomerpaleis herinneren hier aan. We nemen je een van deze dagen in elk geval mee naar een wat onbekender deel van de Grote Muur voor een indrukwekkende trekking. Grote delen van dit stuk muur zijn nog niet gerestaureerd en maken deze trekking tot een hoogtepunt van jouw reis.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Maaltijden Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Explore China 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail