21 dagen Fly en Drive Cuba Compleet Afbeelding 21 dagen Fly en Drive Cuba Compleet
21 dagen Fly en Drive Cuba Compleet
Bestemming: Rondreizen Cuba - Fly en Drive Cuba

21 dagen Fly en Drive Cuba Compleet




Algemeen

  • Individuele rondreis
  • Reisduur is 21 dagen (19 nachten)
  • Autorondreis, autorondreis met privechauffeur, cultuurrondreis en fly & drive
  • 1 nacht in het vliegtuig
  • Ideaal voor cultuurliefhebbers
  • Ideaal voor families met oudere kinderen
  • Ideaal voor natuurliefhebbers
  • Ideaal voor stellen

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Varadero - Havana (140 km)

Vertrek vanaf Schiphol naar de luchthaven van Varadero. Aansluitend transfer naar uw hotel in Havana, waar u de komende vier nachten zult verblijven.

Dag 2: Havana

Na het ontbijt neemt u uw huurauto in ontvangst of maakt u kennis met uw privechauffeur en eventueel privegids. Kies voor een tour door nieuw Havana waar u een stop maakt bij het Plaza de La Revolucion en een bezoek brengt aan de beroemde begraafplaats Cristobal Colon of breng een bezoek aan het oude Havana dat door de UNESCO tot cultureel Werelderfgoed is uitgeroepen. Uiteraard kunt u ook beide delen bezichtigen. Overdag kunt u naar het Capitool of naar La Bodeguita del Medio, een van de beroemde Hemingway bars.

Dag 3: Havana - Vinales vallei - Havana (380 km)

Rij vanuit Havana naar de Viales vallei, in de provincie Pinar del Rio. Hier kunt u een tocht maken door de vallei waar bijzondere mogotes (bergen van kalksteen) te zien zijn of u kunt een bezoek brengen aan de indiaanse grot waar u een boottochtje kan maken over de ondergrondse rivier. Terug naar het hotel in Havana voor de overnachting.

Dag 4: Havana

Verken na het ontbijt het centrum van Havana met een bezoek aan een authentieke sigarenfabriek. Tevens kunt u naar Finca Vigia, waar de schrijver Ernest Hemingway woonde tijdens zijn jaren in Cuba. Vanavond heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie naar de Tropicana show (ca. CUC 60).

Dag 5: Havana - Santa Clara - Cienfuegos (400 km)

U verlaat de hoofdstad en vertrekt naar Santa Clara, de eerste stad die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. Het indrukwekkende mausoleum van Ernesto Che Guevara is zeker het bezichtigen waard. Het huizenhoge standbeeld is vanuit de wijde omtrek te zien. Het museum is alle dagen van de week geopend met uitzondering van de maandag. Na het bezoek aan het mausoleum rijdt u door naar de havenstad Cienfuegos voor twee overnachtingen.

Dag 6: Cienfuegos

Een hele dag de tijd om deze Frans koloniale stad te ervaren. Cienfuegos wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd. In het oude centrum zijn voldoende bezienswaardigheden zoals het Terry theater en het excentrieke Palacio del Valle.

Dag 7: Cienfuegos - Topes de Collantes (110 km)

Vanuit Cienfuegos rijdt u naar Topes de Collantes. U kunt per Russische 6x6WD legertruck door dit gebied naar de Guanayara rivier rijden. Wandelend vervolgt u uw weg langs de rivier naar de El Rocio waterval en verder naar de Venado Pond. U heeft de keuze om vanaf de waterval tot aan de Venado Pond de Rambo Tour te doen. Deze avontuurlijke tocht gaat niet via het pad, maar door de rivier zelf. Goede waterschoenen en zwemkleding worden aanbevolen. Daarna kunt u heerlijk afkoelen in het frisse water.

Dag 8: Topes de Collantes - Trinidad - Topes de Collantes (80 km)

Vandaag staat een van de hoogtepunten van deze reis op het programma, Trinidad. Deze stad, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, is een van de mooiste steden van het hele Caribische gebied. Neem een bezoek aan het museum Romantico, het Plaza Mayor en de typisch Cubaanse bar La Canchanchara zeker in uw programma op. Daarnaast kunt u hier ideaal shoppen voor souvenirs of neerstrijken op een van de terrasjes. Voor de overnachting rijdt u naar Sancti Spiritus.

Dag 9: Topes de Collantes - Sancti Spiritus - Camagey (300 km)

Na het ontbijt vertrekt u richting Sancti Spiritus. Verken Sancti Spiritus middels een tour door de stad. Hoogtepunt is de Yayabo brug en de boerenmarkt. Einddoel van vandaag is Camagey, de stad van de tinajones, de typische terracotta kruiken. Met zijn authentieke straatjes, pleinen en historische gebouwen doet deze stad nog sterk denken aan de Spaans-koloniale tijd. Bezichtig de stad en maak eventueel een ritje per fietstaxi. s Avonds kunt u een bezoek brengen aan La Casa de la Trova, het cultureel centrum met live muziek en dans.

Dag 10: Camaguey - Holguin (220 km)

In de ochtend kunt u Camagey ontdekken door middel van een prachtige stadstour. Breng een bezoek aan het historische centrum met Plaza Dolores en Plaza San Juan de Dios. Daarna rijdt u naar Holguin waar een stadsrondrit en een bezoek aan de La Cruz heuvel zeker een aanbeveling is!

Dag 11: Holguin - Bayamo - El Cobre - Santiago de Cuba (210 km)

Na het ontbijt vertrekt u naar Bayamo, waar u kunt wandelen over de boulevard die versierd is met tal van kunstwerken. Na de lunch zet u koers naar de oude hoofdstad Santiago de Cuba. Onderweg kunt u een stop maken bij het El Cobre basiliek, die prachtig tussen groene heuvels net buiten de stad ligt. Aangekomen in Santiago de Cuba, waar u overnachtingshotel zich bevindt, kunt u nog het indrukwekkende Plein van de Revolutie bezoeken.

Dag 12: Santiago de Cuba

Vandaag mag een bezoek aan het mausoleum van Jose Marti en het indrukwekkende fort Castillo El Morro zeker niet ontbreken. s Middags kunt u naar Moncada Garrison Point, dat een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de Cubaanse revolutie. Verken de koloniale stad met eventueel een boottochtje door de baai van Santiago de Cuba.

Dag 13: Santiago de Cuba - Baracoa (250 km)

Vanuit Santiago zet u uw reis voort naar Baracoa, langs een route met mooie landschappen en een afwisseling van groene vlakten en hoge bergen. Onderweg kunt u verschillende mooie stops maken om van het uitzicht te genieten en om fotos te maken. Eenmaal in Baracoa aangekomen kunt u kiezen voor een stadstour door het historische gedeelte met een bezoek aan de oudste kathedraal van Cuba en de vesting Matachine. Tevens kunt u een heerlijke wandeling maken over de boulevard en een kijkje nemen bij de overblijfselen van de vesting La Punta.

Dag 14: Baracoa

Finca Duabe, een lokale boerderij waar u uitleg krijgt over het proces van cacao, is een aanrader voor vandaag. Verder kunt u een boottocht maken over de Toa rivier.

Dag 15: Baracoa - Cayo Saetia - Pinares de Mayari (225 km)

U laat Baracoa achter u en zet koers naar het idyllische eilandje Cayo Saetia waar u kunt lunchen en tijd heeft om te genieten van het prachtige strand en ongerepte natuur. Uw eindpunt vandaag is Pinares de Mayari waar u overnacht.

Dag 16: Pinares de Mayari - Playa Pesquero (130 km)

Een bezoek aan de De Guayabo waterval en La Plancha Jardin nog zeker de moeite waard voordat u koers zet u naar Playa Pesquero. U verblijft hier vier nachten in het all inclusive resort Playa Costa Verde direct aan het strand. Alle maaltijden, drankjes en diverse (sport)activiteiten zijn hier inbegrepen.

Dag 17 t/m 19: Playa Pesquero (70 km)

Geniet nog even van de Caribische zonnestralen en kom tot rust aan het prachtige strand (all inclusive t/m check-out).

Dag 20: Playa Pesquero - Holguin - Amsterdam

In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Holguin, voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Extra Info

Inclusief

  • Transfer(s)
  • Verblijf
  • Vervoer Nederland naar de bestemming (v.v.)
  • Luchthavenbelasting
  • Brandstoftoeslag(en)
  • Vlucht Amsterdam - Varadero/Holguin - Amsterdam met TUIfly
  • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
  • 15 overnachtingen in eenvoudige middenklasse hotels (2-3 sterren) of eenvoudige Casas Particulares en 4 overnachtingen in een all inclusive hotel aan het strand 16 dagen autohuur
  • 2e t/m 13e dag (indien autorondreis)
  • Hotelvouchers en wegenkaart

Exclusief

  • Entreegelden
  • Excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Lokale belastingen
  • Toeristenkaart ca. EUR 20 p.p.
  • Extra bestuurder CUC 30 per huurperiode (geldt niet voor de versie met prive chauffeur)
  • Verplichte All-Risk verzekering ca. CUC 10 per dag (deze verzekering bevat altijd een niet afkoopbaar eigen risico) (geldt niet voor de versie met privechauffeur)
  • Eigen risico ca. CUC 200 per auto per huurperiode (geldt niet voor de versie met privechauffeur)

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


21 dagen Fly en Drive Cuba Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail