9 dagen Fly en Drive Viva Cuba West Afbeelding 9 dagen Fly en Drive Viva Cuba West
9 dagen Fly en Drive Viva Cuba West
Bestemming: Rondreizen Cuba - Fly en Drive Cuba

9 dagen Fly en Drive Viva Cuba West


Ontdek het land van de sigaren en de mojitos. Reis in 9 dagen langs de meest bijzondere plekjes van West-Cuba. Cultuur en natuur gaan hand in hand tijdens deze rondreis. Slenter door de koloniale steden Havana, Cienfuegos en Trinidad. Duik in Cubas revolutionaire geschiedenis tijdens een bezoek aan Santa Clara, waar een indrukwekkend monument herinnert aan verzetsheld Che Guevara. Bewonder de ongerepte natuur in...

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



Algemeen

  • Individuele rondreis
  • Reisduur is 9 dagen (7 nachten)
  • Autorondreis met privechauffeur en Individueel arrangement
  • Gegarandeerd vertrek
  • 1 nacht in het vliegtuig
  • Ideaal voor cultuurliefhebbers
  • Ideaal als huwelijksreis
  • Ideaal voor natuurliefhebbers
  • Ideaal voor senioren
  • Ideaal voor stellen

Dagprogramma

Route en programma onder voorbehoud

Dag 1: Amsterdam - Varadero - Havana (140 km)


Vertrek vanaf Schiphol voor uw vlucht naar Varadero. Aansluitend volgt de transfer naar uw eerste hotel van deze rondreis. Op de luchthaven maakt u kennis met uw chauffeur en gids. Zij zullen u tijdens deze reis vergezellen en u voorzien van alle informatie over het land, de gebruiken en de te bezoeken bezienswaardigheden. Het hotel waar u drie nachten verblijft bevindt zich in de wijk Miramar, ten westen van het oude centrum van Havana.

Dag 2: Havana - Las Terrazas - Havana (180 km)

Vanochtend om 09.00 uur neemt u in uw hotel uw huurauto van verhuurbedrijf VIA in ontvangst en krijgt u tevens de vouchers voor de overnachtinghotels. Heeft u deze individuele rondreis inclusief privechauffeur en gids geboekt, dan wordt u rond 09.00 uur opgehaald in uw hotel. U vertrekt naar Las Terrazas in de provincie Pinar. Dit gebied ligt middenin de bosrijke heuvels en is een beschermd natuurreservaat door UNESCO. Ruim 30 jaar terug was dat heel anders, het landschap was kaal door overmatige houtkap. Maar sinds de regering een herbebossingsprogramma startte, kwamen er boeren uit de streek om hier te werken en kregen er betere leefomstandigheden. Vele boeren werden hier ook opgeleid tot gids. In deze omgeving van groene heuvels kunt u een koffieplantage en bijbehorende leefgemeenschap bezoeken. s Middags kunt u zwemmen in de San Juan rivier, een verfrissende ervaring. Aan het eind van de middag keert u terug naar Havana voor de overnachting.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Havana

Vandaag heeft u de hele dag tijd om de hoofdstad Havana te ontdekken. Waar u met de auto ook heen gaat in Havana, u kunt redelijk gemakkelijk de auto parkeren. De bruisende stad met ruim 2,1 miljoen inwoners is verreweg de grootste stad in Cuba. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur en heeft sfeervolle pleintjes en muziek op elke hoek van de straat. Bezoek een sigarenfabriek of beleef een geweldige ervaring in het Havana Club Rummuseum. Hier wordt u rondgeleid en komt u erachter hoe vanaf het begin tot het eind rum gemaakt wordt. Aan het eind van de tour is er zelfs gelegenheid om de verschillende soorten rum te proeven. Struin door de steegjes van Oud-Havana ook wel Habana Vieja genoemd. Dit deel staat bekend vanwege de vele historische bezienswaardigheden en de fraaie koloniale panden. Indrukwekkend zijn de Catedral de la Habana en het fort Castillo de la Real Fuerza Habana. Dit fort is een van de oudste forten ter wereld. Neem zeker ook s avonds een kijkje in de oude stad en geniet van de levendige sfeer van Cuba. Overnachting in Havana.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 4: Havana - Cienfuegos - Trinidad (330 km)

U verlaat de hoofdstad en zet koers richting Cienfuegos. Ter hoogte van de plaats Jaguey Grande kunt u de snelweg verlaten voor een bezoek aan Montemar National Park. Dit nationale park is het grootste moeras gebied van Cuba waar vele zeldzame dieren leven. Met meer dan 150 verschillende vogelsoorten en 30 verschillende soorten reptielen, is de kans groot dat u vele dieren zult spotten. Ook kunt u in het park een nostalgisch treinritje maken met een stoomlocomotief uit de negentiende eeuw. Hierna is havenstad Cienfuegos aan de beurt. Cienfuegos is de grootste exporthaven ter wereld voor suiker. Het meest opmerkelijke gebouw in deze stad is Palacio de Valle ook wel Villa Valle genoemd. Het is een excentriek gebouw met een mix van allerlei bouwstijlen. Een bezoekje aan het Parque Jose Marti mag u niet missen, hier komen de inwoners samen om met elkaar de laatste nieuwtjes te bespreken. Al met al een kleurrijk centrum. Overnachting nabij Trinidad.

Verzorging: Logies ontbijt

Dag 5: Trinidad - Santa Clara - Varadero (340 km)

In de ochtend staat Trinidad op het programma. Deze koloniale stad is uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO en is volgens velen de mooiste stad in het Caribisch gebied. Rond de centrale Plaza Mayor zijn veel bezienswaardigheden zoals het San Francisco Klooster en het museum Romantico. Het museum Romantico staat vol met oude meubelen en geeft een beeld van de tijd van de suikerbaronnen. Ook in deze stad vindt u gezellige pleintjes, terrasjes, cafes en op elke hoek is er muziek. Via het hooggelegen Topes de Collantes met weidse uitzichten, rijdt u naar Santa Clara. Niet te missen is het huizenhoge standbeeld van Che Guevara bovenop het mausoleum van deze held. Aan het begin van de avond komt u aan bij uw hotel in Varadero. U mag de huurauto vandaag de hele dag nog gebruiken en morgen om uiterlijk 09.00 inleveren bij het dichtstbijzijnde hotel met een verhuurpunt van de maatschappij VIA. Hebt u deze individuele rondreis inclusief privechauffeur en Engelstalige gids geboekt, dan neemt u vandaag na aankomst in het verlengingshotel afscheid van uw begeleiders. De komende drie nachten verblijft u op basis van all inclusive in Varadero. Alle maaltijden, drankjes en diverse (sport)activiteiten zijn inbegrepen.

Verzorging: Halfpension

Dag 6 t/m 7: Varadero

Varadero staat bekend als een van de grootste en bekendste badplaatsen met ruim 20 km aan parelwit strand. Een geweldige plek om nog even heerlijk te genieten van de Caribische zonnestralen. Kom tot rust aan het prachtige strand, bezoek een markt en koop leuke souvernirs of maak gebruik van de vele sportieve mogelijkheden van het all inclusive resort. (Verzorging: all inclusive t/m check-out)

Dag 8: Varadero - Amsterdam


In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Varadero, voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9: Amsterdam


Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Extra Info

Inclusief

  • Visumgelden
  • Vlucht Amsterdam - Varadero v.v. met TUIfly
  • 4 dagen autohuur (Categorie Small 2e t/m 5e dag) (indien autorondreis)
  • Vervoer per auto of minibus met privechauffeur 2e t/m 8e dag (indien versie met privechauffeur)
  • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)
  • 4 overnachtingen in eenvoudige middenklasse hotels (2-3 sterren) en 3 overnachtingen in een all inclusive hotel aan het strand

Exclusief

  • Entreegelden
  • Excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eigen risico ca. CUC 200 per auto per huurperiode (geldt niet voor de versie met privechauffeur)
  • Toeristenkaaart ca. EUR 20 p.p.
  • Extra bestuurder CUC 30 per huurperiode (geldt niet voor de versie met prive chauffeur)
  • Verplichte All-Risk verzekering ca. CUC 10 per dag (deze verzekering bevat altijd een niet afkoopbaar eigen risico) (geldt niet voor de versie met privechauffeur)

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

9 dagen Fly en Drive Viva Cuba West 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail