Fly Drive Peloponnesos en Relax op Lefkas Afbeelding Fly Drive Peloponnesos en Relax op Lefkas
Fly Drive Peloponnesos en Relax op Lefkas
Bestemming: Rondreizen Griekenland - Fly Drive Ionische Eilanden

Fly Drive Peloponnesos en Relax op Lefkas


plane hotel car


15 Dagen

Combineer het grootste (ruim 21.500 vierkante kilometer) en met tal van bezienswaardigheden uit de oudheid bezaaide schiereiland van Griekenland met het groene Ionische eiland Lefkas met zijn schitterende stranden en weelderig begroeide bergen.

Deze Fly Drive reis biedt u de mogelijkheid om u eerst een week lang te verdiepen in eeuwenoude cultuur en daarna nog een week tot rust te komen op de schitterendste stranden. De reis begint op het, op enkele grote steden na, dunbevolkte schiereiland de Peloponnesos. Het schiereiland met de overweldigende cultuur en natuur is in het noordwesten met het vasteland van Griekenland verbonden via een smalle strook land in de Golf van Korinthe. In het noordoosten verbindt de Antirrio-Rio tuibrug het vasteland met de Peloponnesos. Verspreid over het grotendeels ongerepte schiereiland liggen talloze bezienswaardigheden als kastelen, burchten, kloosters, tempels en amfitheaters uit de klassieke oudheid, de Romeinse tijd, de Venetiaanse tijd en de Middeleeuwen tussen weidse en steeds wisselende landschappen vol bergen en bossen. Daarnaast heeft de Peloponnesos ook een uitgestrekte kustlijn met vele prachtige stranden en lieflijke havenplaatsjes.

Na een ontdekkingsreis van een week over de Peloponnesos, zet u uw vakantie voort op het Ionische eiland Lefkas. Ook hier valt meer dan genoeg te ontdekken, maar u kunt op Lefkas ook heerlijk tot rust komen op adembenemend mooie stranden. Het circa 350 vierkante kilometer grote eiland wordt gekenmerkt door heel verschillende landschappen. In het bergachtige binnenland vindt u tal van authentieke bergdorpjes die u een kijkje geven in het echte leven op Lefkas. De heuvelachtige oostkust van het eiland heeft een wat vriendelijker karakter en heeft vele kustplaatsjes en mooie (kiezel)stranden terwijl de westkust prachtige, indrukwekkende stranden herbergt maar een stuk woester en grilliger is.Hoogtepunten: Olympia Paleis van Nestor Methoni Diros grotten Monemvasia Epidaurus Lefkas

Dag 1: Vliegveld Preveza - Preveza (ca. 10 km)

Op de luchthaven van Preveza neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel in de buurt van Preveza. Afhankelijk van de aankomsttijd van uw vlucht heeft u de rest van de dag om de havenstad Preveza en/of de omgeving te verkennen. De stad wemelt van restaurants en barretjes die u overal tegenkomt in en tussen allerlei bijzondere gebouwen in de vele smalle straatjes die Preveza rijk is. In de directe omgeving kunt u een bezoek brengen aan het archeologisch museum van Nicopolis (ca. 5 kilometer van Preveza) en aan de oude stad Nicopolis (ca. 5 kilometer verderop). In de oude stad, tevens de grootste opgraving van Griekenland, vindt u onder meer restanten van de oude stadsmuur, een theater, een stadion, thermen en een aquaduct. Of ga lekker ontspannen op één van de heerlijke stranden in de omgeving.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Preveza

Dag 2: Preveza - Olympia (ca. 290 km)

U verlaat Preveza in zuidelijke richting en rijdt naar Antirrio waar u via 's werelds langste tuibrug aankomt op het schiereiland de Peloponnesos. Via Patras vervolgt u uw weg over de E55 langs de kust. Onderweg komt u talloze dorpjes, stadjes en mooie stranden tegen. Ook kerken, kastelen en stadsruïnes sieren de regio tussen Patras en Olympia, de plek waar de Olympische Spelen ontstaan zijn. Tot op heden wordt de Olympische vlam nog steeds elke vier jaar op deze plek ontstoken om vervolgens de tocht te maken naar de stad waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. U vindt hier nog de restanten van onder meer het oorspronkelijke Olympisch stadion, de tempels van Zeus en Hera en oude schathuizen. Tevens zijn hier een archeologisch museum en het museum van de Olympische Spelen gevestigd.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Olympia

Dag 3: Olympia - Pylos (ca. 110 km)

Vandaag gaat de reis verder naar het lieflijke kustplaatsje Pylos dat tegen de hellingen van een baai gebouwd is waar u op één van de vele, gezellige terrasjes langs de boulevard, in de haven of op het centrale plein kunt genieten van een hapje en een drankje. Ongeveer 15 kilometer voor Pylos, ligt het Paleis van Nestor dat bekend is uit de gedichten en sagen van Homerus en uit de Myceense tijd stamt.

Als u uw weg naar Pylos vervolgt, kunt u nog twee kastelen bezoeken: het Niokastro kasteel en de Navarino burcht (ook wel Paleokastro genoemd). Vanaf Paleokastro heeft u een adembenemend uitzicht over de schitterende baai van Voidokilia Beach dat tot de allermooiste stranden van de Peloponnesos wordt gerekend. Een ander prachtig strand dat een bezoekje waard is, is het 6 kilometer lange Golden Beach bij Gialova dat zich aan de overkant van de baai bevindt. Circa 15 kilometer ten zuiden van Pylos, ligt het historische plaatsje Methoni met een Venetiaanse, Middeleeuwse burcht. Eén van de torens (ook wel het kleinere kasteel genoemd), de Bourtzi, is gelegen op een rotseilandje. Via een stenen brug kunt u dit eilandje te voet bereiken.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Pylos

Dag 4: Pylos - Areopoli (ca. 135 km)

U verlaat het meest westelijke schiereiland van de Peloponnesos en gaat verder naar de middelste 'arm', die de Mani genoemd wordt. De route leidt u langs Kalamata, de op één na grootste stad van de Peloponnesos, en vooral bekend om de beroemde olijven. Voor de liefhebbers van culinaire souvenirs, is een tussenstop in Kalamata een must: naast de Kalamata olijven en olijfolie, zijn hier tal van andere lekkernijen van uitstekende kwaliteit te koop, zoals rozijnen, (verse) kruiden, vijgen, sinaasappels, lokale sfela kaas en pasteli (zoete koekjes met sesamzaad). In Kalamata vindt u daarnaast zeer oude destilleerderijen waar u terecht kunt voor wijnen en ouzo. Zoekt u een niet-culinaire souvenir? In het Kalograion Klooster weven de nonnen zijde met behulp van traditionele weefgetouwen. De sjaals en andere producten van zijde die de nonnen maken, worden in de winkel van het klooster verkocht. De route gaat langs het Taigetosgebergte verder naar Areopoli, een toeristisch maar pittoresk stadje met een schitterend oud centrum vol traditionele huizen, kerken, winkeltjes en natuurlijk restaurants en cafés.

Circa 12 kilometer ten zuiden van Areopoli liggen de grotten van Diros die absoluut een bezoek waard zijn en een bijbehorend museumpje. Diros bestaat uit drie grottenstelsels waarvan alleen Glyfada publiek toegankelijk is omdat in de overige stelsels (Katafygi, en Alepotrypa) nog historisch onderzoek wordt gedaan. De Glyfada is een zogenaamde riviergrot en wordt beschouwd als één van 's werelds mooiste in zijn soort. De eerste twee kilometer in de grot legt u, onder begeleiding van een gids, af in een bootje. Gedurende deze circa 40 minuten durende boottocht, bezoekt u negen grotkamers. De stalactieten van verschillende kleuren zorgen op sommige plekken voor een dusdanig laag plafond dat het bootje alleen verder kan als iedereen bukt. Nadat u van boord bent gegaan, loopt u de laatste circa 500 meter naar de uitgang.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Areopoli

Dag 5: Areopoli - Gythio - Monemvasia (ca. 95 km)

Als u er gisteren niet meer aan toegekomen bent om de grotten van Diros te bezoeken, kunt u dit deze ochtend alsnog doen voordat u koers zet richting het op de derde 'arm' gelegen Gythio, een fotogeniek havenstadje met gebouwen in alle kleuren van de regenboog en talloze, gezellige terrasjes aan de boulevard. Als u bent uitgekeken in Gythio, rijdt u door naar het door stenen muren omringde vestingstadje Monemvasia dat ook het Gibraltar van Griekenland wordt genoemd omdat het oude stadje Monemvasia op een eiland voor de kust van het nieuwe dorp Gefira ligt. Vanuit Gefira wordt Monemvasia aan het zicht onttrokken door een 300 meter hoge rots. De oude stad van het gezellige, Middeleeuws aandoende Monemvasia bestaat uit twee delen: de bovenstad en de benedenstad. Monemvasia kan te voet of met de auto worden bezocht via een smalle brug.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Monemvasia

Dag 6: Monemvasia - Nafplion (ca. 185 km)

De route van vandaag leidt u weer naar het noorden. De dag begint met een prachtige rit dwars door de bergen. U rijdt door hoog in het Parnonasgebergte gelegen dorpjes zoals het op 1140 meter gelegen Kosmas waar u op het dorpsplein terecht kunt voor een lunch in de schaduw van ruim 100 jaar oude platanen. Bij Leonidio rijdt u weer richting de kust waarna u tot aan Nauplion de kustweg blijft volgen. Nafplion (ook bekend als Nauplion) was in een ver verleden de eerste hoofdstad van Griekenland en is tegenwoordig een bruisende havenstad die grotendeels autovrij is. Vanaf de terrasjes aan de boulevard heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Bourtzi waarop het gelijknamige kasteel staat. Hoog boven Nafplion liggen verschillende vestingwerken uit de Venetiaanse tijd. De bekendste daarvan zijn het Andreas bastion en de Palamidi. Om deze laatste te bezoeken en te genieten van een overweldigend mooi uitzicht, kunt u 857 traptreden overwinnen of met de auto gaan (neem hiervoor de weg door de nieuwe wijk Pronia). En vraagt u zich af waarom de Griekse mannen steeds met een soort kralenketting zitten te spelen? In Nafplion leert u er alles over in het unieke komboloi (want zo heten de kralenkettingen) museum.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafplion

Dag 7: Nafplion - Nafpaktos (ca. 235 km)

Vandaag verlaat u de Peloponnesos, maar niet voordat u nog enkele hoogtepunten van dit prachtige schiereiland heeft bezocht: het theater van Epidaurus en het Kanaal van Korinthe. In het openluchttheater van Epidaurus worden, hoewel het al uit de 4e eeuw voor Christus dateert, in de zomer (vrijdagen en zaterdagen in juli en augustus) nog steeds klassieke drama's opgevoerd. Het theater dat aan circa 14.000 bezoeker plaats biedt, is vooral wereldberoemd om de onovertroffen akoestiek waardoor u zelfs op de laatste rij (de 55e) nog het kleinste geluid kunt horen.

Het ruim 6 kilometer lange Kanaal van Korinthe, met aan beide kanten 70 meter hoge rotswanden, scheidt de Peloponnesos van het vasteland. U kunt u kanaal oversteken via één van de 6 enorme bruggen. Het is echter aan te raden om het kanaal ook vanaf de grond te bekijken omdat u dan pas goed kunt ervaren hoe indrukwekkend het is. Een ideale plek hiervoor is het dorpje Isthmia dat bij de zuidelijke ingang van het kanaal ligt. Bij Rio verlaat u de Peloponnesos over de tuibrug naar Antirrio waarna het nog circa 10 kilometer rijden is naar Nafpaktos met haar Venetiaanse haven, Venetiaanse vesting en gezellige geplaveide steegjes met traditionele huizen. In de buurt van Nafpaktos vindt u de stranden Psani en Grimbovo. Hier zorgen prachtige platanen voor de nodige schaduw.

Overnachting (logies + ontbijt) in of nabij Nafpaktos

Dag 8: Nafpaktos - Lefkas (ca. 185 km)

Vlak bij de drijvende brug over het smalle kanaal dat het Ionische eiland Lefkas met het vasteland verbindt, kunt u nog een bezoek brengen aan het 14e-eeuwse Agia Mavra kasteel met een mooie vuurtoren. Aangekomen op Lefkas, zet u koers naar uw accommodatie voor de komende 7 nachten. U verblijft in een kleinschalige hotel of appartementencomplexen op basis van logies en ontbijt.

Overnachting (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 9 t/m 14:

Lefkas U toert in uw eigen tempo rond over het eiland. Verken de verlaten baaitjes, heerlijke stranden, authentieke bergdorpjes en bruisende havenplaatsjes, bezoek een museum of kom tot rust in de prachtige, groene natuur. Enkele van de bezienswaardigheden van Lefkas die u kunt bezoeken, zijn:
 • De hoofdstad Lefkas-stad (ook Lefkada genoemd): een levendige havenstad met slechts circa 8000 inwoners. Na de aardbevingen van 1948 en 1953, die vrijwel het hele eiland verwoest hebben, is Lefkas-stad herbouwd waarbij gebruik is gemaakt van met gekleurde metaalplaten omwikkelde houten skeletten. Het doel van deze wat vreemd klinkende bouwwijze was vooral het doorstaan van toekomstige aardbevingen, maar heeft ook geleid tot een interessante, aantrekkelijke en voor Lefkas kenmerkende bouwstijl. Doordat de huisjes dicht op elkaar staan, kunt u ronddwalen in talloze, charmante, nauwe steegjes die voor een unieke sfeer zorgen. Of bezoek één of meer van de musea die Lefkas-stad rijk is: het archeologisch museum, het folkloristisch museum en het fonografisch museum waar onder meer oude geluidsapparatuur en grammofoonplaten tentoongesteld worden. In de stadsbibliotheek kunt u bijzondere iconen bewonderen en voor oude wand- en plafondschilderingen bezoekt u de kerken Agios Dimitrios en Agios Minas. Op de heuvel aan de westkant van Lefkas-stad ligt het Faneromeni klooster. U kunt het klooster bezoeken, maar alleen al het uitzicht vanaf de heuvel is de moeite waard. In de nabije omgeving van Lefkas-stad liggen de mooie (zand)stranden Gira, Kastro, Milli en Agios Ioannis. Op dit laatste strand staan een aantal karakteristieke Griekse molens.
 • Nidri: in een schitterende baai gelegen, drukste badplaats met het beste uitgaansleven van Lefkas. In de haven leggen vele zeilboten aan. Ook in en rondom Nidri kunt u terecht op een aantal prachtige stranden.
 • Dimosari watervallen (ook Nidri watervallen genoemd): op circa 2 kilometer afstand van Nidri vindt u deze indrukwekkende watervallen die in de gelijknamige kloof liggen. De watervallen zijn alleen te voet te bereiken en de wandeling ernaartoe is vanaf de parkeerplaats niet heel lang (circa een half uur), maar wel best pittig. Het is dan ook heerlijk om af te koelen in één van de natuurlijke poelen die zich onderaan de waterval hebben gevormd. In zomer en najaar kunnen de watervallen geheel opdrogen door een gebrek aan regen, maar de wandeling langs/door de kloof is ook dan de moeite waard.
 • Het rustige en idyllische vissersdorpje Agios Nikitas dat ligt ingeklemd tussen bossen, valleien zandstranden en kliffen.
 • De Melissa kloof tussen Lefkas-stad en Sfakiotes: het is mogelijk om in twee richtingen door de kloof te wandelen (richting Kako Lagadi; ca. 30 minuten en richting Apetasti; ca. 20 minuten). De wandelingen zijn niet erg moeilijk of zwaar doordat er trappen en bruggetjes zijn aangelegd. De natuur waar u doorheen wandelt, is doorspekt met riviertjes, houten en stenen bruggetjes en zelfs oude windmolens.
 • De eilandjes Skorpios (privé-eigendom van de familie Onassis), Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri: vanuit de haven van Nidri vertrekken er verschillende boottochtjes naar of langs deze eilandjes. Als u geluk heeft, krijgt u misschien wel bezoek van dolfijnen die lekker met de boot meezwemmen of zelfs sprongen uit het water maken. Als u vanuit Nidri richting Meganisi vaart, is de kans op dolfijnen het grootst.
 • Authentieke bergdorpjes: deze dorpjes in de prachtig groene bergen tonen u veel meer het traditionele Lefkas dan de kustplaatsjes. Soms lijkt het wel of de tijd tientallen jaren geleden is stilgezet. De dorpjes Englouvi, Karya, Neochori en Vafkeri zijn zeker een bezoekje waard.
 • Vassiliki: havenstadje, omgeven door groene natuur, in het zuidwesten van Lefkas dat erg populair is bij visliefhebbers, surfers en zeilers. Van hieruit kunt u een pendelbootje nemen naar het adembenemend mooie Agiofili kiezelstrand. U kunt het strand ook met de auto bezoeken via een (gedeeltelijk geasfalteerd) zandweggetje. Nadat u de auto (betaald) heeft geparkeerd, komt u bij stenen trappen die steil afdalen naar het strand. Vergeet niet om bovenaan even stil te staan en het uitzicht te bewonderen. Het kristalheldere, turquoise water en de groene hellingen contrasteren prachtig met de witte kiezels en rood met witte rotsen.
 • Schitterende stranden die wat lastig te bereiken zijn: Mylos Beach (stevige wandeling van 20 minuten heen en terug), Porto Katsiki (100 trappen af- en weer opklimmen) en Egremni (de 350 trappen zijn afgesloten wegens schade door een aardbeving en het strand is nu alleen per boot bereikbaar) zijn de moeite die u moet doen, zeker waard. Vanuit de haven naar Vassiliki kunt u ook een boot nemen naar Porto Katsiki en/of Egremni (op ma/di/do/vr/zo; onder voorbehoud van wijzigingen) zodat u het trappenlopen kunt vermijden.
 • Makkelijk bereikbare en ook heel mooie stranden: Pefkoulia (met taverna), Kathisma (met strandtenten), Agios Nikitas (bij het gelijknamige dorpje), Gialos Beach, Kavalikefta (bij het dorpje Kalamitsi), Megali Petra en Avali
 • Cape Lefkada: het meest zuidelijke puntje van Lefkas met een oude (1890) vuurtoren. Niet alleen het uitzicht op Cape Lefkada, maar ook de trip er naartoe is prachtig.

Overnachtingen (logies + ontbijt) op Lefkas

Dag 15: Einde reis: Lefkas - vliegveld Preveza (ca. 40 tot 80 km)

U rijdt naar de luchthaven van Preveza, levert uw huurauto weer in en stapt op uw vlucht terug naar huis.

Dag tot dag:
Dag 1: Vliegveld Preveza - Preveza (ca. 45 km)
Dag 2: Preveza - Olympia (ca. 290 km)
Dag 3: Olympia - Pylos (ca. 110 km)
Dag 4: Pylos - Areopoli (ca. 135 km)
Dag 5: Areopoli - Monemvasia (ca. 95 km)
Dag 6: Monemvasia - Nafplion (ca. 185 km)
Dag 7: Nafplion - Nafpaktos (ca. 235 km)
Dag 8: Nafpaktos - Lefkas (ca. 185 km)
Dag 9-14: Lefkas
Dag 15: Lefkas - vliegveld Preveza (ca. 40 tot 80 km)

Op maat

Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u meer tijd in één of meer van de plaatsen en een andere plaats eventueel overslaan? Wilt u plaatsen die u in andere rondreizen hebt gezien toevoegen? Of wilt u de rondreis in de andere richting maken? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten

Vanuit Nederland zijn er alleen directe vluchten naar Preveza vanaf Amsterdam. Ook zijn er mogelijkheden om te vliegen vanaf Duitsland (Dusseldorf).

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvlucht Preveza
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Eventuele aanschaf van een wegenkaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Fly Drive Peloponnesos en Relax op Lefkas 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail