Italie - Sicilie

Een Fly Drive naar Sicilië is beslist boeiend en uniek. Sicilië is niet allen fascinerend vanwege haar verbazingwekkende mix van culturen en de architectonische schatten die deze hebben achtergelaten, maar ook voor het adembenemende landschap van de kust, de bergen en vruchtbare bossen met amandel-, sinaasappel-, citroen- en olijfbomen.

De mensen zijn trots en misschien wat gereserveerd, maar zeker oprecht en behulpzaam. Tradities gedijen nog zo zeer, dat de sfeer van Sicilië in het noorden onherkenbaar is in andere delen van het eiland. De steden en dorpen staan aain contrast met ansichtkaart-scènes van middeleeuwse labyrintische steegjes versierd met smeedijzeren balkons en manden met bloemen of ernstige delapidatie onderbroken door grootse barok of sobere Normandische kathedralen en kerken.

Daarnaast zijn er natuurlijk enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude Griekse wereld, zoals de tempels in Agrigento, het theater in Taormina en talrijke overblijfselen in Siracusa, naar men zegt een van de mooiste steden van de Griekse wereld. Hoog boven het eiland doemt de Etna op, een van de grootste vulkanen ter wereld, een ontzagwekkende aanblik.

Sicilië leent zich uitstekend voor een Fly Drive vakantie door de combinatie van rust en ontspanning met vele boeiende culturele activiteiten bij de hand.