Fly en Drive door het prachtige Slovenie en Kroatie Afbeelding Fly en Drive door het prachtige Slovenie en Kroatie
Fly en Drive door het prachtige Slovenie en Kroatie ***
Bestemming: Rondreizen Kroatie - Fly en Drive Kroatie

Fly en Drive door het prachtige Slovenie en Kroatie

***

plane hotel car


12 Dagen

Ervaar het beste van Slovenie en Kroatie tijdens deze 12-daagse reis per auto. U begint in Ljubljana en rijdt langs de meren en de rivieren van Slovenie naar de Cypress Hills van het wijnland. Van daaruit nadert het schiereiland Istrie voor een van de bekendste culinaire scenes aan de Adriatische Zee en voor een duik in het water.



Dag 1: Aankomst in Ljubljana


Welkom in Slovenie! Bij aankomst op de luchthaven Ljubljana neemt u uw huurauto op het vliegveld in ontvangst en rijdt u naar uw accommodatie. Maak het uzelf gemakkelijk in de accommodatie en verken het mooie stadscentrum van de hoofdstad.
De grootste stad van het land, Ljubljana, is de thuisbasis van een breed scala aan restaurants, musea en historische bezienswaardigheden om te verkennen. Bij warm weer ziet u in de hele stad buitenmarkten opduiken, terwijl in de winter een warm drankje wordt geserveerd in een gezellig cafe. U overnacht in Ljubljana.

Dag 2: Ontdek Ljubljana


Ga per voet of met de fiets op ware lokale wijze rond om de bezienswaarigheden te gaan bekijken. Slenter door de hoofdstraat, langs de oevers van de rivier Ljubljanica en stop voor een klein boetiekje, een terrasje of een terras met een wijnbar, terwijl u de frisse lucht van een van de groenste steden van het continent opsnuift.
U zult de nalatenschap van de moderne architect Joze Plecnik overal in de stad zien zoals de Nationale Bibliotheek, de Centrale Markt, de Drievoudige Brug en het huis van Plecnik, dat nu een museum is, allemaal onder het toeziend oog van de vele kenmerkende draken van de stad. U overnacht in Ljubljana.

Dag 3: Tocht van Ljubljana naar het meer van Bled (ca. 54 km)


Na het ontbijt in de hoofdstad springt u in uw huurauto en rijdt u naar de sprookjesachtige oevers van het Meer van Bled, een bestemming voor gasten van mensen die op huwelijksreis zijn tot mensen die op zoek zijn naar meer avontuur.
Maak een uitstapje naar het omliggende platteland, waar u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan kortere wandelingen door ravijnen of naar mooie uitkijkpunten. De steile loopbruggen en de watervallen van de populaire Vintgar Gorge bevinden zich op slechts 4km van de stad.
Uw kunt ook, voordat u gaat genieten van een traditionele maaltijd in het restaurant of gaat roeien of paddleboarden over de kalme wateren, naar het kasteel klimmen en de wijnkelder en de drukpers bezoeken. Zodra u het sprookjesachtige eiland in het midden van het meer bereikt, beklimt u de 99 treden van de kerk, waar volgens de legende u een wens mag doen bij het luiden van de bel. Als dat nog niet voldoende is, geniet dan van het fietsen door de zijstraatjes door een typisch Sloveens dorpje of ga gewoon lekker zonnebaden aan de oever van het meer met een stukje van de beroemde Bled-slagroomtaart. U overnacht in Bled of de omgeving.

Dag 4: Tripje naar het meer van Bohinj (ca. 23 km)


Het nabijgelegen meer van Bohinj verdient tijd om zelf te verkennen en geeft het naburige meer serieuze concurrentie voor de mooiste uitzichten over het water. Er zijn talloze wandelingen in de omgeving voor alle niveaus; kies degene die het beste bij u past of ga verticaal met rotsklimmen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het standbeeld van de Zlatorog oftewel de "Gouden Hoorn", een mythisch hert waarvan men dacht dat het in de bergen leefde.
Als u liever bij het water rondhangt, kunt u ook voor uw terugkeer naar het meer van Bled gaan kanoen, kajakken of paddleboarden. Als u Bled Castle nog niet hebt bezocht, overweeg dan een koninklijk diner met uitzicht te nuttigen in het restaurant. U overnacht in Bled of de omgeving.

Dag 5: Tocht van het meer van Bled naar Bovec (ca. 84 km)


Na het ontbijt, checkt u uit het hotel en gaat u weer op weg. Het is tijd om van locatie te veranderen en door de hoogste pas van Slovenie, de Vrsic-pas in de Centrale Julische Alpen, te rijden. Bewonder de nabijgelegen kalkstenen wanden terwijl u zich een weg baant over de kronkelende weg met mogelijke omwegen naar verschillende met uitzicht gevulde wandelingen van verschillende lengtes, waaronder een wandeling door de geschiedenis van de regio over paden, die door Russische krijgsgevangenen zijn gebouwd.
Nadat u uw benen heeft gestrekt, drinkt u een kopje koffie met een schilderachtig uitzicht op de bergen en nuttigt u een typische alpine lunch in een gezellige hut. In de middag rijdt u naar de Soca-vallei om de verborgen plekjes te verkennen, waaronder de forten van de WWI, de rivierkloven en het bergstadje Bovec, waar u zich kunt ontspannen in een microbrouwerij voordat u gaat slapen. U overnacht in Bovec of de omgeving.

Dag 6: Vrije dag in de vallei van Soca


Verken vandaag de rivier Soca, ook wel bekend als de Emerald River vanwege de heldere kleuren als u het van dichtbij bekijkt. Neem deel aan een raft-, zipline- of canyoning-excursie of neem gewoon een ontspannen duik. Als u liever droog blijft, loop dan langs de oevers of fiets door het gebied, met nabijgelegen bestemmingen zoals het WWI Museum in Kobarid.
U kunt ook een hengeltje uitwerpen op zoek naar de beroemde Soca-forel, die door vissers van over de hele wereld gezocht. U overnacht in Bovec of de omgeving.

Dag 7: Soca Valley naar Goriska Brda (ca. 66 km)


Ervaar de geschiedenis en de invloed van de WWI op de regio terwijl u verder zuidwaarts gaat naar het wijngebied Goriska Brda. Lees meer over de betrokkenheid van de regio bij de oorlog, die ook te zien is in Ernest Hemingway's "A Farewell to Arms".
De bergen zullen als u de volgende stop nadert, plaatsmaken voor glooiende heuvels. Bezaaid met wijngaarden, kleine kerkjes en cipressen, de regio verdient zijn bijnaam als de "Sloveense Toscane" echt. Beklim een uitkijktoren om te genieten van het beste uitzicht van de Alpen tot aan de Adriatische Zee, fiets door de heuvels of bezoek een paar wijnmakers. U overnacht in Goriska Brda of de omgeving.

Dag 8: Goriska Brda naar Rovinj, Kroatie (ca. 180 km)


Vandaag gaat u richting Kroatie en het schiereiland Istrië met enkele belangrijke stops onderweg.
Allereerst kunt u kennismaken met de beroemde paarden op de Lipica stoeterij, de thuisbasis van de beroemde Lipizzaner paarden. Als de oorspronkelijke stoeterij van de Lipizzaners, die dateert uit de 16e eeuw, speelt Lipica een belangrijke rol in de Sloveense geschiedenis. Bezoek het museum, neem een koets, ga voor een paardrijdtocht of kijk naar een voorstelling met de witte paarden, die voor het eerst gefokt werden door de koninklijke familie van Habsburg.
Daarna kunt u een ondergrondse wandeling maken door de prachtige kloven van de kalkstenen Skocjan-grotten, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Promenades leiden u door het gespecialiseerde ecosysteem van een van 's werelds grootste bekende ondergrondse grotten. Van de grotten wordt verondersteld dat deze al sinds de ijzertijd door mensen worden bezocht.
U vervolgt uw reis naar het zuiden over de grens naar Kroatie, waar u verblijft in de kustplaats Rovinj of de omgeving. Wandel in deze vissershaven en de voormalige Venetiaanse nederzetting over de geplaveide straten van de oude stad en u zult Italiaans geïnspireerde kerken, een centrale klokkentoren, historische bogen en een van de beste culinaire scenes in Kroatie ontdekken. U overnacht in Rovinj of de omgeving.

Dag 9: Zeilexcursie op de Adriatische Zee


Vandaag kunt u gaan met een zeilboot die wordt bestuurd door een lokale schipper varen op zee. U zult een halve dag op het water van de Adriatische Zee doorbrengen terwijl uw gids u rond Rovinj en de nabijgelegen eilanden rondleidt en stopt bij een verborgen baai om te zwemmen en te ontspannen aan de kust.
Als u eenmaal van boord bent, kunt u in de kronkelende straatjes van Rovinj voor de lunch nog een beetje winkelen. Beklim de toren van de Sint Euphemia kerk voor een luchtfoto of ontdek buiten de stad de ruines van Monkodonjo, die dateren uit de Bronstijd voordat u in de taverna's van de oude stad enkele zeevruchten gaat proeven, waar de stad bekend om staat. U overnacht in Rovinj of de omgeving.

Dag 10: Verken het schiereiland Istrie


Op het programma van vandaag staat een tocht naar het binnenland van Istrie, dat beroemd is om zijn verfijnde lokale eten en wijnen. U zult stadjes met ambachtslieden ontdekken en een bezoek brengen aan een wijnmaker, een olijfolieproducent of een kaasmaker. Zoek vervolgens zelf naar lekkernijen op een truffeljacht, ga in het Romeinse amfitheater in Pula terug in de tijd of kajak de Adriatische kust op. U overnacht in Rovinj of de omgeving.

Dag 11: Rovinj naar Ljubljana (ca. 192 km)


Geniet bij het ontbijt van de heerlijkheden van Istrie voordat u terugreist naar Ljubljana. U overnacht in Ljubljana.

Dag 12: Vertrek


Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Ljubljana om de huurauto terug te brengen en terug naar huis te vliegen.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Aankomst in Ljubljana
Dag 2: Ljubljana
Dag 3: Ljubljana - Bled
Dag 4: Bled - Bohinj - Bled
Dag 5: Bled - Bovec
Dag 6: Bovec
Dag 7: Bovec - Goriška Brda
Dag 8: Goriška Brda - Rovinj, Kroatië
Dag 9: Rovinj
Dag 10: Rovinj
Dag 11: Rovinj - Ljubljana
Dag 12: Vertrek vanaf Ljubljana luchthaven

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Slovenie en Kroatie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Ljubljana
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 12 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive door het prachtige Slovenie en Kroatie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail