Rondreis Macedonie Afbeelding Rondreis Macedonie
Rondreis Macedonie ***
Bestemming: Ohrid - Rondreizen

Rondreis Macedonie

***

Macedonie, officieel de Republiek Macedonie genoemd, is een prachtig land in Zuidoost-Europa dat vroeger een deelstaat was van voormalig Joegoslavie. Ga mee op ontdekkingsreis en bekijk wat dit land allemaal te bieden heeft. U maakt o.a. een boottocht over het meer van Ohrid, bezoekt het Galicica Nationaal park met panoramische vergezichten over het meer, de wijnstreek Tikves met de 2 prachtige dorpen Kavadarci en...

Rondreis o.b.v. HalfpensionMacedonie, officieel de Republiek Macedonie genoemd, is een prachtig land in Zuidoost-Europa dat vroeger een deelstaat was van voormalig Joegoslavie. Ga mee op ontdekkingsreis en bekijk wat dit land allemaal te bieden heeft. U maakt o.a. een boottocht over het meer van Ohrid, bezoekt het Galicica Nationaal park met panoramische vergezichten over het meer, de wijnstreek Tikves met de 2 prachtige dorpen Kavadarci en Negotino. Deze staan beide bekend staan om hun heerlijke wijnen.

Uiteraard wordt de hoofdstad Skopje niet overgeslagen met een mooie stadstour. Macedonie ligt in Zuidoost-Europa en grenst in het noorden aan Servie, in het oosten aan Bulgarije, in het westen aan Albanie en in het zuiden aan Griekenland.

Tijdens deze prachtige rondreis door Macedonie zult u merken dat het landschap behoorlijk bergachtig en bosrijk is. Ga mee op reis door dit fascinerende land vol verrassingen en mysterien!

Inclusief:

 • Retourvlucht naar de luchthaven van Ohrid
 • Transfers van de luchthaven naar het hotel v.v.
 • Vervoer tijdens de rondreis
 • Comfortabele bus met airco
 • Alle overnachtingen
 • Verzorging op basis van halfpension
 • Professioneel Engelssprekende gids

Exclusief:

 • Excursiepakket t.w.v. eur 139, - p.p. (optioneel en te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entreegelden, lunches, fooien voor de bel-boys (in restaurants/hotels). Alle drankjes bij ontbijt, lunch en diner zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:

Deze rondreis is niet geschikt voor kinderen. Om organisatorische redenen kan de route en volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk.

Het minimum aantal deelnemers: 40, peildatum uiterlijk 2 weken voor vertrek. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers.

Dag tot dag:

Dag 1:

U vliegt naar Macedonie, Ohrid. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw reisleiding en vervolgens per transfer bus naar uw hotel aan het meer van Ohrid gebracht. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 2:

Na het ontbijt maakt u een panoramische tour door de stad Ohrid. Hierbij ziet u de Bovenpoort van de stad, de kerk van St Maria Perivleptos (13e eeuw) en bezoekt u het fort van Tsaar Samuel waar u een prachtig panoramisch uitzicht heeft over het meer van Ohrid. Dit is de perfecte plek om fotos te schieten. Verder bezoekt u deze dag het klooster van St. Clement bij Plaosnik, waar hij de eerste Slavische Universiteit heeft opgericht en het klooster van St. Jovan Caneo.

Aansluitend geniet u de lunch in Ohrid en bezoekt u de Kathedraal van St. Sofia met prachtige frescos uit de 11e eeuw en het huis van de familie Robev met veel vondsten uit de prehistorie en Middeleeuwen. Later in de middag vervolgt de reis verder naar het amfitheater en de Benedenpoort. Aansluitend gaat de reis verder naar de haven van Ohrid voor een boottocht naar het prachtige kloostercomplex van St Naum (9e eeuw) en de bron van de rivier Crni Drim. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3:

Na het ontbijt vertrekt u richting de stad Bitola in het zuiden van Macedonie. Tijdens deze rit rijdt u door het prachtige Nationale Park van Galicica, waar u een schitterend uitzicht heeft over de meren van Ohrid en Prespa. Een perfect fotomoment. De weg wordt vervolgd en u bezoekt de opgravingen uit de 4e eeuw voor Chr. van Heraclea.

De lunch wordt genoten in het Bitola restaurant. Na de lunch maakt u een wandeling naar het historische stadscentrum van Bitola genaamd Shirok Sokak straat. In het stadscentrum wordt o.a. een bezoek gegeven aan de Katholieke Kerk, St. Dimitry Kerk en de Oude Turkse Bazaar. Hier kunt u perfect afdingen voor alle snuisterijen en souvenirs. In Bitola zelf brengt u vervolgens nog een bezoek aan het monument van Philip De Grote. Diner en overnachting in de wijnstreek Tikves waar de 2 steden Kavadarci en Negotino zich bevinden.

Dag 4:

Wanneer u s ochtends hebt genoten van het ontbijt vervolgt de reis zich verder naar het archeologische stadje Stobi. Nadat de welvarende stad in 479 werd geplunderd, heeft ze zich nooit meer hersteld. Van de oorspronkelijke rijkdom getuigen resten van o.a. een Romeins theater, van joodse en vroegchristelijke gebedshuizen en van particuliere woningen, die bij opgravingen aan het licht gekomen zijn, met waardevolle mozaieken, frescos en sculpturen.

U bevindt zich deze dag in de wijnstreek Tikves en bezoekt uiteraard een van de heerlijke wijnproeverijen. U kunt hier genieten van een glaasje wijn (of 2) en de traditionele Macedonische specialiteiten proeven. In de late middag arriveert u in Strumica. Diner en overnachting in uw hotel in Strumica.

Dag 5:

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt heeft een stadstour in Skopje waar u het Oude Treinstation, het museum van Moeder Theresa en de Oude Turkse Bazaar. Vanaf het St. Pantelemon Klooster heeft u een schitterend panoramisch uitzicht over de stad. Daarna een lunch en verder richting Matka Vallei en maakt u een mooie wandeling door de vallei met aansluitend een bezoek aan de kerk van St. Mary. In de vallei worden veelal kano wedstrijden gehouden vanwege de woeste rivier. Diner en overnachting in uw hotel in Skopje.

Dag 6:

Na het ontbijt vertrekt de bus naar het noordwesten richting het mooiste Orthodoxe klooster van Macedonie, St. Jovan Bigorski, gewijd aan Johh de Baptist en gebouwd in 1020 door Ivan Debranin. De lunch wordt genuttigd in het gebergte van Jablanica waar u kunt genieten van het prachtige landschap onder het genot van een typische Macadonische gerechten. In de namiddag arriveert u wederom in uw hotel aan het meer van Ohrid. Diner en overnachting in uw hotel aan het meer van Ohrid.

Dag 7:

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. U kunt lekker bijkomen aan het meer van Ohrid.

Dag 8:

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Eenmaal terug op Nederlandse bodem zult u een mooie herinnering rijker zijn en nog lang met plezier terug denken aan deze bijzondere rondreis door Macedonie.

LET OP:

Op sommige vluchtdagen kan het voorkomen dat er een toeslag voor de heen- en/of terugvlucht wordt berekend.

Boekingscode: CORVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Rondreis Macedonie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail