Fly en Drive Aantrekkelijk Macedonie Afbeelding Fly en Drive Aantrekkelijk Macedonie
Fly en Drive Aantrekkelijk Macedonie ***
Bestemming: Rondreizen Macedonie - Fly en Drive Macedonie

Fly en Drive Aantrekkelijk Macedonie

***

plane hotel car


8 Dagen

Verken de nationale parken en Ottomaanse schatten van Macedonie in uw eigen tempo op een 8-daagse flydrive die start aan het oudste en diepste meer van heel Europa. Verken de kerken in Ohrid. Geniet van de culturele bezienswaardigheden van de historische hoofdstad. Rijd door de Vardar kloof naar de oude stad Stobi, een archeologische vindplaats uit de tweede eeuw met een prachtig uitzicht op de centrale Macedonische vlakte. Geniet van een van de verschillende soorten wijn die hier worden aangeboden. Bezoek het prachtige Nationale Park Galicica, waar bergtoppen pittoreske landelijke dorpen omlijsten voordat u uw vakantie afrondt.Dag 1: Ohrid


Vlieg naar de luchthaven van Ohrid en haal de auto op van de luchthaven. Rijd naar het hotel en check in voor twee nachten in het hotel.

Dag 2: Ohrid


Vrije dag om Ohrid te verkennen. Hoogtepunten zijn de kerken van St. Sophia en St. Clement, een klassieke Byzantijnse kerk die de oude stad domineert. De kerk van St. Jan in Kaneo staat als enige op een klein voorgebergte dat uitsteekt in het meer aan het westelijke uiteinde van de oude stad. Het geeft een spectaculair panoramisch uitzicht op het meer.

Dag 3: Ohrid - Skopje via Struga en Mavrovo (ca. 170 km)


Rijd naar Skopje met stops in Struga en het Mavrovo National Park. Struga staat bekend om zijn watermuur, waar de Zwarte Drim rivier uit het meer van Ohrid stroomt naar de Adriatische Zee. Ga verder richting de kloof van de rivier de Radika en bezoek het klooster van St Jan Bigorski. Rijd door het Nationale Park Mavrovo, waar de hoogste toppen in Macedonië te vinden zijn. Aankomst in Skopje en inchecken voor twee nachten.

Dag 4: Skopje en omgeving


Vrije dag om Skopje te verkennen. Misschien bezoekt u de kerk van de heilige zaligheid, de oude bazaar, het fort Kale, het museum van Macedonie (nationaal museum), de Mustapha Pasha-moskee en de Daut Pasha-baden, gevolgd door de middeleeuwse kerken in Skopje en omgeving. U overnacht in Skopje.

Dag 5: Skopje - Demir Kapija (ca. 110 km)


Bezoek de Canyon Matka en de 14e-eeuwse kerk van St Andreus in de buurt van Skopje. Hier is het mogelijk om een boottocht door de kloof te maken en de grot Nad Vrelo te bezoeken. Rijd door de Kloof van de Vardar-rivier en de stad Veles om de oude stad Stobi te bereiken. Deze archeologische vindplaats biedt een prachtig uitzicht op de centrale Macedonische vlakte en gebouwen zoals het amfitheater uit de 2e eeuw. Vervolg uw weg naar Demir Kapija voor de volgende overnachting. Overnacht in Demir Kapija of de omgeving.

Dag 6: Demir Kapija - Bitola (ca. 130 km)


Rijd door naar Prilep en geniet van een korte wandeling door de bazaar voordat u door gaat naar Bitola, de op één na grootste stad van Macedonië. Bitola is een bijzondere mix van oud en nieuw en een ontmoetingsplaats van verschillende culturen en beschavingen. Bezoek 's middags de Romeinse ruïnes van Heracles, vooral beroemd vanwege zijn mozaïeken, eeuwenoude theater en Romeinse baden. U checkt in voor een overnachting in het hotel in Bitola of de omgeving.

Dag 7: Bitola - Ohrid (ca. 60 km)

.

Nationaal park Galicica en St. Naum


Rijd terug naar Ohrid via het dorp Kurbinovo.
Rijd naar de dorpen Velestovo, Konjsk en Elsani, allemaal gelegen in het prachtige Nationale Park Galicica. Bezoek het klooster van St. Naum, dicht bij de bronnen van de Zwarte Drim-rivier; beroemd vanwege zijn wonderbaarlijke genezingskracht, voordat u terugkeert naar Ohrid. Overnachting in Ohrid of de omgeving.

Dag 8: Vertrek vanaf de luchthaven van Ohrid


Breng de auto terug naar het vliegveld en vlieg terug.


Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Ohrid
Dag 2: Ohrid
Dag 3: Skopje
Dag 4: Skopje
Dag 5: Demir Kapija
Dag 6: Bitola
Dag 7: Ohrid
Dag 8: Vertrek vanaf de luchthaven van Ohrid

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Macedonie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Ohrid
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 8 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Aantrekkelijk Macedonie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail