Mexico en Guatamala Afbeelding Mexico en Guatamala
Mexico en Guatamala ***
Bestemming: Mexico - Rondreis Mexico

Mexico en Guatamala

***

Deze rondreis brengt u langs de mooiste plekken in Mexico en Guatamala. In deze landen bezoekt u grote steden zoals Mexico City en Playa del Carmen, de Tzotzil Indianen in San Juan Chamula en Tikal, de belangrijkste archeologische vindplaats van Guatamala.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaMexico en Guatemala

16 dagen / 15 nachten

individuele rondreis

Deze rondreis brengt u langs de mooiste plekken in Mexico en Guatamala. De reis start in Mexico City en eindigt in Playa del Carmen. De route voert door schitterende landschappen en u bezoekt de belangrijkste archeologische vindplaatsen in zowel Mexico als Guatemala.

Voor deze reis dient u in bezit te zijn van een creditcard.

Dag 1: Amsterdam - Mexico Stad

In de namiddag aankomst in Mexico Stad met aansluitend vervoer naar het hotel.

Dag 2: Mexico Stad en Teotihuacan

In de ochtend wordt de stad verkend. U bezoekt het grootste plein van het westelijk halfrond met het Nationaal Museum, de Kathedraal en als de tijd het toelaat de archeologische vindplaats van de Templo Mayor. 's Middags worden de Teotihuacan ruines bezocht, een van de hoogtepunten van uw bezoek aan Mexico. Kuier langs de Avenue van de Doden en beklim de Zon- en Maan piramides met schitterende panorama's.

Dag 3: Mexico Stad - Oaxaca

Vandaag verlaat u Mexico Stad en gaat u naar Oaxaca. De stad Oaxaca heeft een koloniaal karakter. Het 'Zocalo' staat bekend om de schitterende atmosfeer, mede vanwege de vele Marimba bands. Nabij het centrum vindt u een van Mexico's bekendste barokke kerken, de Santa Domingo. In het naast de kerk gelegen Santa Domingo Museum treft u vele vondsten van de nabij gelegen Monte Alban, ooit een vesting van de Zapotec.

Dag 4: Monte Alban

Monte Alban is gelegen op de top van een heuvel enkele kilometers van Oaxaca. Eens was dit het centrum van de Zapotec beschaving. Vanaf Monte Alban heeft u een schitterend uitzicht over de valleien van Oaxaca. In de middag bezoekt u Mitla met de Mixtec ruines en Oaxaca's koloniale centrum.

Dag 5: Oaxaca - Chiapa de Corzo

De provincie Chiapas staat bekend om zijn mythische Indiaanse cultuur en de prachtige natuur. De reis neemt de gehele dag in beslag.

Dag 6: Chiapa de Corzo - San Cristobal

Hoewel er een tolweg is tussen Chiapa en San Christobal nemen wij de oude weg, daar de vergezichten adembenemend zijn. Het hoogste punt van de trip wordt bereikt op 3000 meter.

Dag 7: Chamula en Zinacantan

De Tzotzil Indianen van de hooglanden van Chiapas behoren tot de Mayas. Hun oude gebruiken zijn vermengd met de katholieke gebruiken van de Spanjaarden. Het resultaat van deze vermenging kan worden beleefd in San Juan Chamula waar de lokale kerk wordt gebruikt voor het in leen houden van de oude rituelen. Een andere attractie van Palenque zijn de kleurrijke jurken van de dames.

Dag 8: San Cristobal - Palenque via Agua Azul

San Cristobal ligt op een hoogte van 2200 meter, Palenque ligt op slechts 60 meter boven de zeespiegel. Dit verklaart het grote verschil in klimaat. Vanuit de koele Chiapas hooglanden naar het vochtige tropische klimaat van het tropisch regenwoud. Een route met onderweg een bezoek aan de Agua Azul en Misol Ha watervallen.

Dag 9: Palenque - Corozal

Vandaag gaat de reis naar Corozal, een kleine Cho Maya gemeenschap aan de oevers van de grensrivier met Guatamala, de Usumacinta, Een route met een bezoek aan Bonampak, bekend om de kleurrijke fresco's.

Dag 10: Corozal - Flores

Gemotoriseerde kano's vervoeren u naar Yaxchilan. U vindt daar de overblijfselen van een voormalige Maya rijk. De restanten bevinden zich in het midden van de jungle en zijn alleen via de rivier te bereiken. U beleeft een ware Indiana Jones ervaring. Na het bezoek leveren we de kano's af in Bethel aan de Guatemala kant van Usumacinta rivier.

Dag 11: Tikal

Tikal bevindt zich op circa 1 uur rijden vanuit het schilderachtige dorpje Flores. Tikal is de belangrijkste archeologische vindplaats van Guatemala. Gelegen in de jungle geeft u dit tevens de mogelijkheid door het maagdelijke tropische regenwoud te wandelen.

Dag 12: Flores - Chetumal

Vandaag rijdt u door Belize en aan het eind van de middag bereikt u de Mexicaanse grensplaats.

Dag 13: Chetumal - Playa del Carmen

De rit van Cotumel naar Playa del Carmen duurt ongeveer 4 uur. Een bezoek aan Tulum waar u kunt kiezen uit het prachtige strand of een bezoek aan de archeologische vindplaats. Tulum ligt op ongeveer een uur van Playa del Carmen.

Dag 14: Playa del Carmen

De dagen dat Playa del Carmen een lui vissersplaatsje was, zijn al lang verleden tijd. Het is nu een levendige badplaats met vele winkels, restaurants en bars aan 5th Avenue.

Dag 15: Playa del Carmen - Amsterdam (via Mexico Stad)

Cancuns International airport ligt op ongeveer 55 minuten van Playa del Carmen.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Mexico Stad // Cancun - Mexico Stad - Amsterdam
 • Maaltijden volgens programma
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandstalige reisleiding

Exclusief

 • Eventueel ontbijtpakket
 • Fooien (ca. 50,00 per persoon)

Optioneel bij te boeken

 • Verlenging in Playa del Carmen is op aanvraag mogelijk op basis van beschikbaarheid.

Bezetting

 • Minimaal 10 pers / maximaal 20 pers.

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Mexico en Guatamala 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail