Fly en Drive Ontdek Kroatie Bosnie en Montenegro Afbeelding Fly en Drive Ontdek Kroatie Bosnie en Montenegro
Fly en Drive Ontdek Kroatie Bosnie en Montenegro ***
Bestemming: Rondreizen Montenegro - Fly en Drive Montenegro

Fly en Drive Ontdek Kroatie Bosnie en Montenegro

***

plane hotel car


11 Dagen

3 Zuid-Europese landen met rijk, cultureel erfgoed en schitterende natuurlijke schoonheid gecombineerd met warme gastvrijheid, bijzondere karakters en temperament zijn de juiste keuze voor alle reizigers die van cultuur willen genieten.

Sprekend van een mengelmoes van Europese en Oosterse cultuur, zijn Bosnie en Herzegovina en Montenegro het perfecte voorbeeld. Het zijn kruisplaatsen van oude beschavingen, van Mostar en Sarajevo met Oosterse invloed tot Kotor en Budva, de diversiteit is duidelijk aanwezig. U zult de unieke combinatie van architectuur, godsdienst en traditie vinden in de verschillende kleine gehuchten, waar de zeer rustige manier van leven al jaren onveranderd is. Er zijn joodse synagogen, katholieke kapellen, orthodoxe kloosters en kleine houten moskeeen op enkele meters afstand van elkaar.

U versteld staan van de natuurlijke schoonheid van deze regio, de oude bossen, robuuste bergtoppen en de prachtige wateren van Adriatische kustlijn. Vergeet niet de prachtige Kroatische stad Dubrovnik, de prachtige baai van Kotor en de beroemde stenenbrug van Mostar, die in oorlog in 1933 werd vernietigd; deze is in 2004 vernieuwd.Dag 1: Aankomst in Dubrovnik, Kroatie.

Dubrovnik - Kotor, Montenegro (ca. 92 km)


Vandaag komt u aan op de luchthaven van Dubrovnik. Neem uw huurauto in ontvangst en rijd naar deze Parel aan de Adriatische Zee, zoals de stad ook vaak wordt genoemd. De goed bewaarde ommuurde Kroatische stad Dubrovnik kijkt uit over de glinsterende Adriatische Zee en is sinds 1979 opgenomen op de Werelderfgoed van UNESCO. Als u door de poorten loopt, wordt u begroet door een reeks glinsterende kasseien, die door de loop van tijd zijn afgevlakt door de voetgangers. Het klimmen en wandelen langs de omringende muren bieden een ongeëvenaard inzicht in de architectuur en de geschiedenis van deze intrigerende stad.
Vervolgens rijdt u naar de stad Kotor, de culturele schat uit de 12e eeuw. De stad heeft nog steeds de unieke mediterrane sfeer van de regio. Overnachting in Kotor of de omgeving.

Dag 2: Kotor 


Bezoek vandaag Kotor ‘s 4,5 km lange vestingmuren en de vele plaatsen en kerken, die de belangrijkste reden zijn dat de Kotor in 1979 opgenomen werd op de UNESCO-lijst van natuurlijke en culturele erfgoedsites ter wereld. Maak een boottocht naar de 'Dame van de Rotsen' en de St. George eilanden in de baai van Kotor. Vanaf de boot krijgt u een ander perspectief op de Montenegrijnse kustlijn met het verbluffend mooie uitzicht op de torenhoge kliffen van de Dinarische Alpen. De baai van Boka met zijn schoonheid heeft veel schrijvers gefascineerd, onder andere ook George Bernard Show en Lord Byron. Ga aan wal in het oude zeevaartstadje Perast, dat wordt gedomineerd door de 17e-eeuwse St. Nikola-kerk, beschermd door een Venetiaans fort en omringd door paleizen en tuinen. Een overnachting in Kotor of de omgeving.

Dag 3: Kotor - Zabljak (ca. 164 km)


Rijd naar Cetinje. De stad ligt aan de voet van de berg Lovcen en is de oude hoofdstad van Montenegro. In vergelijking met andere steden in Montenegro heeft Cetinje meer musea en culturele erfgoedsites, omdat het al sinds 1485 het heilige centrum is. Uw eindbestemming is het dorp Zabljak in het centrum van Durmitor National Park, nadat u een bezoek aan het Ostrog Klooster hebt gebracht, dat door velen wordt beschouwd als de meest inspirerende orthodoxe heilige plaats in het voormalige Joegoslavie. Het is het grootste religieuze pelgrimsoord van het land geworden. Overnachting in Zabljak of de omgeving.

Dag 4: Zabljak


Verken het Zabljak-plateau met zijn traditionele dorpen en talrijke meren. Loop rond het grootste meer van het gebied, dat is bedekt met vele endemische soorten bloemen en wilde kruiden. U kunt een bezoek brengen aan het dorp Podgora, dat onlangs is opgenomen in een regionaal eco-dorpsnetwerk. Overnachting in Zabljak of de omgeving.

Dag 5: Zabljak - Sarajevo, Bosnie (ca. 167 km)


Rijd naar de grens tussen Montenegro en Bosnie, dwars door Durmitor. Rijd uit de Piva-kloof naar beneden naar Scepan Polje, de grensovergang van Bosnie en Herzegovina. Maak een korte wandeling naar een oude brug, die ooit de enige verbinding tussen de twee rivieroevers was. Vervolg uw reis naar Sarajevo. Overnachting in Sarajevo.

Dag 6: Sarajevo


Verken de stad Sarajevo. Sarajevo is een van de meest oosterse en cultureel diverse steden in Europa; de rondleiding door de belangrijkste historische, culturele bezienswaardigheden in de stad zal u helpen om zijn complexe en fascinerende geschiedenis begrijpen. Overnachting in Sarajevo.

Dag 7: Sarajevo - Lukomir - Rakitnica watervallen - Sarajevo 


Bezoek het hoogste dorp van Bosnie op 1469 meter, Lukomir, met zijn oude "stecci" (middeleeuwse grafstenen). Hier kunt u de traditionele manier van leven ervaren met de traditionele kleding en af en toe een tulband met fez die nog steeds worden gedragen. Geniet van het zeldzame uitzicht op de watervallen van Rakitnica, wat het gevoel geeft dat u het einde van de wereld gevonden heeft. Verken de verbazingwekkende Rakitinca-kloof. U kunt canyoning in de Rakitnica proberen, wat anders is dan bij klassieke canyoning. Rijd terug naar Sarajevo. Een overnachting in Sarajevo.

Dag 8: Sarajevo - Mostar (ca. 129 km)


Rijd naar Mostar waar u een nabijgelegen dorp Blagaj kunt bezoeken. Mostar werd gesticht in de 15e eeuw en de architectuur is een kostbare combinatie van Turkse vindingrijkheid plus Herzegovijnse en Dalmatische vakmanschap. De stad werd gespleten tijdens het conflict in het begin van de jaren negentig, er zijn nog steeds de littekens van oorlog zichtbaar, maar toch is Mostar opnieuw een warme en bruisende plaats met een fascinerende geschiedenis. Overnachting in Mostar of de omgeving.

Dag 9: Mostar - Neum (ca. 84 km)


Eerste stop in Pocitelj, de unieke stad in oosterse stijl, geklasseerd als werelderfgoed van UNESCO. Breng een bezoek aan Sahat Kula, een silovormig fort dat boven op de heuvel boven de stad uittorent en werd gebruikt door wachters en militaire bewaking tegen een mogelijke invasie vanuit de Neretva-vallei. De volgende stop is de Kravica-waterval, een groene oase in het rotsachtige landschap van Herzegovina. De wijnen hier zijn het nieuwste in de wijncategorie 'tweede wereld', maar de traditie bestaat hier al sinds de Romeinse tijd. Ga verder naar Neum. Overnachting in Neum.

Dag 10: Neum - Dubrovnik (ca. 65 km)


Neum is de enige afslag van Bosnie en Herzegovina naar de kust van de Adriatische zee. Het werd voor het eerst genoemd in 533 (onder de naam Neunense), maar werd ontwikkeld als een maritieme retraite in 1965. De oude binnenstad van Neum ligt 2 km landinwaarts. De stad Neum staat bekend om zijn voorspelbare zonnige weer. Stranden hier zijn bezaaid met ligstoelen en er zijn veel restaurants die eten serveren aan strandgangers. Na een aantal mooie uren in deze romantische stad doorgebracht te hebben, is het tijd om naar Dubrovnik te rijden. Een overnachting in Dubrovnik

Dag 11: Vertrek vanuit Dubrovnik.

Vandaag kunt u uw huurauto weer terugbrengen op het vliegveld van Dubrovnik en vliegt u terug naar huis.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Aankomst in Dubrovnik, Kroatië. Dubrovnik - Kotor, Montenegro
Dag 2: Kotor
Dag 3: Kotor - Zabljak
Dag 4: Zabljak
Dag 5: Zabljak - Sarajevo, Bosnie
Dag 6: Sarajevo
Dag 7: Sarajevo - Lukomir - Rakitnica watervallen - Sarajevo
Dag 8: Sarajevo - Mostar
Dag 9: Mostar - Neum
Dag 10: Neum - Dubrovnik
Dag 11: Vertrek vanuit Dubrovnik

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Kroatie, Bosnie en/of Montenegro blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.

 Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Dubrovnik
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 11 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Ontdek Kroatie Bosnie en Montenegro 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail