Nepal Encompassed Afbeelding Nepal Encompassed
Nepal Encompassed ***
Bestemming: Rondreizen Nepal - Rondreizen

Nepal Encompassed

***

Een hele complete reis door Nepal, spectaculair ingeklemd tussen giganten India en China. Het Himalayagebergte, wildleven spotten in het Chitwan National Park, culturele highlights als Kathmandu en Bhaktapur en een mooie trekking door het Nepalese landschap. Dit is een reis die op geen enkele manier standaard te noemen valt.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01-02 Kathmandu

Welkom in de hoofdstad van Nepal: Kathmandu. De stad is bekend om zijn vele boeddhistische tempels en paleizen. We bezoeken een van de grootste stupa's in de wereld: de Bodhnath Stupa, de 'apentempel' Swayambhunath en uiteraard ook het magische Durban Square. In Nepal is naast het boeddhisme, ook het hindoeisme een belangrijke geloofsovertuiging. Dat betekent mediterende hindoes, pelgrims die zich baden in deze rivier en soms zelfs crematie rituelen. We bezoeken dan ook een van de heiligste hindoeistische tempel ter wereld aan de oevers van de heilige Bagmati rivier, de Pashupatinath tempel.

Dag 03 Bhaktapur

We bezoeken Bhaktapur, een unieke oude stad! Vele pagodes en Hindoe tempels geven Bhaktapur een prachtig straatbeeld. Het guesthouse, waar wordt overnacht, ligt vlakbij de Nyatapola tempel.

Dag 04-05 Nuwakot

Vandaag reizen we naar de historische stad Nuwakot. Hier bezoeken we de 'Famous Farm', een imposant landhuis, waar twee nachten wordt overnacht. We verkennen de omgeving en je brengt een bezoek aan een voormalige citadel van de Shah dynasty.

Dag 06-07 Bandipur

Vertrek naar het mooi gelegen Bandipur, een reis van ruim vier uur. Op heldere dagen heb je in deze stad een fantastisch uitzicht op het Annapurna en Manaslu gebergte. Bandipur is niet zo toeristisch, dus je zult er niet veel buitenlandse toeristen tegenkomen. De volgende dag kun je een wandeling maken naar het dorpje Magar, waar je gemakkelijk contact met de lokale bevolking legt.

Dag 08-10 Pokhara

In een kleine drie uur rijden we naar Pokhara. Vroeger was Pokhara een belangrijk handelcentrum waar Indische en Nepalese kooplieden hun goederen aan elkaar aanboden. Tegenwoordig is deze stad vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheden. Je hebt een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Himalaya gebergte. Tijdens zonsop- en ondergang verandert het op zich al prachtig landschap in een sprookjesachtige omgeving. Rust lekker uit in dit ontspannen stadje, geniet bijvoorbeeld van een drankje in een van de cafes aan het meer. Dag 9 vroeg op voor een schitterende zonsopkomst over de besneeuwde bergtoppen van Annapurna! Ook bezoeken we vandaag de Devi watervallen en het Tibetan Refugee Camp.

Dag 11-13 Chitwan National Park

Genoteerd op de lijst van Unesco als werelderfgoed, heeft het Chitwan Nationaal Park een hoop te bieden. Het park is het thuis van de bedreigde Indische neushoorn die we met geluk kunnen ontdekken. Verder zijn hier tijgers, beren, apen en vele vogels te vinden! Op dag 12 maken we een jungletocht naar Ghatgai dat in een ander deel van het park ligt. Hier verblijf je een nacht! Onderweg geniet je van de flora en fauna van het park. Op dag 13 brengen we onder andere een bezoek aan een 'crocodile farm'.

Dag 14-15 Kathmandu

We vertrekken weer vanwaar we onze reis begonnen. Geniet van de reis door het mooie Nepalese landschap. In het begin van de middag komen we aan. De volgende dag eindigt onze reis door Nepal. Maak van een laatste mogelijkheid gebruik om nog even te winkelen en te genieten van de unieke Nepalese sfeer.

Inclusief

Engelssprekende reisleider/chauffeur Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Excursies en 'sightseeing' volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Maaltijden Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Nepal Encompassed 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail