Tibet Unplugged Afbeelding Tibet Unplugged
Tibet Unplugged ***
Bestemming: Rondreizen Nepal - Rondreizen

Tibet Unplugged

***

Wie wil er nou niet aan de voet van de Mount Everest gestaan hebbenIn deze reis gaat dat gebeuren. Een reis door 's werelds hoogste bergen met verblijven in authentieke kloosters. De hoogte is allesoverheersend en vanuit alle kanten ben je ingesloten door de besneeuwde bergtoppen. De enorme bergen vormen een groot contrast met de kleine lokale bevolking. Maar onderschat deze mensen niet, want ze zullen je met...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01-02 Kathmandu

Namaste! Welkom in Kathmandu. Een stad vol eeuwenoude gebouwen en typische architectuur. Loop door het oude centrum naar het beroemde Durban Square of ga fietsen langs de ringweg naar de Bagmati rivier. Drink een drankje op een van de vele dakterrassen en geniet van de kleurrijke mensen die onder je langs hun dagelijkse leven vormgeven.

Dag 03-07 Lhasa

We vliegen door naar de hoofdstad van Tibet: Lhasa. Hier verblijven we maar liefst 4 dagen om gewend te raken aan de hoogte. Lhasa bevindt zich namelijk al op 3600 meter boven zeeniveau! Ook in Lhasa is genoeg te doen en te zien. Om maar te beginnen met het kenmerk van Lhasa, het Potala Paleis. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een debat avond onder monniken bijwonen of het nieuwe zomerpaleis van de Dalai Lama, in Norbulingka, bezoeken!

Dag 08 Gyantse

Vandaag maak je een bustocht door het prachtige hooggebergte naar Gyantse, een kleine stad ten zuid westen van Lhasa. De stad doet nog heel authentiek aan. Vroeger was het een centrum voor de wolhandel tussen India, Bhutaan, Tibet en China. De stad wordt gedomineerd door het indrukwekkende Pelkor Chode klooster waar vele eeuwenoude gouden Boeddha beelden in zijn opgeslagen.

Dag 09 Shigatse

We reizen door naar Shigatse, de 2de grootste stad van Tibet en de plek van de zetel van de Panchen Lama. Elke dag bezoeken honderden gelovigen het Tashilhunpo klooster om de lampen in de tempel te voorzien van brandstof in de vorm van yakboter. De bazaar van Shigatse is zeker een bezoek waard; hier hangt altijd een levendige sfeer.

Dag 10 Sakya

In de ochtend vertrekken we naar Sakya. De stichter van het Boeddhisme behoort oorspronkelijk tot de Sakya clan. Zijn naam, Sakyamuni betekent dan ook 'heilige van de Sakya stam'. In Sakya staat een van de best bewaarde kloosters van Tibet die relatief gezien onbeschadigd gebleven is.

Dag 11 Everest National Park

Vandaag maken we een lange, maar indrukwekkende bustocht naar Rongphu, waar we overnachten in het Rongphu klooster dat zich op maarliefst 5000 meter bevindt! De uitzichten zijn zowel overdag als 's avonds, als de maan de bergen verlicht, adembenemend.

Dag 12 Nyalam

Een acht uur durende busrit brengt ons over hoge bergpassen naar het Tibetaanse dorp Nyalam. Een lange zit, maar het landschap dat we passeren maakt dat meer dan de moeite waard! Onderweg naar Nyalam, waar je kennismaakt met het overwegend agrarische leven van Tibet, hebben we bij helder zicht op de Mount Everest!

Dag 13 Zhangmu

Onderweg naar Zhangmu brengt de weg je naar het einde van het Tibetaans plateau, dat daar abrupt eindigt. Je bevindt je snel weer tussen de bomen en de groene junglevallei. Onze accommodatie bevindt zich aan het einde van de vallei bij de Sun Kosi rivier.

Dag 14-15 Kathmandu

Nog 1 keer stijgen we boven de 5000 meter uit om vervolgens af te dalen naar onze beginplaats Kathmandu. Hier kun je op 'slechts' 1300 meter weer even rustig op adem te komen.

Inclusief

Engelssprekende reisleider/chauffeur Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Excursies, 'sightseeing' en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Maaltijden Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering CalamiteitenfondsVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Tibet Unplugged 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail