Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland

Nieuw- Zeeland, het land van de kiwi's, kent zowel in het binnenland als aan de kust een rijke en indrukwekkende natuur. In het binnenland kunt u gletsjers, berggebieden, regenwouden, meren, geisers en vulkanen bewonderen en als u naar de kust gaat kunt u duiken en uw ogen uitkijken in de wondere onderwaterwereld.Vakantie naar Nieuw- Zeeland

Vele bijzondere dieren als walvissen, dolfijnen, pinguins, zeehonden en vele vis- en vogelsoorten zullen uw vakantie verrijken met een gevoel dat u nooit zal vergeten. Zowel in de zomer als in de winter zijn er vele opties om uw tijd op een prettige manier te spenderen.Landeninformatie

Nieuw- Zeeland is sinds 1907 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en bestaat uit twee grote eilanden en een aantal kleinere eilanden. Het binnenland is een waar natuurparadijs met wandel- en wintersportgelegenheden en een rijk aanbod aan bezienswaardigheden. Het vulkanische landschap beschikt over geisers en meren en in de regenwouden zult u verschillende soorten vogels te zien krijgen. Als u meer van het strand houdt, kunt u vooral in noorden goed terecht. Hier zijn te temperaturen hoger en de strander witter. Als de wind gunstig is kunt u ook perfect surfen aan de Nieuw-Zeelandse kust. Daarnaast beschikt de onderwaterwereld van Nieuw- Zeeland over prachtige koraalriffen en vele kleurrijke vissen.

Ligging en oppervlakte

Nieuw-Zeeland heeft een oppervlakte van 270.467 kmē en is totaal omgeven door de Grote Oceaan. Het Noordereiland is met 3 miljoen mensen veel dichter bevolkt dan het Zuidereiland, waar iets meer dan 1 miljoen mensen wonen.

Hoofdstad

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland is Wellington, dat op het Noordereiland ligt en rond de 200.000 mensen wonen.

Taal

De officiele taal is Engels en daarnaast spreekt de oorspronkelijke bevolking Maori.

Munteenheid

De officiele valuta is de Nieuw-Zeelandse Dollar (NZD).

Gezondheid

Er worden geen vaccinaties aangeraden bij een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Bij twijfel kunt u contact opnemen met uw huisarts of de GGD.

Tijdsverschil

In de zomer is het in Nieuw-Zeeland 10 uur later dan in Nederland. In de winter is het in Nieuw-Zeeland 12 uur later dan in Nederland.

Voltage

Voltage: 230 Volt. Het gebruik van een adapter wordt aangeraden.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog 3 maanden geldig moet zijn bij vetrek uit Nieuw-Zeeland. Bij een verblijf korter dan 3 maanden is geen visum nodig. U dient bij vetrek een vetrekbelasting te betalen van ongeveer 15 NZD, dit komt neer op ongeveer 15 euro.Rondreizen Nieuw Zeeland (1 Aanbieding)
New Zealand Explorer Southbound
***

Nieuw Zeeland - Rondreizen Nieuw Zeeland - Rondreizen
Reis naar dit land van de Maoris en begin aan een droom door schitterende landschappen met een fascinerende cultuur. Je ziet er indrukwekkende bergketens, oeroude meren e...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma