De Essentie van Panama Afbeelding De Essentie van Panama
De Essentie van Panama
Bestemming: Rondreizen Panama - Rondreizen

De Essentie van Panama


plane hotel

Een 9 daagse reis waarin u de essentie van Panama beleeft. U bezoekt historische plekken, maakt een tocht over het Panama kanaal, verblijft op een koffieplantage en krijgt een goede indruk van de prachtige natuur. De reis eindigt op Bocas del Toro. Mogelijkheid om het strandverblijf te verlengen.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



De Essentie van Panama

9 dagen / 8 nachten

rondreis met vertrek op vrijdag

Dag 1 Amsterdam - Panama City

Aankomst in Panama City. U wordt opgewacht door onze vertegenwoordiger en aansluitend naar uw hotel gebracht. Panama City is de hoofdstad en grootste stad van het land . Het is de thuisbasis van een gevarieerde mix van culturen met een historische sector in de Oude Stad . De levendige en bruisende financiele wijk aan de andere kant is zeer modern en wordt vaak vergeleken met Miami

Overnachting in het Baru Lodge. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 2 Panama kanaal

Transfer van ca. 45 minuten van uw hotel naar Gamboa waar de Panamakanaal Dredging Divisie is gevestigd. Eenmaal in Gamboa gaat u aan boord van het cruiseschip voor uw tocht over het kanaal. U begint de tocht over het kanaal aan de noordzijde van de Gaillard Cut waar de rivier de Chagres uitmondt in het Kanaal . De Gaillard Cut ( ook bekend als Culebra Cut omdat de bochten lijken op een slang ) is een van de belangrijkste punten, omdat hier de bergkam (Continental Divide)wordt doorsneden. Dit deel van het kanaal is vol geschiedenis en van geologische waarde . Het schip zal de Cut s 13,7 kilometer afleggen richting de Pedro Miguel sluizen . Dit gebied vereist veel onderhoud, omdat het zeer gevoelig is voor aardverschuivingen . Hier kunt u ook het werk observeren voor de verbreding van het Panama kanaal . Voor het bereiken van de Pedro Miguel sluizen aan de zuidkant van de Cut kruist u de nieuwe Centennial brug. Vervolgens gaat het schip de Pedro Miguel sluizen in met een verval van 9 meter. U komt uit in het Miraflores meer, dat is een klein kunstmatig zoetwater meer dat de Pedro Miguel scheidt van Miraflores sluizen , de laatste van de sluizen voor het bereiken van de Stille Oceaan. Het verval in de Miraflores sluizen bedraagt 16 meter twee stappen . Eenmaal in de Stille Oceaan vaart het schip naar de prachtige Flamenco Marina waar u van boord gaat. Op weg naar Flamenco vaart u onder de Brug van Amerika dooren kunt u later de baai van Panama en de skyline van Panama City bewonderen. Aansluitend transfer naar uw hotel.

Overnachting in het Baru Lodge. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 3 Panama City - David - Boquete

In de ochtend wordt u naar de nationale luchthaven in Panama City gebracht om naar David te vliegen. Nacht aankomst in David wordt u door onze lokale vertegenwoordiger naar Boquete gebracht . De rest van de dag is ter vrije besteding .

Overnachting in Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel Deluxe kamer , inclusief ontbijt

Dag 4 Koffie Tour

Vandaag bezoekt u de koffieplantage Finca Lerida , waar u alles kunt leren over het proces van de koffieteelt . U heeft de kans om een aantal verschillende soortenbonen proeven. De middag is vrij voor wandelen in het nevelwoud .

Overnachting in Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel. Deluxe kamer , inclusief ontbijt

Dag 5 Boquete - Bocas del Toro

Vandaag reist u van Boquete naar Isla Colon op de paradijselijke Bocas del Toro archipel. De tocht begint met een mooie 4 uur durende rit door de hooglanden om vervolgens af te dalen naar de Caribische kust waar per boot naar Bocas del Toro vaart .

Overnachting in Hotel Bocas del Toro. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 6 Bocas del Toro

Dag ter vrije besteding.

U kunt op deze vrije dag deelnemen aan een van de optionele excursies zoals snorkelen , dolfijnen kijken, wandelen of gewoon relaxen op het strand.

Overnachting in Hotel Bocas del Toro. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 7 Bocas del Toro - Panama City

Lokale vlucht van Bocas del Toro naar Panama City. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor uw laatste nacht in Panama City. Geniet van een avondje uit in de bruisende en levendige hoofdstad. Overnachting in het Baru Lodge. Standaard kamer, inclusief ontbijt .

Dag 8 Panama City - Amsterdam

Transfer naar de luchthavenvoor uw vlucht naar Amsterdam .

Dag 9 Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Inclusief

3 nachten Baru Lodge - standard kamer - logies/ontbijt

2 nachten Finca Lerida - deluxe kamer - logies/ontbijt

2 nachten Hotel Bocas del Toro - standaard kamer - logies/ontbijt

Panama kanaal tour

Koffie tour

Transfers

Lokale vluchten

Belastingen en service kosten

Exclusief

Optionele excursies

Maaltijden anders dan ontbijt

Dranken en extra's in hotels

tips

Minimaal 2 personen Binnenlandse vluchten en boottochten hebben een bagage beperking van 20 kilo per persoon.Alleenreizende prijs op aanvraag.

Luchtvaartmaatschappijen stellen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal dan naar alternatieven in andere boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden. Eventuele meerkosten zullen worden doorberekend.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De Essentie van Panama 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail