Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour Afbeelding Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour
Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour

***

plane hotel car


11 Dagen


Tijdens deze Fly Drive Portugal ontdekt u het prachtige binnenland van Noord-Portugal. Een streek met ongerepte natuur, waar een indrukwekkend berglandschap door schitterende rivierdalen wordt afgewisseld. Op uw route komt u langs vele kastelen en burchten en bezoekt u leuke plaatsjes met een rijke historie. Hoogtepunten zijn onder andere Porto, Guimarães, São Pedro do Sul, Luso, Rio Maior en Caparica
Dag 1: Porto Vliegveld Guimarães

Need uw tijd voor Guimarães, de Wieg van Portugal waar D. Afonso Henriques geboren werd, de eerste koning van Portugal dies lands onafhankelijkheid bereikte in 1143. Afhankelijk van uw aankomsttijd in Guimarães kunt u een wandeling rond de binnenstad maken of een leuke plek vinden om de lokale gastronomie te beproefen. Wij adviseren de '' Taberna Trovador'' (Minstreel Café) of ''Cantinho dos Sabores'' (Hoek van Smaken) te proberen. Maar ook als u liever zelf iets uitzoekt zult u nergens spijt van hebben. U zult bij Casa dos Pombais overnachten, een typisch ''Solar de Portugal'' (Landhuis) omringd door verbazingwekkende wijngaarden en prachtige tuinen, gelegen in het hart van het historisch centrum van Guimarães, of in Quinta de Cima de Eiriz, gelegen in het Monte da Penha,

Dag 2: Guimarães

Het rijke historisch centrum van Guimarães is indrukwekkend. Neem gerust uw tijd om rond te lopen, want er is meer dan voldoende te zien. ''Must see'' plekken zijn het kasteel van Guimarães, waar Dom Henrique Count en Lady Teresa wonen en waar waarschijnlijk D. Afonso Henriques werd geboren. De São Miguel do Castelo kapel waar de eerste koning van Portugal werd gedoopt. Ook een bezoek waard is het Paleis van de hertogen van Bragança, de Plein van Santiago en het Plein van Oliveira. Tussen deze twee pleinen ligt de Domus Municipalis, een majestueus monument dat in de 14e eeuw stadhuis was. En als u niet in Quinta de Cima de Eiriz ondergebracht bent breng dan wat tijd in Monte da Penha (Berg Penha), het hoogste punt in Guimarães,

Wij adviseren u een bezoek aan de stad Braga, een van de oudste steden van het Iberisch schiereiland en een van de oudste katholieke steden ter wereld. Deze meer dan 2000 jaar geleden gebouwde stad droeg het eens de naam ''Bracara Augusta'' en was de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallaecia (Galicië), is zeer de moeite van een bezoek waard. Als u besluit om de avond in Braga door te brengen en er te dineren, bezoek dan de ''Taberna Belga'' (Belgisch Café) en vraag naar ''Francesinha'' (Franse Dame), de typisch gerecht van Porto. Hoewel je in Braga bent wordt deze Francesinha beschouwd als een van de beste gerechten aller tijden, zelfs door echte Porto' bewoners. Tevens vindt u in de ''Taberna Belga'' een ongelooflijke selectie van internationaal bier. Vandaag de dag is dit een zeer jonge, vernieuwende en in hoog tempo ontwikkelende stad waar nog steeds met veel zorg de verbazingwekkende bezienswaardigheden van het adembenemend historisch centrum van een van de oudste historische stadskernen van Portugal onderhouden wordt. In deze omgeving is het Santuário Bom Jesus do Monte (Heiligdom van de Goede Jezus van de Heuvel) eveneens een zeer mooie en unieke plek.

Dag 3: Guimarães - São Pedro do Sul

São Pedro do Sul is een stad gelegen in het hart van het Lafões-dal, omringt door de massieven van de Sierras van Arada, Gralheira en São Macário. São Pedro do Sul is vooral bekend om zijn thermale bronnen, wiens mineraal-geneeskrachtige wateren reeds gebruikt werden in de twaalfde eeuw en die later ook bezocht werden door Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, toen hij een handvest aan het dorp kwam verlenen. De zachte openhartigheid van het Serran volk blinkt terug in hun broederschap. Hier vindt u vriendelijke en oprechte mensen die altijd bereid zijn om waardevolle informatie te delen over de streek en haar verborgen plaatsen die een bezoek waard zijn. São Pedro do Sul, waar de meeste bloemen van heel Lafões bloeien, omvat in haar oneindige landschappen duizend kleuren en geuren van de vele bomen en bloemen. Na een lange reis vanuit Celorico de Basto zijn de thermale baden aan het einde van de dag hemels.

De Quinta da Comenda zal voor de komende twee nachten uw accommodatie zijn. Een geweldig Landhuis en Edel-Boerderij die dateert van voor de grondlegging van Portugal in 1143. Zij was eigendom van Koningin D. Teresa, moeder van D. Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Land- en wijnbouw grond van uitzonderlijk architectonische schoonheid omringen het huis.

Dag 4: São Pedro do Sul

U zult genoeg te zien en te ervaren hebben op São Pedro do Sul. Er zijn vier leisteen dorpen die de moeite van het bezoeken waard zijn, maar ze liggen op enige afstand en dienen met de auto bezocht te worden. U kunt kiezen uit ''Aldeia da Pena'', ''Aldeia do Fujaco'', ''Aldeia de Covas do Monte'' of ''Aldeia de Covas do Rio''. Allen zijn een bezoek waard, maar het is niet noodzakelijk alle vier de dorpen te bezoeken, tenzij je daarin specifiek geinteresseerd bent. U mag echter niet het culinaire meesterwerk Geroosterde Kalf missen, het beroemdste gerecht uit São Pedro do Sul. Het geroosterde kalfsvlees uit de hout gestookte oven is ook aan te bevelen. Voel u niet bezwaard te vragen welk ander eten u kunt proberen en u zult zonder enige twijfel alleen het probleem hebben om te beslissen welke schotel u wilt. Er zijn ook enkele gebakjes die u echt geproefd moet hebben, zoals de ''Pão de Ló do Sul'', ''Folar'', ''Caladinhos'' en ''Vouguinhas''. De wijn van São Pedro Sul is ook zeer karakteristiek, omdat het tot een van de grote PDOs (Beschermde Benaming van Oorsprong) van de regio behoord; de PDO van Lafões, waar u enkele van de beste nationale witte- en rode wijnen zult vinden, omdat deze kleine, granieten regio is verscholen tussen de noordwestelijke hoek van de Dão-regio en de zuidpunt van de Vinho Verde-regio. Qua style neigen de wijnen meer naar de Vinho Verde met de hoge zuurgraad als onderscheidend kenmerk. ''Arinto'', ''Cerceal'', ''Dona Branca'', ''Esgana Cão'' en ''Rabo de Ovelha'' zijn de witte druiven, waar ''Amaral'' en ''Jaen'' de dominerende rode druiven zijn.Dag 5: São Pedro do Sul - Luso

Reis nu naar uw laatste bestemming, de rustige regio van Luso, redelijk dichtbij het beroemde Koninklijke Paleis van Buçaco. Op de top van een heuvel en 1 km van het thermale kuuroord van Luso, met een prachtig uitzicht over het bos van Buçaco, staat de Vila Duparchy, een prachtig 19e eeuws landhuis. Gelegen in de wijnstreek van Bairrada en zeer dichtbij het beroemde Koninklijke Paleis van Buçaco is dit een ''must-see'' van deze regio in Midden Portugal. Vila Duparchy werd gebouwd door de Franse ingenieur Jean Alexis Duparchy gedurende de tijd dat hij in Portugal verbleef om toezicht op de bouw van de spoorwegen in Beira Alta te houden. Dit huis is sinds 1895 in de familie van de huidige eigenaren en deze schitterende woning wordt omgeven door een prachtige tuin en een privé bos. Neem de tijd haar grenzen te ontdekken.

Luso is eveneens de plaats waar men een van de beste waters van Portugal bottled; een afstammeling van Serra Buçaco (Buçaco Ridge) en gebotteld door de Sociedade da Água de Luso (Luso Water Societeit).

Dag 6: Luso

Bezoek het Koninklijk Paleis van Buçaco en haar bossen. Geclassificeerd als een Publiek Belang Gebouw sinds 1996 is dit paleis geïntegreerd in een architectonische- en landschapscombinatie die in Europa als uniek beschouwd wordt en het hotel dat hier gesitueerd is wordt gezien als een van de mooiste historische hotels in de wereld. De architectuur van het paleis wordt gekenmerkt door een mengeling van elementen verzameld in monumenten zoals de Toren van Belém, het Jerónimos-Klooster of het Klooster van Christus in Tomar, en is ingericht met een interieur van geglazuurde tegels, panelen, frescos en schilderijen die de gouden tijden van de Portugese Ontdekkingen uitbeelden.

Als u de thermale baden van São Pedro do Sul mist, voel u dan de Thermale Badplaats van Luso te bezoeken.

U hebt ook een geweldig alternatief; een bezoek aan de academische stad Coimbra, één van de grootste steden van Portugal. Met de grootste nationale Pole Universiteit is de levendigheid van deze stad echt besmettelijk.

De regio van Mealhada waar Luso is gevestigd is één van de meest populaire gastronomische bestemmingen van het hele land. Niet alleen door de PDO (Beschermde Benaming van Oorsprong) wijn-regio met absoluut verbazingwekkende witte, rode en mousserende wijn, maar ook door de beroemde ''Leitão da Bairrada'' (Geroosterde Biggen uit Bairrada), het meest populaire gerecht van de regio. Andere smakelijke opties zijn de ''Cabidela de Leitão'' (Knorretje Cabidela Rijst), de ''Chanfana'' (4 tot 5 uur gekookte lam of geit in zwarte klei stoofschotels) of ''Negalhos'' (varkensvlees, geit en chorizo worst naar behoren gekruid met ui, munt, peterselie, een beetje olie en paprika). U vindt overall wel een van deze gerechten. Vind gewoon een plaats die uw aandacht trekt en u zal goed worden bediend. Wij adviseren wel restaurants ''Pedra de Sal'' of ''Taberna doen Burriqueiro'' in Luso, of wanneer u op zoek bent naar de allerbeste ''Leitão da Bairrada'' ga dan naar het ''Rei dos Leitões'' (Koning van Biggen) restaurant in de parochie van Sernadelo op 10 minuten rijden afstand.

Ook zijn er lokale gebaksrecepten zoals ''Caramujos'', ''Cavacas da Vila do Luso'', ''Barrigas da Freira'', '' letria'' en ''Arroz Doce''.

Dag 7: Luso - Rio Maior

Rio Maior is een belangrijke agrarische en industriële regio in het centrum van het land, waar het landschap is verdeeld in twee verschillende werkelijkheden: een van aan de zuidzijde typische vlakke terreinen met dennen- en eucalyptusbossen en in het noorden de berg Candeeiros. In Rio Maior is het hoofdkwartier van het Serra de Aires e Candeeiros natuurpark gelegen. Hier zult u verblijven in Casa do Foral. Casa do Foral is een traditionele woning in de regio Ribatejo en is al vier generaties in handen van dezelfde familie. Het is onlangs met details van grote kwaliteit en luxe gerenoveerd. Het decor bevat enige aantrekkelijke 18e-eeuwse tegelpanelen en er is een comfortabele en elegante snooker-kamer en een uitnodigend zwembad. Gelegen in de natuur en omringd door een betoverende tuin is dit de ideale plek voor diegenen die van rust, natuur, privacy en kwaliteit van leven genieten. Tevens zijn er fantastische stranden binnen korte reisafstand.

De Rio Maior-regio heeft ook een rijke gastronomie te bieden van visgerechten zoals ''Enguias Paul'' (Aal ala Paul) of ''Chícaros com Bacalhau Assado'', een soort mengsel van erwten en gebakken kabeljauw met maïsbrood en olijfolie, evenals vleesgerechten, zoals Haan met walnoten. De meest bekende recepten uit Rio Maior zijn de bijgerechten op basis van maïsbrood, olijfolie, bonen en andere groenten. Sommigen hiervan zijn ''Magusto'', ''Tiborna'' of ''Lapardana''. De restaurants die wij adviseren zijn ''Cantinho da Serra'', ''Maeluisa'' (Moeder Louise), ''Palhinhas Gold'' en ''Churrasqueira Matias''. De gebakjes zijn ook geweldig bij ''Pão-de-Ló'' van Rio Maior: het bekendste gebak van de regio. Ook zijn er enkele andere zoete recepten als ''Nógados'' of ''Leeuwen van Rio Maior''.


Dag 8: Rio Maior

Rio Maior huist verschillende overblijfselen van menselijke bewoning uit de oudheid en heeft een rijke geschiedenis, zichtbaar door haar mooie monumenten, zoals de Misericórdia Kerk uit de 16e eeuw en de Matriz Kerk uit de 17e eeuw, of de Nieuwsgierig Matriz Kerk in het pittoreske kleine dorp van Alcobertas, gebouwd tussen de 14e en 18e eeuw, met megalithische Dolmen die fungeren als een laterale kapel. De Zout Duinen van Rio Maior zijn een van de meest interessante hoogtepunten van de gemeente, evenals verschillende interessante gebouwen, zoals de vele landhuizen van de regio die het belang van Rio Maior in de loop der eeuwen aanduiden. Geeft u de voorkeur aan de natuur, maak dan een ritje naar het Serra de Aires e Candeeiros natuurpark of naar de Mira de Aire Grotten.

Dag 9: Rio Maior - Caparica

Op uw weg naar Caparica adviseren wij u om wat tijd te spenderen in de prachtige hoofdstad ''Lisboa, Menina e Moça'', wat betekent ''Lissabon, Meisje en Dame'', een zeer populaire bijnaam oorspronkelijk toegeschreven door één van de meest geliefde fado-zangers, Carlos do Carmo, in zijn gelijknamige lied. Bezoek de centrale Praça Dom Pedro IV, algemeen bekend als ''Rossio'', en ontdek eenmaal boven een van de meest bekende gebieden van Pombaline Downtown (een historische bijnaam voor het centrum van Lissabon) tussen Carmo Straat, Garrett Straat en het Chiado Plein. Andere belangrijke attracties zijn de Praça do Comércio, algemeen bekend als Terreiro do Paço, waar het paleis van de Ribeira was gevestigd tot haar verwoesting door de grote aardbeving in 1755 en ook de Torre de Belém, de Padrão dos Descobrimentos monument en het Keizerlijk Plein waaraan het Jerónimos klooster gelegen. Hier moet u de mythische Pastel de Nata (Cream cake) proeven in de ''Pastéis de Belém'' patisserie. Het is zo jammer dat het originele recept nog steeds geheim is!

Daarna vervolgt u uw weg naar Caparica, de bekende kust in het zuiden van de Tejo rivier.

Dag 10: Caparica

U ontwaakt in het charmante huis van Quinta de Vale Mourelos, direct gelegen naast de lange zandstranden en de golfbanen van "Costa Azul" (Cote d'Azur). Dit huis dateerd uit de 18e eeuw, maar het werd gerestaureerd naar het oorspronkelijk ontwerp om gasten een aangenaam verblijf te bieden. Mede door het originele interieur brengt dit prachtige herenhuis de belofte van een onvergetelijke vakantie tot vervulling. Hier kunnen gasten kiezen tussen het koele water van het zwembad of het brede scala aan interessante vrijetijdsactiviteiten die deze aantrekkelijke regio biedt.

U heeft enkele geweldige opties om deze dag door te brengen. Enerzijds kunt u terugkeren naar Lissabon en de charmante hoofdstad opnieuw verkennen, anderzijds kunt u wellicht naar Sintra en haar iconische Pena Paleis gaan. U kunt de Costa da Caparica, een plek van prachtige gouden stranden vol surfers, strandbars, heldere lucht en fantastische zeeën, ontdekken, of u kunt naar het zuiden reizen om een bezoek aan Setúbal Baai en haar dolfijnen, de Portinho da Arrábida Kust, Palmela of Azeitão en haar unieke kaas, te brengen. Welke keuze u ook maakt uw dag zal fantastisch zijn en de enige wens die u zult koesteren zal zijn alles nogmaals te bezoeken. In deze regio is zeker moeilijk om een gastronomischeadvies te geven aangezien u zult worden omringd door geweldige restaurants en lekkere specialiteiten. Vraag in Setúbal Parochie naar restaurant ''Pérola da Mourisca'' of ''Tasca da Avenida''. Hier zijn de zeevruchten uniek en wij stellen voor dat u ''Choco Frito" (gefrituurde pijlinktvis) of een aanbevolen vis voor de dag uitprobeert. In Lissabon raden we een bezoek aan de Time Out markt ten zeerste aan, omdat u op deze geweldige gastronomische markt elk soort specialiteit zult vinden. Daar aangekomen hoeft u alleen wat rond te neuzen naar wat het best bij u past en zult u zonder twijfel iets geschikts voor uw eigen smaak vinden. Als u liever rond Caparica blijft adviseren wij ''Sentido do Mar'', een populaire plek voor sushi en de Japanse keuken maar waar ook voor enkele lokale gerechten, of ''O Mercado'', met Mediterrane, Europese en Portugese gerechten worden bereid.

Dag 11: VertrekHotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Dag tot Dag
 • Dag 1: Porto Vliegveld Guimarães
 • Dag 2: Guimarães
 • Dag 3: Guimarães - São Pedro do Sul
 • Dag 4: São Pedro do Sul
 • Dag 5: São Pedro do Sul - Luso
 • Dag 6: Luso
 • Dag 7: Luso - Rio Maior
 • Dag 8: Rio Maior
 • Dag 9: Rio Maior - Caparica
 • Dag 10: Caparica
 • Dag 11: Vertrek

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven. 

Fly Drive Solares en Quintas Portugal Tour 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail