Fly Drive Roemenie - Hoogtepunten Boekarest en Transsylvanie Afbeelding Fly Drive Roemenie - Hoogtepunten Boekarest en Transsylvanie
Fly Drive Roemenie Hoogtepunten Boekarest en Transsylvanie ***
Bestemming: Rondreizen Roemenie - Fly en Drive Roemenie

Fly Drive Roemenie Hoogtepunten Boekarest en Transsylvanie

***

plane hotel car


8 Dagen

Deze vakantie is een introductie rondreis die de beste stukjes van het oude hart van Roemenie combineert - Transsylvanie met de herrijzende kosmopolitische hoofdstad - Boekarest. Het is een reisroute vol geschiedenis en dramatische landschappen, die een prachtige gelegenheid biedt om binnen een paar dagen twee volledig contrasterende plaatsen te bezoeken.

Transsylvanie is de thuisbasis van enkele van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa, bijvoorbeeld Brasov met prachtige barokke straten, middeleeuwse stadsmuren en traditionele gerechten. Vlakbij ligt Prejmer, de grootste versterkte kerk in Zuidoost-Europa. Kleine winkels bieden antiek en fijne handgemaakte producten van lokale ambachtslieden en kunstenaars. Bezoekers van Transsylvanie komen ook prachtige kastelen tegen, waaronder de beroemde in Bran, die als inspiratie diende voor Dracula. Transsylvanie‘s multi-etnische erfgoed (inclusief Duits en Hongaars) is goed zichtbaar in de klederdracht, architectuur, keuken, muziek en festivals. Kleurrijke eeuwenoude tradities zijn levend en wel in de kleine dorpen van Transsylvanie. De mensen hier verdienen nog steeds hun brood in aloude beroepen zoals herders, wevers, smeden en timmermannen.Dag 1: Aankomst, Boekarest


Bij aankomst op de luchthaven van Boekarest neemt u uw huurauto en rijdt u naar uw hotel in Boekarest - de zesde grootste Europese stad op basis van aantal inwoners.
Boekarest is de belangrijkste stad van de regio Walachije en de hoofdstad van Roemenie; en is voor het eerst gedocumenteerd in 1459 door Vlad Tepes. Boekarest en zijn culturele scene zullen u verrassen: 37 musea, 22 theaters, 18 kunstgalerieen, operahuizen en concertzalen wachten op uw bezoek.

Overnachting in een hotel in het stadscentrum.

Dag 2: Boekarest


Bezoek het opmerkelijke openlucht Dorpsmuseum, zie de Arc de Triomphe, rijd langs Calea Victoriei, stop op het plein voor het paleis, een plaats vol geschiedenis, bekijk het iconische Atheneum en het voormalige Koninklijk Paleis, nu het Nationaal Kunstmuseum, het Plein van de Revolutie, het monumentale parlementsgebouw, het universiteitsplein met het universiteitsgebouw en het tegenoverliggende nationale theater. Het oude stadscentrum (in de buurt van Lispcani) is een must wanneer u wilt begrijpen waarom Boekarest in de jaren 1920 bekend stond als "Klein Parijs".
Slenter door de smalle straatjes van de historische wijk, een van de populairste vrijetijdsdistricten.
Een bezoek aan het parlementsgebouw is ook een aanrader, maar u krijgt alleen toegang via een groepsrondleiding.
Een overnachting in Boekarest.

Dag 3: Boekarest - Sinaia - Azuga – Zarnesti (ca. 175 km)


Na het ontbijt haalt u uw huurauto op en rijdt u noordwaarts van Boekarest naar Sinaia, de 'Parel van de Karpaten' voor een bezoek aan het kasteel van Peles, de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koninklijke familie. Vanaf hier is het een korte rit langs de prachtige Prahova-vallei, langs de kleine badplaats Busteni.
Vervolg over de schilderachtige bergpas van Predeal naar Rasnov (met een bezoek aan het fort als de tijd het toelaat) en een korte rit naar Zarnesti.
Overnachting in Zarnesti of de omgeving.

Dag 4: Zarnesti - Bran - Brasov - Roemeense Karpaten – Zarnesti


Vandaag kunt u uw eigen sightseeing-schema kiezen:

* Het kasteel van Bran, bekend als Dracula's Kasteel.
* Brasov, Saksische middeleeuwse stad - maak een wandeling rond het Raadsplein, bezoek de Zwarte Kerk, de grootste gotische kathedraal in Zuidoost-Europa en het district Schei, vol smalle, geplaveide straatjes.
* Poiana Brasov, het grootste skigebied in Roemenië, een korte wandeling door de hoge Karpaten.
* Ochtendbezoek aan Het Berenreservaat, vooraf reserveren aanbevolen.
* Prejmer / Harman versterkte kerken

Een overnachting in Zarnesti of de omgeving.

Dag 5: Zarnesti – Sibiu (ca. 135 km)


In de ochtend rijdt u naar het westen om Sibiu te bezoeken. Een overnachting in Sibiu of de omgeving.

Dag 6: Sibiu


Een stadstour door de oude delen van deze prachtige stad in Transsylvanie bestaat uit een bezoek aan het Grote Plein met het Brukenthal Museum (het eerste Roemeense museum), de Trappenpassage, het Kleine Plein, de oude Roemeense school, de ijzeren brug (ook bekend als de "Leugenaarsbrug "), het Huet-plein met de evangelische kerk. Een korte excursie naar Sibiel is een aanrader voor een bezoek aan het Glasiconen museum.

Accommodatie in een hotel in Sibiu of de omgeving.

Dag 7 Sibiu - [Trans Fagarasan Snelweg] – Boekarest (ca. 300 km)


Na het ontbijt rijdt u terug naar Boekarest, optionele route via de "Trans Fagarasan Snelweg". Deze route is meestal alleen mogelijk tussen eind juni en begin oktober. De alternatieve route is zuidelijk langs de Olt-vallei, die ook een schitterend uitzicht heeft een groot deel van de route, maar een veel minder hoge route neemt door de Karpaten. Op weg naar Boekarest kunt u stoppen in Curtea de Arges - een van de oudste steden in Roemenie. Bezoek de kathedraal, Vidraru Dam met een prachtig uitzicht op de bergen.

Overnachting in Boekarest.

Dag 8 - Boekarest, vertrek


Rijd naar de luchthaven van Boekarest, waar u op de luchthaven de auto moet achterlaten voor een vlucht naar huis.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Aankomst, Boekarest
Dag 2: Boekarest
Dag 3: Boekarest - Sinaia - Azuga – Zarnesti 
Dag 4: Zarnesti - Bran - Brasov - Roemeense Karpaten – Zarnesti
Dag 5: Zarnesti – Sibiu 
Dag 6: Sibiu
Dag 7 Sibiu - [Trans Fagarasan Snelweg] – Boekarest 
Dag 8 - Boekarest, vertrek

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Roemenie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Boekarest
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 8 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly Drive Roemenie Hoogtepunten Boekarest en Transsylvanie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail