Fly Drive Roemenie - Ontdek Roemenie in 11 dagen Afbeelding Fly Drive Roemenie - Ontdek Roemenie in 11 dagen
Fly Drive Roemenie Ontdek Roemenie in 11 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Roemenie - Fly en Drive Roemenie

Fly Drive Roemenie Ontdek Roemenie in 11 dagen

***

plane hotel car


11 Dagen

Deze fantastische tour neemt u mee naar Brasov, de oude toegangspoort tot Transsylvanie, het kasteel van Bran- bekend van Dracula, langs de prachtige Saksische dorpjes en naar het noorden, een stop bij de middeleeuwse stad Sighisoara en vervolgens door het prachtige land om de fabelachtig geschilderde kloosters van Bucovina te bezoeken. De reis eindigt uiteindelijk met een historische stop in de Roemeense hoofdstad Boekarest.Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Boekarest

Bij aankomst op de luchthaven van Boekarest neemt u uw huurauto en rijdt u naar uw hotel in Boekarest.
Boekarest is de belangrijkste stad van de regio Walachije en de hoofdstad van Roemenië; en is voor het eerst gedocumenteerd in 1459 door Vlad Tepes. Boekarest en zijn culturele scene zullen u verrassen: 37 musea, 22 theaters, 18 kunstgalerieën, operahuizen en concertzalen wachten op uw bezoek.
Overnachting in een hotel in het stadscentrum.

Dag 2: Boekarest - Sibiu (ca. 280 km)


Rijd verder naar Sibiu. Een overnachting in Sibiu of de omgeving. 

Day 3: Sibiu


Gesticht door de Saksen in de 12e eeuw, is dit de meest Duitse stad in Transsylvanie. Het heeft ruige huizen met dikke muren en steile rode pannendaken. De muren zijn geschilderd in felle kleuren en hun dakkapellen hebben een karakteristieke spleetvorm. Voor de Habsburgse dynastie was Sibiu het belangrijkste garnizoen ten oosten van Wenen. Bezienswaardigheden zijn de Grote en Kleine pleinen, de Oude Stadhuistoren en de Citadel waar u de indrukwekkende oude vestingwerken kunt zien. Een overnachting in Sibiu of de omgeving.

Dag 4: Sibiu - Brasov (ca. 149 km)


Rijd naar Brasov. Verken het oude centrum van Brasov (Kronstadt) aan de voet van de berg Tampa. Brasov is een van de zeven steden die in de 12e eeuw door de Saksen in Transsylvanie zijn gesticht om de bergpassen te bewaken. U kunt een wandeling maken door de middeleeuwse straten van Brasov, een bezoek brengen aan de Zwarte Kerk, de meest oostelijk gelegen gotische kerk van Europa, en het beroemde Raadsplein, dat deel uitmaakt van de legende van de Rattenvanger. In de namiddag rijdt u naar de buitenwijken om Prejmer te bezoeken met de best bewaarde Saksische Transsylvanische 'versterkte kerken'. Ga op zoek naar een soort vroege Gatling 'machinegeweer' dat zich in de verdedigingsmuur bevindt!
Overnachting in Brasov of de omgeving.

Dag 5: Brasov - Rasnov - Bran - Brasov


Bran - geassocieerd met Dracula. Rijd naar het zuiden om het indrukwekkende Rasnov-fort te bezoeken, langs de oude handelsroute die Walachije en Transsylvanie - de historische provincies van Roemenie - met elkaar verbindt. Rasnov (Rosenau voor de Saksische inwoners) werd rond 1225 gesticht door Duitse Teutoonse Ridders. Ga dan verder naar Bran om 'het kasteel van Dracula' te bezoeken. Het kasteel is gebouwd op de top van een ruim 60 meter hoge heuvel in het centrum van het dorp Bran. De gloriedagen van Bran begonnen in de 13e eeuw, toen een fort werd opgericht om de handelsroute te beschermen die het gebied met de stad Campulung verbond. Het kasteel werd in de 20e eeuw gebruikt als een zomerherenhuis door koningin Marie van Roemenie. Keer terug naar Brasov (of de omgeving) om de nacht door te brengen.

Dag 6: Brasov - Viscri - Sighisoara (ca. 117 km)


Vertrek naar het noorden - door dorpen, sommige met afstammelingen van de oorspronkelijke Saksische bevolking en vasthouden aan eeuwenoude tradities. Hoogtepunten zijn het Viscri-dorp, opgenomen in 1999 op de UNESCO-lijst van Wereldmonumenten als voorbeeld van een middeleeuws dorp en een versterkte kerk in nauwe relatie met het omringende landschap. Na een bezoek aan de kerk kunt u genieten van een traditionele Transsylvanische lunch in het dorp, voordat u verder naar het noorden rijdt naar Sighisoara (Schaßburg), een van de best bewaarde middeleeuwse citadellen in Europa. Hier kunt u door de straten van een echte, nog steeds bewoonde, middeleeuwse stad lopen, waarschijnlijk de enige mogelijkheid in Europa. Interessant om te bekijken is onder andere het geboortehuis van Vlad de Spietser (alias Dracula).
Overnachting in een comfortabel hotel in Sighisoara of de omgeving.

Dag 7: Sighisoara - Bucovina (ca. 325 km)


Rijd verder naar het noorden, steek de Bicaz-dam over en rijd rond de oostkant van het Bicaz-meer, met een van de meest verbluffende uitzichten in Roemenie - met de “magische bergen” van het Ceahlau Gebergte op de achtergrond. Na de Gouden Bistrita rivier gaat u over de Tarnita-pas naar de regio Bucovina. U kunt dan Voronet bezoeken – misschien wel het meest beroemde geschilderde klooster vanwege zijn blauwe tinten en een enorme externe muurschildering met de Dag des Oordeels. Een overnachting in Bucovina of de omgeving.

Dag 8: Geschilderde kloosters


Het is aan u welk klooster u vandaag wilt bezoeken. Humor Klooster is beroemd om zijn rode kleuren en de oudste schilderijen in Bucovina. Als u via Solca naar het noorden rijdt over landweggetjes, kunt u het zwarte aardewerk bezoeken in Marginea, dat met behulp van eeuwenoude technieken door het bakken een opvallend zwart glazuur verkrijgt. U kunt het geschilderde klooster van Sucevita zien - gebouwd in 1586 en verreweg het grootste van de “Geschilderde Kloosters”. Het klooster staat bekend om de prachtige groene tinten van zijn schilderijen en om de prachtige muurschildering 'Jacob's Ladder' op de goed bewaarde noordmuur.
Een overnachting in Bucovina of de omgeving.

Dag 9: Bucovina - Boekarest (ca. 447 km)

Rit naar Boekarest. Een overnachting in Boekarest.

Dag 10: Boekarest


Boekarest is één van de minst bekende Europese hoofdsteden, maar toch de op zes na grootste Europese stad op basis inwoners. Vandaag kunt u Boekarest verkennen, met stops onderweg om de monumenten en historische gebouwen beter te kunnen bekijken. Bezoek het opmerkelijke openlucht Dorpsmuseum, zie de Arc de Triomphe, rijd langs Calea Victoriei, stop op het plein voor het paleis, een plaats vol geschiedenis, bekijk het iconische Atheneum en het voormalige Koninklijk Paleis, nu het Nationaal Kunstmuseum, het Plein van de Revolutie, het monumentale parlementsgebouw, het universiteitsplein met het universiteitsgebouw en het tegenoverliggende nationale theater. Daarna slentert u door de smalle straatjes van de historische wijk, een van de populairste vrijetijdsdistricten.
Een overnachting in Boekarest.

Dag 11: Vertrek vanaf de luchthaven van Boekarest

Rijd naar de luchthaven van Boekarest, waar u op de luchthaven de auto moet achterlaten voor een vlucht naar huis.

Dag tot dag in het kort:


Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Boekarest
Dag 2: Boekarest - Sibiu
Day 3: Sibiu
Dag 4: Sibiu - Brasov
Dag 5: Brasov - Rasnov - Bran - Brasov
Dag 6: Brasov - Viscri - Sighisoara
Dag 7: Sighisoara - Bucovina 
Dag 8: Geschilderde kloosters
Dag 9: Bucovina - Boekarest
Dag 10: Boekarest
Dag 11: Vertrek vanaf de luchthaven van Boekarest 

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer of korter op Roemenie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvlucht Boekarest
 • Luchthavenbelasting
 • 10 overnachtingen
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • 11 dagen een huurauto, categorie small
 • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly Drive Roemenie Ontdek Roemenie in 11 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail