Fly en Drive Ontdek Servie - een verrassend Balkanland Afbeelding Fly en Drive Ontdek Servie - een verrassend Balkanland
Fly en Drive Ontdek Servie - een verrassend Balkanland ***
Bestemming: Rondreizen Servie - Fly en Drive Servie

Fly en Drive Ontdek Servie - een verrassend Balkanland

***

plane hotel car


8 Dagen

Ontdek tijdens een fly en drive vakantie van iets langer dan een week de hoogtepunten van Servie, terwijl u langs prehistorische locaties, moderne steden en idyllische nationale parken reist. Reis door adembenemende berglandschappen, bezoek ongelofelijke geïsoleerde kloosters en verken de overblijfselen van oude forten en Romeinse steden. Zorg ervoor dat u de huurauto een avondje laat staan om enkele van de wijnen uit de 70.000 hectare wijngaarden van Servie te proeven. Hoogtepunten zijn onder meer het mooie minerale kuuroord Vrnjacka Banja en het Studenica-klooster uit de 12e eeuw, dat het grootste en rijkste orthodoxe klooster van Servie is.



Dag 1: Vlucht naar Belgrado


Vandaag vliegt u naar Belgrado. Neem op de luchthaven uw huurauto in ontvangst en rijd naar het hotel. U zult dan voor twee nachten inchecken.

Dag 2: Belgrado


Geniet van een tour door Belgrado en rijd langs alle bezienswaardigheden, inclusief het Fort van Belgrado en het Kalemegdan Park. Er is ook een optionele tour naar Novi Sad, de hoofdstad van Vojvodina. U overnacht in Belgrado.

Dag 3: Belgrado - Arandjelovac (ca. 73 km)


Vandaag rijdt u met de auto naar Avala Mountain, de meest noordelijke top van de Sumadija-bergrug. De berg werd gedurende vele jaren gedomineerd door een televisietoren van 195 meter hoog, die in 1965 werd gebouwd maar in 1999 tijdens de NAVO-bombardementen werd verwoest. Herbouwd in 2010, is het nu 10 meter hoger en compleet met een restaurant. Bekijk het Monument to the Unknown Hero, het werk van de beroemde beeldhouwer Ivan Mestrovic. Ga verder naar Topola, een stad in het hart van Sumadija en een bekend wijngebied. Stop in de stad Djordje om het monument voor Petrovic Karadjordje te zien, de leider van de Serviërs tijdens de Eerste Opstand. Rijd dan door naar Arandjelovac voor een overnachting. U overnacht in Arandjelovac of de omgeving.

Dag 4: Arandjelovac - Zlatibor (ca. 150 km)


Rijd langs Ovcar en de Kablar-kloof naar de berg Zlatibor, waar 14 oude Servische kloosters uit verschillende eeuwen (13e tot 16e eeuw) zijn gevestigd. Deze kloosters werden tijdens de Turkse invasie in geïsoleerde delen van het land gebouwd. U overnacht in Zlatibor of de omgeving.

Dag 5: Zlatibor - Vrnjacka banja (ca. 140 km)


Vandaag gaat u naar Mokra Gora en Sarganska Osmica. Sarganska Osmica, beter bekend als de 'Sargan Eight Railway', werd in 1925 gebouwd in de vorm van het getal '8' en u komt in iets meer dan 13 kilometer langs vijf bruggen en twintig tunnels. Bezoek het etnische dorp Drvengrad, waar de film van de beroemde Servische regisseur Emir Kustarica 'Life is a Miracle' werd opgenomen. Bezoek dan het mooie minerale kuuroord van Vrnjacka Banja. U overnacht ook in de omgeving.

Dag 6: Vrnjacka banja - Nis (ca. 125 km)


Vandaag rijdt u naar het Studenica-klooster. Opgericht in de 12e eeuw door Stevan Nemanja, de oprichter van de middeleeuwse Servische staat, is het grootste en rijkste orthodoxe klooster van Servie. De twee belangrijkste monumenten, de Kerk van de Heilige Maagd en de Kerk van de Koning, beide gemaakt van wit marmer, bevatten onschatbare collecties Byzantijnse schilderijen uit de 13e en 14e eeuw.
Rijd vervolgens naar de stad Nis en bezoek de 18e-eeuwse vesting Cele Kule (de Schedeltoren) die werd gebouwd met muren, die waren gevuld met de schedels van Servische rebellen, die in 1809 stierven in de strijd op Cergar Hill. Het doel was om mensen bang te maken voor de Turken. Bezoek daarna Mediana, een groot complex van paleizen, zomerhuizen, tuinen en baden. U overnacht in Nis of de omgeving.

Dag 7: Nis - Belgrado (ca. 238 km)


Vandaag staat een tocht naar Smederevo op het pogramma. Het is een middeleeuwse stad met geschiedenis, druiven en gastvrije mensen en werd in de 13e eeuw met behulp van Constantinopel als voorbeeld gebouwd door Despot Djuradj Brankovic. In de namiddag bezoekt u Viminacium, een militaire vestiging van Roman Moesia uit de 2e eeuw. Onlangs werden er hier talloze graven en indrukwekkende fresco's ontdekt, die de enorme rijkdom van de bewoners van Viminacium afbeelden op de necropolis van deze oude stad ontdekt. U overnacht in Belgrado.

Dag 8: Vertrek vanaf Belgrado vliegveld


Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Belgrado om de huurauto terug te brengen en terug naar huis te vliegen.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Vlucht naar Belgrado
Dag 2: Belgrado
Dag 3: Belgrado - Arandjelovac
Dag 4: Arandjelovac - Zlatibor
Dag 5: Zlatibor - Vrnjacka banja
Dag 6: Vrnjacka banja - Nis
Dag 7: Nis - Belgrado
Dag 8: Vertrek vanaf Belgrado vliegveld

Op maat


Deze reis kan aangepast worden aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de rondreis in de andere richting maken? Wilt u in andere plaatsen logeren of wilt u langer op Servie blijven? Als u contact met ons opneemt, informeren wij u graag over de mogelijkheden.



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.

De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvlucht Belgrado
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • 8 dagen een huurauto, categorie small
  • Als u nu een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,00
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden
  • Persoonlijke uitgaven, entree-, benzine- tol- en parkeergelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Ontdek Servie - een verrassend Balkanland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail