Fly Drive Rondreis Van Bilbao naar Madrid Afbeelding Fly Drive Rondreis Van Bilbao naar Madrid
Fly Drive Rondreis Van Bilbao naar Madrid ***
Bestemming: Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje

Fly Drive Rondreis Van Bilbao naar Madrid

***


14 Dagen

Deze 14-daagse Fly Drive begint in het Noorden van Spanje in de plaats Bilbao. U rijdt door het binnenland met zijn schattige Spaanse dorpjes naar de hoofdstad Madrid. Onderweg komt u langs plaatsen als Burgos, Salamanca, Caceres en Avila.

Hotel o.b.v. Logies



Fly drive van Bilbao naar Madrid

14 dagen/13 nachten - inclusief vlucht, accommodatie en All-in autohuur (0 eigen risico). De routekaart van deze reis vindt u onder het tabblad Extra Info

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Amsterdam - Bilbao

Vandaag vliegt u richting Bilbao en haalt u de huurauto bij aankomst op.

Dag 2: Bilbao

Bilbao, een stad die zich bevindt op het grondgebied van het Baskenland, is omgeven door een vruchtbaar landschap met bossen, bergen, stranden en steile kusten. Het Guggenheimmuseum, het Congrescentrum en het Muziekpaleis Euskalduna, zijn voorbeelden van de verschillende bezienswaardigheden in Bilbao.

Bilbao/

Dag 3: Bilbao - San Sebastian

U stapt weer in de auto en rijdt naar San Sebastian. Onderweg komt u langs het dorp Guernica. De naam van de stad en een replica van het beroemde gelijknamige schilderij van Picasso staan bekend als het grootste symbool van vrijheid van het Baskenland die na de beruchte bom aanslag die plaats vond tijdens de Burgeroorlog. U kunt in het museum video zien over deze bombardementen.

Dag 4: San Sebastian - Burgos

San Sebastian, ook wel bekend Donostia, ligt langs een witte zandbaai tussen de Urgull en de Igeldo heuvels. Visserhuisjes en moderne wijken maken dit tot een van de aantrekkelijkste steden aan de Cantabrische kust. Via het mooie Pamplona rijdt u naar Burgos. Pamplona is een stad waar traditie en moderniteit in harmonie leven. In het centraal gelegen Plaza Consistorial plein staat de mooie barokke gevel van het stadhuis. Dit gebouw uit 1752 herdenkt de vereniging van de dorpen van San Cernin, San Nicolas en Navarreria. Naast het stadhuis is ook de gotische kerk van San Saturnino of San Cernin een bezoek waard. Bij het oude klooster staat de barokke kapel van La Virgen del Camino, de patroonheilige van de stad.

Dag 5: Burgos

De stad Burgos wordt doorkruist door de river de Arlanzon. Aan de voet van de versterkte Castle Hill heeft u het beste uitzicht over de stad. Een aantal opmerkelijke gebouwen van Burgos zijn de Mudejar, de boog van San Estaban en de gotische kerk met dezelfde naam.

Dag 6: Burgos - Segovia

Een vol maar mooi programma staat u vandaag te wachten. Uw eerste stop heeft u in Valladolid. Een van de vele bezienswaardigheden is de Pasaje de Gutierrez, een overdekte winkelpassage uit 1885. De grootste, maar toch onbekende bezienswaardigheid van Valladolid is haar kathedraal, de Catedral de Nuestra Seiora de la Asuncion. Ook heeft de stad een klooster, het Monasterio de las Huelgas Reales dat gebouwd is in de unieke Mudejarstijl. Hierna rijdt u door naar Medina de Rioseco, de hoofdstad van Tierra de Campos. Het is een oude vestiging stad waar nog steeds een deel van de acht toegangspoorten in de stadsmuur zijn te vinden. Een voorbeeld is de vierkanten Zamora poort uit de 16e eeuw met vier brede halfronde bogen. De stad heeft ook een aantal religieuze gebouwen zoals de kerk van Santa Maria de Mediavilla. De dag eindigt in het gezellige Segovia.

Dag 7: Segovia - Salamanca

Segovia is een prachtige stad in het zuidelijke deel van de autonome regio Castilie y Leon, in het centrale gedeelte van Spanje. De stad is prachtig gelegen op het punt waar de rivieren Eresma en Clamores samenvloeien op duizend meter hoogte en op ongeveer 12 kilometer afstand van de bergketen van Guadarrama. Onderweg komt u door het met stadswallen omringde Avila. Hier vindt u een verrassende middeleeuwse sfeer. Na waarschijnlijk ooit een Keltische nederzetting en met zekerheid een Romeinse stad geweest te zijn werd Avila ten tijde van de herovering een vrijwel onneembare vestiging.

Dag 8: Salamanca

Salamanca ligt in het westen van Spanje. In Salamanca bevindt zich de oudste universiteit van Spanje. De stad heeft vele monumentale gebouwen en is gesticht in de 3e eeuw voor Christus. Hier vindt u ook het grootste Plaza Mayor van Spanje.

Dag 9: Salamanca - Caceres

Vandaag rijdt u naar Caceres. Onderweg kunt u een stop maken bij Ciudad Rodrigo, waar u wat kan gaan drinken in de Parador. De kathedraal is het belangrijkste religieuze gebouw in Ciudad Rodrigo. Er zijn tal van bezienswaardigheden in de omgeving van Ciudad Rodrigo. De stad ligt aan de voet van de Sierra de Gata, die kan worden bereikt door het volgen van de rivier Agueda naar de dorpen van El Bodon, El Payo en Fuenteguinaldo.

Dag 10: Caceres

Caceres is een goed voorbeeld van een stad die van de 14e tot de 16e eeuw werd geregeerd door machtige rivaliserende volken: versterkte huizen, paleizen en torens domineren de stad. De Torre Desmochada in Caceres maakt deel uit van de stadsmuren die grotendeels bewaard zijn gebleven.

Dag 11: Caceres - Toledo

Het historische centrum van Toledo is nog omringt door de oude stadsmuur met verschillend poorten. Via deze poorten komt u op kleine pleinen zoals het Plaza de Zocodover en de smalle straten van het centrum met synagogen, moskeeen, kathedralen en kerken.

Dag 12: Toledo - Madrid

Madrid bevindt zich ongeveer in het midden van Spanje, ten zuiden van het gebergte Sierra de Guadarrama. Madrid is de grootste stad van Spanje en al sinds 1561 de hoofdstad. Door de centrale ligging van de stad, de geschiedenis, politieke en financiele functies wordt Madrid beschouwd als de belangrijkste stad van het Iberisch Schiereiland.

Dag 13: Madrid

In Madrid hoeft u zich geen moment te vervelen. De stad beschikt over zoveel verschillende bezienswaardigheden dat het moeilijk kiezen zal worden. Bezoek een van de bekendste musea ter wereld, het Prado museum en bekijk werken van grote kunstenaars zoals Francisco Goya, Diego Velazquez en El Greco. Zoek de rust op bij Plaza Mayor en ga winkelen of pak een terrasje. Of bekijk de prachtige fontein op het La Cibeles plein. Madrid is ook beroemd om haar nachtleven en staat zelfs in de rest van Spanje bekend om het enorme aantal bars, clubs en discotheken. De typische jonge Madrileen danst en drinkt tot diep in de nacht, eet wat zoete gefrituurde churros, doucht zich en gaat vervolgens naar het werk.

Madrid heeft de grootste stierenvechtarena van Spanje, Las Ventas. De arena werd geopend in 1931 en er kunnen 25.000 toeschouwers een stierengevecht in bijwonen. Het stierenvechtseizoen begint in maart en eindigt in oktober. Vanaf maart tot juni, de zogenaamde San Isidro periode van Madrid, zijn er elke dag stierengevechten en de rest van het seizoen alleen op zondag. Tegenwoordig wordt de arena ook gebruikt voor andere evenementen zoals muziekconcerten. Ondanks protesten vanuit andere delen van Spanje en uit het buitenland, zijn er voorlopig geen plannen te stoppen met het stierenvechten.

Dag 14: Madrid - Amsterdam

Vandaag levert u de huurauto in en vliegt u terug naar Amsterdam.

Deze 14 -daagde Fly Drive is inclusief

  • Vluchten Amsterdam - Bilbao // Madrid - Amsterdam
  • Luchthavenbelasting
  • 13 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tus-senlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hotels

Onder het tabblad Extra info vindt u de route van de reis en de hotelaccommodaties, waar u gedurende deze fly drive zult verblijven. I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

  • Heenvlucht naar Bilbao
  • Terugvlucht vanuit Madrid


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Rondreis Van Bilbao naar Madrid 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail