Het Olifantspad 7daagse rondreis Afbeelding Het Olifantspad 7daagse rondreis
Het Olifantspad 7 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Het Olifantspad 7 daagse rondreis

***

*Deze reis is te boeken als verlenging van een van de andere rondreizen door Sri Lanka* Volg het pad van de olifanten. Deze individuele rondreis, onder begeleiding van een Engelstalige gids/chauffeur, staat volledig in het teken van deze dieren. U trekt over het eiland om onder andere een Olifantenopvang en een nationaal park vol olifanten te bezoeken, maar ook zit u zelf op de rug van een van deze dieren....

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Het Olifantspad

7 dagen / 6 nachten

Individuele rondreis

Deze reis is te boeken als verlenging van een van de andere rondreizen door Sri Lanka

Volg het pad van de olifanten. Deze individuele rondreis, onder begeleiding van een Engelstalige gids/chauffeur, staat volledig in het teken van deze dieren. U trekt over het eiland om onder andere een Olifantenopvang en een nationaal park vol olifanten te bezoeken, maar ook zit u zelf op de rug van een van deze dieren. Daarnaast brengt u ook bezoeken aan Sigiriya, Kandy en Colombo.

Dag 1 Negombo - Pinnawela - Dambulla

Bij aankomst in Negombo reist u naar de Pinnawela Olifantenopvang. In 1975 begon deze organisatie met het opvangen van verlaten en gewonde olifanten. Deze olifanten leven nu in een grote familie. Als er genoeg tijd is, kunt u ook een bezoek brengen aan de grottempels van Dambulla (optioneel). De muren en plafonds van deze tempels zijn bedekt met schilderingen van Boeddha en meer dan 130 standbeelden van Boeddha, Goden en koningen.

Dag 2 Dambulla - Sigiriya - Minneriya - Dambulla

Vandaag bezoekt u de Sigiriya rots en het Minneriya national park. Het fort dat op de Sigiriya rots staat, is een van de mooiste wonderen van Sri Lanka. Het staat ook bekend als de Leeuwenrots omdat er ooit een grote leeuw voor de ingang van het fort stond. Na dit bezoek maakt u per jeep een safari door het Minneriya National Park. In dit park leven olifanten, buffels, wilde zwijnen, herten, beren, luipaarden, krokodillen en verschillende reptielen en vlinders. In de maanden juli, augustus en september kunt u hier de olifanten in grote groepen zien samenkomen.

Dag 3 Dambulla - Harbarana - Kandy

Vroeg in de morgen klimt u in Harbarana op de rug van het grootste dier op aarde, de olifant. U maakt een mooie tocht door de natuur. De reis gaat verder naar Kandy waar u een rondleiding krijgt. U bezoekt onder andere het marktplein, juwelenmuseum en een tempel met een reliek, een tand van Boeddha.

Dag 4 Kandy - Ampara

De reis gaat verder naar Ampara. Hier kunt u (in juli, augustus en september) olifanten het water zien oversteken naar de eilanden voor water en voedsel. Dit kunt u het beste zien bij Senanayaka samudraya, waar u in een boot stapt om de oversteek van dichtbij mee te maken.

Dag 5 Ampara - Udawalawe

Vandaag reist u over de wegen van het Udawalawe park voor een nog een avontuur. In dit park, dat 230.821ha telt, bevinden zich ca. 500 olifanten. U kunt de olifanten hier zien in hun natuurlijke leefomgeving.

Dag 6 Udalawalawe - Colombo

U vertrekt naar Colombo waar u uw tijd zelf kunt indelen. In Colombo vindt u veel verschillende winkels en markten. Hier kunt u onder andere Ceylon thee, kleding en sieraden kopen. 's Middags bezoekt u de Dehiwala dierentuin, waar u een olifantenshow te zien krijgt. Sri Lanka kent een lange geschiedenis van het verzamelen van wilde dieren, waardoor de dierentuin nu vele verschillende soorten bezit. In de maand februari kunt u ook een bezoek brengen aan de jaarlijkse Navam Perahera (optioneel), een kleurrijke Boeddhiste optocht.

Dag 7 Einde van de reis

Vandaag eindigt deze reis.

Deze reis is te boeken als verlenging van een van de andere rondreizen door Sri Lanka

Deze reis is te boeken vanaf 2 personen

Inclusief

  • Transfers volgens programma
  • Accommodatie op basis van logies ontbijt
  • Engelstalige gids van dag 2 - 8
  • Excursies volgens programma

Exclusief

  • Vluchten (deze reis is te boeken als verlenging)
  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden (ca. 140,00 p.p.)
  • Camera en video vergunningen
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien

Optionele excursies

  • Fietstocht in Polonnaruwa, 12,00 p.p.
  • Excursie naar Dambulla, 20,00 p.p.
  • Excursie van Giritale naar Anurdapura, 35,00 p.p.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk dat de hotels zijn volgeboekt en wij genoodzaakt zijn een ander hotel voor u te kiezen. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse/hotel te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Het Olifantspad 7 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail