Oosten van Sri Lanka 15 daagse rondreis Afbeelding Oosten van Sri Lanka 15 daagse rondreis
Oosten van Sri Lanka 15 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Oosten van Sri Lanka 15 daagse rondreis

***

Tijdens deze individuele rondreis wordt u begeleidt door een Engelstalige gids/chauffeur die u de mooiste plekken van Sri Lanka laat zien. De reis begint in Negombo en neemt u mee door het binnenland naar het oosten van Sri Lanka. Onderweg bezoekt u bijzondere plaatsen zoals de Dambulla tempels, Polonnaruwa, het Minneriya National Park en Nivaveli.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Oosten van Sri Lanka

15 dagen / 14 nachten

Individuele rondreis

Tijdens deze individuele rondreis wordt u begeleidt door een Engelstalige gids/chauffeur die u de mooiste plekken van Sri Lanka laat zien. De reis begint in Negombo en neemt u mee door het binnenland naar het oosten van Sri Lanka. Onderweg bezoekt u bijzondere plaatsen zoals de Dambulla tempels, Polonnaruwa, het Minneriya National Park en Nivaveli.

Dag 1 Vertek Amsterdam

U vertrekt vanuit Amsterdam naar Negombo.

Dag 2 Aankomst Negombo

Bij aankomst in Negombo wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

Dag 3 Negombo

Deze dag kunt u Negombo zelf ontdekken.

Dag 4 Negombo - Pinnawela - Kandy

Na het ontbijt vertrekt u naar Pinnawela, waar u een Olifanten opvang bezoekt. In 1975 begon deze organisatie met het opvangen van verlaten en gewonde olifanten. Deze olifanten leven nu in een grote familie. Na dit bezoek reist u verder naar Kandy, waar u een rondleiding krijgt. U bezoekt onder andere het marktplein, juwelenmuseum en een tempel met een reliek, een tand van Boeddha.

Dag 5 Kandy - Peradeniya - Kandy

Deze middag brengt u een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya. In 1374 begon de aanleg van deze tuinen voor de koningen van Kandy. U vindt hier meer dan 5000 soorten bomen en planten. De rest van de dag kunt u zelf indelen.

Dag 6 Kandy - Matale - Dambulla

Na het ontbijt vertrekt u naar de beroemde Dambulla grottempels. De muren en plafonds van deze tempels zijn bedekt met schilderingen van Boeddha en meer dan 130 standbeelden van Boeddha, Goden en koningen. Onderweg naar deze tempels maakt u een tussenstop bij de Kruidentuin van Matale.

Dag 7 Dambulla - Sigiriya - Dambulla

Vandaag bezoekt u het fort van Sigiriya dat op een rots staat. Dit fort is een van de mooiste wonderen van Sri Lanka. Het staat ook bekend als de Leeuwenrots omdat er ooit een grote leeuw voor de ingang van het fort stond. In de middag keert u terug naar Dambulla.

Dag 8 Dambulla - Polonnaruwa - Minneriya

Deze ochtend krijgt u een rondleiding door Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. De vele monumenten die in deze stad aanwezig zijn, zijn beter bewaard gebleven dan die in de stad Anuradhapura. Na dit bezoek maakt u per jeep een safari door het Minneriya National Park. In dit park leven olifanten, buffels, wilde zwijnen, herten, beren, luipaarden, krokodillen en verschillende reptielen en vlinders.

Dag 9 Polonnaruwa

Deze dag kunt u zelf indelen. Ter plaatse kunt u verschillende excursies boeken.

Dag 10 Polonnaruwa - Trincomalee - Nilaveli

Na het ontbijt vertrekt u naar Trincomalee. Trincomalee heeft een van de grootste diepwaterhavens ter wereld. Al eeuwen is deze haven belangrijk voor Sri Lanka. Op de Swami rots, vlakbij Trincomalee, staat een van de oudste Hindu tempels van Sri Lanka. U krijgt een rondleiding door Trincomalee.

Dag 11 - 13 Nilaveli

Deze dagen verblijft u in een mooi strandresort aan de Oostkust van Sri Lanka. U kunt hier verschillende watersporten beoefenen zoals vissen en duiken. Een van deze dagen maakt u een boottocht naar Pigeon Island. Dit rotseiland ligt een paar meter van de kust en is een goede plaats om te snorkelen.

Dag 14 Nilaveli - Negombo

Vandaag vertrekt u naar Negombo.

Dag 15 Negombo - Amsterdam

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Negombo gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Deze reis is te boeken vanaf 2 personen

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Negombo v.v.
  • Transfers volgens programma
  • Accommodatie op basis van logies ontbijt
  • Engelstalige gids van dag 4 - 15
  • Excursies volgens programma

Exclusief

  • Niet genoemde maaltijden
  • Entreegelden (ca. 135,00 p.p.)
  • Camera en video vergunningen
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien

1-persoonskamer toeslag

  • 285,00 p.p.

Optionele excursies

  • Fietstocht in Polonnaruwa, 12,00 p.p.
  • Excursie van Giritale naar het Minneriya National Park, 55,00 p.p.
  • Excursie van Giritale naar Anurdapura, 35,00 p.p.
  • Excursie van Nuware Eliya naar het Horton National Park, 50,00 p.p.
  • Boottocht in Negombo, 20,00 p.p.

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk dat de hotels zijn volgeboekt en wij genoodzaakt zijn een ander hotel voor u te kiezen. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse/hotel te boeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Oosten van Sri Lanka 15 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail