Prachtig Sri Lanka 11 daagse rondreis Afbeelding Prachtig Sri Lanka 11 daagse rondreis
Prachtig Sri Lanka 11 daagse rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Sri Lanka - Rondreis

Prachtig Sri Lanka 11 daagse rondreis

***

Tijdens deze individuele rondreis wordt u begeleidt door een Engelstalige gids/chauffeur die u de mooiste plekken van Sri Lanka laat zien. Onderweg bezoekt u bijzondere plaatsen zoals de Dambulla tempels, Polonnaruwa en de Pinnawela olifanten opvang.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijt



Prachtig Sri Lanka

11 dagen / 10 nachten

Individuele rondreis

Tijdens deze individuele rondreis wordt u begeleidt door een Engelstalige gids/chauffeur die u de mooiste plekken van Sri Lanka laat zien. Onderweg bezoekt u bijzondere plaatsen zoals de Dambulla tempels, Polonnaruwa en de Pinnawela olifanten opvang.

Dag 1 Vertrek Amsterdam

U vertrekt vanuit Amsterdam naar Colombo.

Dag 2 Aankomst Colombo - Yapahuwa - Dambulla

Bij aankomst in Colombo wordt u opgewacht en reist u via Yapahuwa naar Dambulla. U brengt een bezoek aan de oude rotsvesting Yapahuwa. Deze vestingstad wordt omgeven door vestingwallen en grachten. Na dit bezoek rijdt u door naar de beroemde Dambulla grottempels. De muren en plafonds van deze tempels zijn bedekt met schilderingen van Boeddha en meer dan 130 standbeelden van Boeddha, Goden en koningen. Overnachting in Dambulla.

Dag 3 Dambulla - Aukana - Sigiriya - Dambulla

Na het ontbijt vertrekt u naar Aukana. Aukana Buddha is ongetwijfeld een van de mooiste en onbeschadigde oude beelden op het eiland. Aukana betekent zon-eten. De reis gaat verder naar Sigiriya, onderweg bezoekt u nog een traditionele ananas-plantage. De burcht op de rots Sigiriya is misschien wel het mooiste wonder van het eiland. Het staat ook bekend als de Leeuwenrots vanwege de grote leeuw die bij de ingang naar het fort stond. Overnachting In Dambulla.

Dag 4 Dambulla - Polonnaruwa - Matale - Kandy

Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa. Hier zijn enkele de interessante monumenten te zien, zoals: Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-vihara, Lankathilaka en een Tivanka afbeelding van een huis. Vervolgens maakt u een rit op een olifanten in Habarna en reist u verder naar Kandy. Tijdens de reis naar Kandy, brengt u onderweg een bezoek aan Matale. Hier bezoekt u onder andere de Kruiden Tuinen waar u verschillende kruiden kunt kopen. In Kandy krijgt u een rondleiding. Zo bezoekt u onder andere de markt, een kunstcentrum, juwelen museum en een tempel. Overnachting in Kandy

Dag 5 Kandy - Pinnawela - Kandy

Na het ontbijt vind er een excursie plaats naar de Pinnawela olifanten opvang. Een unieke ervaring om niet te missen. Daarna reist u terug naar Kandy om een bezoek te brengen aan de tempel van de Tand Van Boeddha. In de avond kunt u deelnemen aan een culturele dans in Kandy. Overnachting in Kandy.

Dag 6 Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya

Vandaag brengt u een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya. Hier leven meer dan 5000 soorten bomen en planten. Op de weg naar Nuwara Eliya bezoeken we een theefabriek die echte Sri Lankaanse thee produceert. Vervolgens reist u door naar Nuwara Eliya, Little England, ligt tussen de bergen, valleien, watervallen en theeplantages. Door heel de stad kunt u overblijfselen van de Engelse invloed terugvinden. In de avond begint er een stadsrondleiding in Nuwara Eliya. Overnachting in Nuwara Eliya.

Dag 7 Nuwara Eliya - Ratnapura - Galle

Na het ontbijt vertrekt u naar Ratnapura en daarna naar Galle. Ratnapura staat bekend als de stad van edelstenen. Vervolgens verlaat u Ratnapura en gaat u naar Galle voor een bezoek aan de Nederlandse Fort van Galle. Op de weg naar Galle bezoekt u de traditionele stilt vissers in Weligama. In Galle aangekomen gaat u naar de Nederlandse Fort een World Heritage Site en bezoekt u de oude Nederlandse kerk. Hier ziet u verschillende grafstenen binnen de kerk. In de tuin kunnen sommige van de grafstenen met inscripties van de kerkhof van de stad worden gezien.

Dag 8 Galle - Ambalangoda - Kosgoda - Kalutara

Na het ontbijt vertrekken we naar het strandhotel in Kalutara. U bezoekt de Ambalangoda masker museum, waambachtsmannen op Sri Lanka. En ook kunt u zien hoe de lokale houten ambachten zijn gesteld in Ambalangoda. In de avond terugkeer naar het strand hotel. Onderweg bezoekt u de Turtle boerderij in Kosgoda.

Dag 9 & 10 Kalutara

Deze dag is voor totale ontspanning in het Kalutara gebied.

Dag 11 Kalutara

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Deze reis is te boeken vanaf 2 personen

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam - Colombo v.v.
  • Transfers volgens programma
  • Accommodatie op basis van logies ontbijt
  • Engelstalige gids van dag 3 - 11
  • Excursies volgens programma

Exclusief

  • Niet genoemde maaltijden
  • Camera en video vergunningen
  • Toegangsprijzen voor de genoemde attracties
  • Optionele excursies
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Overheid plotselinge belastingverhogingen
  • Voertuig en gids verblijf in Kalutara aan het einde van ronde tour

Optionele excursies

  • Kitulgala rafting 27,00 p.p.
  • Ballonvaren in het Kandalama gebied 165,00 p.p.

Vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen stellen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal naar alternatieve boekingsklassen en/of maatschappijen gekeken worden, waarbij de additionele kosten zullen worden doorberekend.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Prachtig Sri Lanka 11 daagse rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail