Beleef Suriname Rondreis Afbeelding Beleef Suriname Rondreis
Beleef Suriname Rondreis
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

Beleef Suriname Rondreis


plane hotel


14 Dagen

Een enerverende rondreis waarbij u onder andere kennis maakt met de prachtige flora en fauna van Suriname. Ontdek Paramaribo en de plantages langs de Commewijne rivier. Beleef een avontuurlijke korjaaltocht over de brede Marowijne rivier met haar machtige stroomversnelling. Maak kennis met de Inheemse- en Marroncultuur. Tijdens het legseizoen nachtelijke boottochten naar de zeeschildpadden stranden. Leer dit multiculturele land beter kennen en kijk dan terug op een onvergetelijke reis!Dag 1 Amsterdam – Paramaribo


Vertrek vanaf Schiphol voor de rechtstreekse vlucht naar de Johan Adolf Pengel luchthaven in het district Para in Suriname. Aan boord wordt de lunch verzorgt. Na aankomst op de luchthaven transfer per hotelshuttle bus of taxi naar uw accommodatie in Paramaribo. Ervaar de vriendelijke bevolking, het tropisch klimaat en vooral het lekkere eten van dit prachtige land. Overnachting in een hotel in Paramaribo.

Dag 2 Paramaribo – Stads tourVandaag maakt u nader kennis met de "houten hoofdstad". U beleeft de tropische relaxte sfeer tijdens een wandeling langs de bloemenmarkt en de palmentuin. In Fort Zeelandia, de plek waar de eerste kolonisten het land binnenkwamen wordt u ook rondgeleid. Het Onafhankelijkheidsplein dat nabij ligt is prachtig omgeven door verschillende monumentale gebouwen. Een korte rondwandeling door de binnenstad van Paramaribo laat de mensen van dichterbij ervaren. De centrale markt vertelt de bijzondere geschiedenis van het land, de verschillende bevolkingsgroepen brengen verse groenten, fruit, vis en nog veel meer aan de man. Na een typische Surinaamse lunch starten wij de middagexcursie langs verschillende oude ambachten met o.a. bezoek aan Indiaanse pottenbakkers en houtsnijders van de Marrons met gelegenheid om hun producten te kopen. Aan het einde bezoekt u de vlindertuin te Lelydorp. Wederom overnacht u in het hotel in Paramaribo.

Dag 3 Paramaribo

Facultatieve excursie! U kunt het vooraf boeken of u geniet van een vrije dag Paramaribo. 

- Plantage Peperpot-fietstourdag. Vanuit uw hotel per fiets naar het district Commewijne voor een uniek bezoek aan de oude plantage Peperpot. Deze plantage ligt een de rechteroever van de brede Suriname rivier dichtbij Tamansarie. Peperpot is een koffie- en cacao plantage ontwikkeld door familie Jansen ergens in de 19e eeuw. Tijdens het bezoek komt u op het fabrieksterrein nog de plantagehuizen, een loods voor de koffie en een fabriek waar de koffie en de cacao werden verwerkt. U herkent nog de cacao- en koffiebomen met nog heel wat mooie planten. Deze bestemming staat ook bekend voor de liefhebbers van vogels, maar ook komt u hier vaak de populaire apensoorten van Suriname tegen. Via de gelegde paden op Peperpot zult u een bijzondere fietstocht ervaren. 

- Een spectaculaire dag op de Brownsberg natuurreservaat. U maakt wandelingen naar de prachtige Leo- en of Irene vallen. U komt in deze unieke natuurgebied verscheidene dieren, apen en vogels tegen. Het uitzicht vanaf deze ongeveer 500 meters hoge berg is fantastisch. Hier beleeft en ervaart u dat Suriname echt het groenste land ter wereld is. 


- Commewijne Plantage Tour

Dit district Commewijne staat bekend als de oudste plantage-gebieden van Suriname. Met haar ligging aan de rechteroever van de Surinamerivier, tegenover Paramaribo. Haar oost grens is het district Marowijne en ten noorden de Atlantische Oceaan. De plantages in in dit gebied zijn vanaf de 17e eeuw aan de Boven Commewijne en de Cottica - rivier aangelegd. De belangrijkste gewassen die verbouwd werden, waren suikerriet, koffie en cacao. De kolonisator bouwde rond die periode het Fort Nieuw Amsterdam bij de samenvloeing van de Commewijne - en Suriname - rivier. Dit met het doel de plantages te beschermen tegen buitenlandse invallen. Rond 1900 werd Mariënburg gebouwd een Suikerfabriek, die als centrale moest dienen en moest bijdragen aan een positieve ontwikkeling van het district Commewijne.

De overnachting op deze derde dag vindt weer plaats in het zelfde hotel in Paramaribo


Dag 4 Galibi – Zeeschildpadden en Inheemse cultuur

 

Vanuit Paramaribo reist u via het district Commewijne naar Albina, de grensplaats met St. Laurent, Frans Guyana aan de Marowijne rivier. Met een Inheemse Piaka verlaat u Albina in noordelijke richting naar Galibi. Na twee mooie uren varen komen we aan bij Christiaan en Langaman Kondre zoals de bevolking aldaar Galibi heeft onderverdeelt. Allereerst de lunch en daarna een unieke dorpswandeling, waarbij u kennis maakt met de inheemse bevolking en hun leefgewoonten. Derest van de middag is vrij te besteden. Na het avondeten een nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de zeeschildpadden. Per boot vaart u naar dit strand, genaamd Baboensantie en beleeft u de zeeschildpadden van heel dichtbij. U overnacht in een lodge in het dorp.

Dag 5 Galibi en Omgeving

Na een tropisch ontbijt de brede zandbanken aan de monding van de Marowijne rivier. Tijgerbank genaamd en is de enige zandbank in Suriname. Het zand doet aan een zeestrand denken en u kunt er heerlijk zonnen en of zwemmen. Tegen het begin van de middag terugtocht naar de Lodge voor een voortreffelijke maaltijd. Na de lunch mag u de middag doorbrengen naar eigen inzicht. Optioneel kunt u de volgende activiteiten boeken: kajakken, hengelen, sunset-cruise of een wandeling in het jungletrail park. Na de avondmaaltijd kunt u de Samboera, traditionele inheemse dans, aanschouwen. U mag hieraan ook meedoen op uitnodiging van de artiesten. 

Dag 6 Galibi – Frans - Guyana - Wadaa eco-lodgeU neemt vandaag afscheid van Galibi, eerst langs de lokale souvernirwinkel. Instappen in de boot voor de oversteek naar Saint Laurent. U wordt hier rondgeleid in Camp de la Transportation. Frans-Guyana was een strafkolonie, waar de Fransen hun misdadigers heen stuurden. Na aankomst in Saint Laurent werden deze veroordeelden over de kolonie verspreid. U ziet hier ook de gevangenis waar Papillion, bekend van een boek strijd heeft geleverd tegen de Fransen. In de grensplaats Albina stapt u over in een korjaal aangedreven door een stevige buitenboordmotor van de Marrons. Hierna vervolgt u uw tocht over de brede Marowijne rivier naar Wadaa river lodge nabij het dorp Loka Loka. U zult genieten van het prachtig uitzicht en de verhalen van de gastvrije Paramaccaanse Marrons. U overnacht in gerieflijke huisje langs de rivier.

Dag 7 Wadaa eco-lodge – Mina Vallen

Allereerst een vroeg ontbijt waarna voorbereidingen voor een flinke wandeling naar de Mina vallen. Per kleine korjaal beleeft u eerst u de Gran kreek, de grootste zijtak van de Marowijne rivier. Vanaf een bospad begint de jungle wandeling van circa anderhalf uur door de haast onaangetatste regenwoud naar ons eindpunt – de overweldigende Mina waterval. Hier wordt geluncht en kan er genoten worden van onder meer de natuurlijke Jacuzzi halverwege de waterval en van het prachtig uitzicht. Bij terugkomst in het resort kunt u heerlijk genieten van de bijzondere omgeving. Het uitzicht en de rust. Overnachting in Wadaa eco-lodge.

Dag 8 Wadaa eco-lodge – Ampoma vallenVandaag ontdekt u de lokale economie van de Paramaccaanse Marrons. U maakt een boswandeling naar de kostgrondjes, waar de vrouwen van het dorp hun groenten verbouwen. s'middags een spectactulaire korjaaltocht naar de machtige Ampoma vallen, de grootste stroomversnelling in de Marowijnerivier. Hier bent u deelgenoot van een een pick-nick, verder kunt u zich laten masseren door het sterk stromend water of relaxen op de stevige granietrotsen. Op de terugreis naar
Wadaa eco-lodge bezoekt u het dorp Loka Loka, gelegen op een eiland midden in de rivier. 

Dag 9 Wadaa eco-lodge  – Langatabiki -  Paramaribo

Na een bijzondere ochtend ceremonie starten u de terugtocht stroomafwaarts. In Langatabiki maakt u nog een korte stop voor een bezoek aan het stamhoofd, Granman of diens vervanger. Per korjaal wordt de tocht voortgezet naar de grensplaats Albina. Hier stapt u weer in de bus richting Paramaribo, waar u in de namiddag arriveert. Overnachting in hotel.


Dag 10 - 12 Paramaribo


Vrij te besteden dagen in Paramaribo. Indien u het excursiepakket heeft geboekt, dan gaat u mooie excursies maken zoals beschreven. Nog even langs de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied? Hier bieden ook mensen uit de omringende dorpen hun koopwaar aan. Exotische junglevruchten, groenten en enorme vissen liggen in de marktkraampjes. De diverse Surinaamse cultuur onder één dak. Een vrolijk en ware kleurrijk spektakel. 


Dag 13 Paramaribo – Amsterdam

Vandaag is al weer uw laatste dag in Suriname. U kunt de ochtend en middag vrij besteden. Een mooie gelegenheid om nog eens door Paramaribo te struinen. In de namiddag vertrekt u naar de internationale luchthaven van Suriname. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 14 Amsterdam

Aankomst op de internationale luchthaven, Schiphol, te Amsterdam.

Dag tot dag


Dag 1 Amsterdam – Paramaribo
Dag 2 Paramaribo – Stads tour
Dag 3 Paramaribo
Dag 4 Galibi – Zeeschildpadden en Inheemse cultuur
Dag 5 Galibi en Omgeving
Dag 6 Galibi – Frans - Guyana - Wadaa eco-lodge
Dag 7 Wadaa eco-lodge – Mina Vallen
Dag 8 Wadaa eco-lodge – Ampoma vallen
Dag 9 Wadaa eco-lodge  – Langatabiki -  Paramaribo
Dag 10 - 12 Paramaribo
Dag 13 Paramaribo – Amsterdam
Dag 14 Amsterdam

Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen volgens programma
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • Lokale reisbegeleiding
 • 1 × Ruimbagage inbegrepen tot 23 kg in Economy


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Overige Informatie

Maaltijden

 • Op meerdaagse tours Galibi en Wadaa Marowijne een brood en twee warme maaltijden siroop, sap, koffie en thee, inbegrepen

Algemeen

 • Drankjes als koffie, thee en limonade(siroop), sap tijdens excursies
 • Reisbegeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider
 • Alle transporten per fiets, per korjaal en of vliegtuig.

Niet inbegrepen in de reissom

 • Toeslag eenpersoonskamers
 • Optionele en alternatieve  programma onderdelen
 • Maaltijden tijdens de dagen of avonden in Paramaribo
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, telefoon, minibar etc.
 • Niet gespecificeerde drankjes  en maaltijden tijdens excursies
 • Niet vermelde verzorging gedurende dit arrangement

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen. 
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. 

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Beleef Suriname Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail