Grand Vietnam Afbeelding Grand Vietnam
Grand Vietnam ***
Bestemming: Rondreizen Vietnam - Rondreis

Grand Vietnam

***Dag 1: Vertrek Amsterdam - Hanoi
In het middaguur zult u een vlucht nemen vanaf Amsterdam Schiphol naar Hanoi.
Dag 2: Aankomst Hanoi.
Dag ter vrije besteding & korte rondleiding door de stad. Vandaag heeft u ter vrije besteding. Laat in de middag krijgt u een korte rondleiding door de stad in Hanoi en brengt u een bezoek aan de oude wijk en het Hoan Kiem meer. Deze avond heeft u een welkomstdiner. Hoogtepunt van de avond is een water poppen show. De unieke vorm van Vietnamese kunst afgeleid van natte rijst beschaving van Zuidoost Azie. Maaltijd: Ontbijt & Diner. Accommodatie: Hotel in Hanoi.
Dag 3: Hanoi Stad tour en nachttrein naar Lao Cai.
Ontbijt in het hotel en vervolgens genieten van een volle dag rondleidingen door de stad. De toer omvat bezoeken aan de historische en culturele bezienswaardigheden van Hanoi zoals het Hanoi Opera house en Hoan Kiem Lake. Maar ook de Tempel der literatuur, gebouwd in de 11e eeuw en het land van de eerste universiteit. Aan het complex van Ho Chi Minh, ook wel het politieke centrum van Vietnam brengt u ook een bezoek. Bezoek ook een van de musea in Hanoi (Museum van de geschiedenis, het museum van Volkenkunde, Museum voor schone kunsten, Hoa Lo gevangenis, die ook wel bekend staat als de Hanoi Hilton. Diner is voor eigen rekening en daarna wordt u overgebracht naar het station van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: In de trein (Gedeeld 4-persoons hut A/C).
Dag 4: Lao Cai - Sapa
Verscholen in het hoog gelegen noorden van de Vietnamese bergen, vlakbij de grens van China, ligt de voormalige Franse Militaire voorpost van Sapa. Wat een van de meest kleurrijke ervaringen van Vietnam met zich meebrengt. De uitzichten zijn hier adembenemend. De hoogste berg van Vietnam is de 3143-meter Mount Fansipan. De regio is de thuisbasis van een aantal etnische minderheden, u herkent hen aan hun traditionele en kleurrijke kledij. Aankomst is Lao Cai is ongeveer rond zes uur smorgens, op het station wordt u ontvangen door uw chauffeur voor de 34km rit naar Sapa. Geniet van uw ontbijt en geniet ook van een paar uur rust of trek erop uit naar de prachtige bergland schappen en ontdek de etnische minderheidsgroepen van Sapa. Uw gids neemt u mee op een 2 uur durende tocht naar het dorpje Cat Cat, vanaf hier zult u de tocht voortzetten omringt door terrasvormige velden. Ook leert u de Hill Tribe bevolking en hun cultuur, tradities en manier van leven kennen. Daarna loopt u terug naar Sapa en heeft u de verdere dag ter vrije besteding. Ham Rong of Dragon Mountains , Silver waterfall & Hoang Lien National Park worden aanbevolen om te bezoeken in uw vrije tijd hier. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Sapa.
Dag 5: Sapa, bezoek aan de heuveldorpen
Een hele dag midden in de natuur en tussen de verschillende culturen van de bergvolkeren, die u gaat ontdekken tijdens een nieuwe tocht door Sapa met een Hmong gids die vloeiend Engels spreekt. U begint met een wandeling vanaf de Sapa markt. Daarna gaat u bergafwaarts van dorp tot dorp rond Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van, die prachtig zijn ingericht door terrasvormige velden en de huizen van Hmong, Red Zao, en de Zay bevolking. U kunt op verschillende tochten gaan vandaag met verschillende niveaus. Van een eenvoudige trektocht (ca. 3km), trektocht met gemiddeld niveau (ca. 5km) of de zware trektocht (ca. 8km). Dit is een geweldige kans om fotos te nemen van adembenemende landschappen, vriendelijke heuvel-stammen die werken of thuis zitten. U kunt genieten van lunch in het dorp van de Zay bevolking. Later in de middag zal een jeep of busje u terugbrengen naar Sapa en zal dan doorrijden naar Lao Cai waar u op de nachttrein stapt naar Hanoi. Maaltijd: Ontbijt & Lunch. Accommodatie: In de nachttrein (Gedeeld 4-persoons hut A/C).
Dag 6: Hanoi Dag ter vrije besteding
Vandaag u heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt vandaag zelf de mooie plekken van Hanoi bekijken. Ga eens naar de lokale markt om daar uw souvenirs te kopen. Ga langs de vele kraampjes met hun lokale gerechten, en proef zelf het heerlijke eten van Vietnam.
Dag 7: Hanoi - Halong
Om acht uur s morgens komt de chauffeur u ophalen voor een 3,5 uur durende rit naar Halong. Onderweg rijdt u door het platteland van de Red River Delta. Daarna maakt u een cruise. U wordt verwelkomt aan boord, en zal varen door de baai terwijl de lunch wordt geserveerd. U vaart door de magische baai, waar duizenden gebeeldhouwde kalkstenen eilanden golven hebben die lijken op draken tanden. Na de lunch maakt u een korte tocht naar een nabijgelegen bergtop voor een panoramisch uitzicht over de baai die bezaaid is met gouden zeilen, en kunt u zwemmen op het strand of zonnebaden op het zonnedek. Later in de middag bezoekt u een interessant vissersdorp met de mogelijkheid om te praten met de vissers die al bijna 3 generaties aan de baai wonen. Terug aan boord kunt u genieten van een overheerlijke cocktail terwijl u kijkt naar zonsondergang. Daarna kunt u ontspannen naar het restaurant gaan voor een diner. Maaltijd: Ontbijt, lunch & diner. Accommodatie: Overnachting op een cruise.
Dag 8: Halong Bay discovery
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de boot met bemanning voor een prive-cruise die u meeneemt naar de meest ongerepte gebieden in de baai. Geniet van het zwemmen op rustige stranden, het bezoeken van water tunnels, vissersdorpjes of u kunt kajakken. Lunch wordt geserveerd aan boord door uw prive-kok. Na de cruise keren wij terug naar de moederboot voor de nacht. Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner Accommodatie: Overnachting op cruise
Dag 9: Halong - Hanoi, Vlucht naar Hue stad
Begroet de dag in de ochtend met Tai Chi oefeningen om tegelijkertijd de zonsopgang te bewonderen. Na het ontbijt bezoekt u een prachtige grot van kalksteen grot en gaan wij daarna terug naar de cruise voor een laatste glimp van de Halong baai terwijl u terug vaart naar de dok. Onze chauffeur wacht u op en brengt u terug naar Hanoi voor een paar uur vrije tijd voordat de vlucht naar Hue zal vertrekken. U word opgehaald bij aankomst voor de check in, in uw hotel in Hue. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Hue.
Dag 10: Hue stad tour
Stadtoer in Hue. U wordt opgehaald bij uw hotel. U maakt een boottocht op de romantische wateren Perfume Rivers, en in Hue bezoekt u de meest bekende religieuze plaatsen; Thien Mu Pagoda. Ga dan verder naar Imperial Citadel om te ontdekken waaruit de Nguyen dynastie regeerde tussen 1802 en 1945, inclusief de Flag Tower, Noon gate, Nine Dynastic urnen, Negen Heilige Kanonnen, Thai Hoa Paleis en de verboden purperen stad. De middag wordt vervolgt met een bezoek aan de uitgebreide graven van de keizers: Tu Duc en Kahi Dinh. Uw gids zal u een diep inzicht geven over de filosofie van de Geomantie en hoe dit een grote invloed had op het koninklijke leven. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Hue.
Dag 11: Hue, Hoi An transfer
U verlaat Hue in de ochtend en rijden zuidwaarts naar Hoi An, (140km) met een stop bij het mooie strand van Lang Co voor een drankje. Daarna rijdt u over de 500m hoge Hoi Van pas. Op de top van de pas kunt u genieten van de mooie uitzichten op Danang, de Tien Sa zeehaven, het Son Tra schiereiland, Cham eiland en de lange zandstranden. U kunt ook stoppen om Mable Mountain te bezoeken alvorens naar Hoi An te gaan. Bij aankomst in Hoi An, checkt u in bij het hotel. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Hoi An.
Dag 12: Hoi An- My Son Holy Land
Van de 16e tot 18e eeuw was Hoi An, een bloeiende internationale commerciele haven voor Chinese, Nederlandse, Franse, Japanse, Portugezen en Arabische handelaren. Deze handelaren kwamen in de eerste plaats voor handel in hoogwaardige zijde en keramiek die nog steeds geproduceerd word in het gebied. Tot vandaag de dag is Hoi An, een schilderachtig aan een rivier gelegen stadje, populair bij toeristen vanwege zijn eclectische architectuur, kleermaker winkels en tal van Cafes. Sommige van de gebouwen in de smalle straten zijn ongewijzigd gebleven voor meer dan een eeuw. U geniet van een halve dag wandeling door de smalle kronkelende straatjes van de oude wijk en een bezoek aan Chua Ong Pagoda (Chinese vergadering hal). En de Japanse brug.
Daarna bezoekt u de ruines op My Son Holy Island, de voormalige hoofdstad van de oude Cham beschaving die Centraal-Vietnam regeerde vanaf de tweede tot dertiende eeuw. Hun religie was voornamelijk afkomstig uit de Indiase Hindoeisme. My Son word beschouwd als een van de beste bewaarde Cham structuren in Vietnam. Het complex bestaat uit zeventig hindoe-achtige torens en tempels, die dateren uit de tweede eeuw. Deze plaats is een must-see voor mensen die geinteresseerd zijn in architectuur en de oude beschavingen en is nu een van de 5 UNESCO world heritage plaatsen van Vietnam. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Hoi An.
Dag 13: Hoi An - Dag ter vrije besteding
Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding. Er zijn veel dingen die u kunt doen in Hoi An zoals de Cua Dai strand, een lang wit strand gelegen op korte afstand van uw hotel waar u kunt zwemmen en ontspannen. Fietsen in deze rustige stad is ook een onvergetelijke ervaring als je de oude stad en de nabijgelegen dorpen ontdekt; Kim Bong het timmerman dorp en Tra Que het kruiden en planten dorp). Veel van de hotels bieden gratis fietsen aan, of voor een kleine prijs. Hoi An is ook bekend om de kleding en schoenen die op maat gemaakt worden, met een zeer hoge kwaliteit en zeer redelijke prijzen. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Hoi An.
Dag 14: Hoi An - Danang - Vlucht naar Nha Trang
s Morgens neemt u een vlucht naar Nha Trang. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Nha Trang staat bekend om zijn ongerepte stranden en uitstekende duikplekken, en is hard op weg om een populaire bestemming te worden voor internationale toeristen. Nha Trang bay word inmiddels beschouwd als een van de mooiste baaien. Het weer in Nha Trang is altijd ideaal om te gaan zwemmen en voor strand activiteiten. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Nha Trang.
Dag 15: Nha Trang - Verkenning van het eiland & snorkelen
U wordt om half negen opgehaald bij uw hotel. Dan wordt u naar de Nha Trang boot gebracht die u naar de dok zal vervoeren en waar u begint aan een cruise op Nha Trang bay, een van de mooiste baaien van de wereld. De eerste stop is bij de Tri Nguyen Aquarium. U gaat dan verder naar het Hon Mun eiland, waar u de kans heeft om te gaan zwemmen, snorkelen en kajakken. De volgende bestemming is het Hon Tam eiland, waar u kunt relaxen op het strand. In de middag is er een lunch en bezoeken we een aantal vissers dorpjes alvorens u weer aan boord gaat om terug gaan naar de haven. Vanuit de haven word u weer naar uw hotel gebracht. Maaltijd: Ontbijt & Lunch. Accommodatie: Hotel in Nha Trang.
Dag 16: Nha Trang - Dalat
S Middags rijden wij naar het koele heuvelstation van Dalat, we maken een stop om uit de 14e eeuw Po Klong Garai Cham Tower te bezoeken. Dalat werd opgericht als een heuvel station aan het begin van deze eeuw. Dalat doet denken aan een alpine stad met zijn Franse chalets en dennenbossen. Na het rijden van een 3,5 uur durende tocht gaat u inchecken bij het hotel. Rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Maaltijden; ontbijt Accommodatie: Hotel in Dalat
Dag 17: Dalat stad tour
Een volledige dag city tour in Dalat neemt u mee in de art deco voormalige zomerresidentie van keizer Bao Dai, in het oude station van Dalat, Xuan Huong Lake. De centrale markt en Lam Ty Ni Pagode, waar de boeddhistische monnik, Vie Thuc, zijnabstracte schilderijen produceert en poezie schrijft. In de Dalat bloementuin kunt u een groot aantal soorten orchideeen bewonderen en ziet u de Prenn water vallen.
Dag 18: Dalat - Ho Chi Minh City
Vandaag neemt u de vlucht naar Ho Chi Minh City, bij aankomst in Ho Chi Minh City u wordt opgehaald en gaat u naar uw hotel om in te checken.
Dag 19: Saigon stad tour - Cu Chi tunnel
Deze ochtend rijdt u naar de Chu Chi tunnel die slechts 70 km van het centrum van Saigon ligt. Deze plaats werd de IJzeren Driehoek genoemd door de Amerikanen in de tijden van de oorlog. Het stond voor het Vietcong (Vietnamese leger) en was eigenlijk een bolwerk, die er al 30 jaar stond ondanks alle bombardementen en militaire acties. Een wandeling in de ondergrondse tunnels zal u helpen te begrijpen hoe het Vietnamese volk gevochten heeft en de oorlog won. Daarna gaat u terug naar Saigon voor de lunch. Vanmiddag in Ho Chi Minh city (Saigon) brengt u bezoek aan onder andere: Het hereniging paleis: Dit is een van de belangrijkste gebouwen van de stad. Hier op 30 april 1975, wat de Vietnamese verwijzen naar de American War eindigde officieel de oorlog toen tanknummer 843 van de Noord-Vietnamese leger crashte door de poorten van de Rebupliek Vietnam. Dan is er ook de Notre Dame Kathedraal en het oude Post Office, gebouwd tussen 1877 en 1883. Opmerkelijk is dat elke steen die gebruikt werd voor de bouw werd verscheept van Frankrijk naar Vietnam. Breng ook een bezoek aan de Ben Thanh Market. Deze levendige en goed georganiseerde markt is erg populair bij toeristen, vooral vanwege de centrale ligging. Het heeft een brede selectie van producten, varierend van nep-Nike schoenen tot mooie zijde Ao Dais. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Palace Hotel.
Dag 20: Saigon - Mekong Delta - Can Tho
U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar de Mekong Delta, de meest zuidelijke regio van Vietnam. De vruchtbare Mekong Delta staat bekend om de rijst, tropische vruchten en bloemen. Het traditionele vervoer in de Delta is per boot langs een uitgebreid netwerk van grachten en kanalen. Varen aan de grachten en bezoek de drijvende markten wat altijd een boeiende en lonende ervaring is voor bezoekers. De volgende haltes zullen de Candy fabriek, boomgaard tuin, luisteren naar traditionele muziek en lunchen in een oud huis. U kunt een fiets huren om het platteland te verkennen. Later in de middag rijden we naar Can Tho, en daar gaat u inchecken in het hotel. Maaltijd: Ontbijt & Lunch. Accommodatie: Hotel in Can Tho.
Dag 21: Can Tho - Saigon
Na het ontbijt in het hotel heeft u de ochtend om Cai Rang te verkennen, de grootste drijvende markt in de Mekong Delta. Cai Rang Floating Market is de hele dag open maar de drukste periode is van zonsopgang tot 9 uur. De belangrijkste producten die verkocht worden komen van boerderijen en zijn specialiteiten van de stad Cai Rang en aangrenzende gebieden. Elke boot heeft een lange rechte stok op zijn boot, waarop proef producten uit de verkoop worden opgehangen. Daarna wordt u terug gebracht naar Ho Chi Minh City. Maaltijd: Ontbijt. Accommodatie: Hotel in Saigon.
Dag 22: Vertrek Saigon
Er is geen activiteit voor vandaag. U bent vrij totdat het tijd is om naar het vliegveld te gaan om daar uw vlucht naar huis te nemen. Een goede reis en tot ziens! Maaltijd: Ontbijt.
Dag 23: Aankomst Amsterdam
U komt in de ochtend aan op Schiphol.


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Grand Vietnam 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail