12 daagse safari rondreis Zinderend Zambia Afbeelding 12 daagse safari rondreis Zinderend Zambia
12 daagse safari rondreis Zinderend Zambia
Bestemming: Rondreizen Zambia - Rondreizen

12 daagse safari rondreis Zinderend Zambia


Het South Luangwa National Park wordt wel een van de beste wildreservaten ter wereld genoemd. De Luangwa rivier is de levensader van het park en de concentratie van wild langs deze rivier wordt nergens in Afrika geevenaard. Het Lower Zambezi National Park is het jongste park van Zambia. Een kanosafari op de Zambezi biedt u een unieke mogelijkheid om wild te zien. Zodra u namelijk op waterniveau bent in een boot,...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1: Amsterdam - Lusaka

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol met de rechtstreekse vlucht van KLM naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia. U komt hier in de avond aan en wordt welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel voor de overnachting.

Dag 2: Lusaka

Vanochtend heeft u tijd om te acclimatiseren en geld te wisselen. In de loop van de dag maakt u kennis met uw safari gids en reist met het 4WD safari voertuig af naar uw eerste kamp vlakbij de hoofdstad. Het diner is vanavond inbegrepen

Dag 3: Lusaka - South Luangwa National Park

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar South Luangwa National Park via de Great Eastern Road. Onderweg wordt een stop gemaakt bij een van de vele lokale markten die u langs de route ziet. In de middag arriveert u in de Luangwa vallei waar de Luangwa rivier doorheen stroomt. South Luangwa is een van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. De concentratie van wild aan de oevers van de Luangwa rivier behoort tot de grootste in Afrika. Op de vlaktes kunt u grote kuddes olifanten en buffels tegenkomen. Het South Luangwa National Park is tevens een van de plaatsen in zuidelijk Afrika waar de meeste luipaarden leven. Ook leeuwen zult u hier veelvuldig aantreffen, soms wel in groepen van 30 stuks! Nadat u heerlijk heeft kunnen ontspannen op de oever van de rivier rijdt u naar de locatie van het kamp voor de komende 3 overnachtingen.

Dag 4 & 5: South Luangwa National Park

In de ochtend maakt u kennis met de gids die u zal begeleiden op een wandelsafari. U leert de sporen te herkennen van de verschillende dieren die hier leven. Omdat het gebied bekend staat om de grote groepen leeuwen, is het een spannende ervaring om wandelend op zoek te gaan naar deze machtige dieren. Aan het einde van de middag gaat u op 'night drive'. U gaat in het donker op zoek naar de dieren van de nacht zoals het stekelvarken maar het is ook de beste tijd van de dag om luipaarden te ontdekken! De volgende dag staan er een ochtend en middag game drive op het programma. Onder leiding van uw gids trekt u er met het 4WD voertuig op uit om het nationale park te ontdekken en wild te spotten.

Dag 6: Luangwa rivier

U verlaat het South Luangwa National Park maar u neemt nog geen afscheid van de Luangwa rivier. De route van vandaag volgt de rivier. In de middag wordt het kamp opgezet aan de rivier en gaat u een wandelsafari maken.

Dag 7: Lower Zambezi National Park

U steekt de Kafue rivier over en arriveert aan het einde van de middag bij de machtige Zambezi rivier. Het Lower Zambezi National Park is landschappelijk gezien een van de mooiste parken van het land. De zuidelijke grens van het park is de Zambezi rivier. De Zambezi, maar ook haar verschillende aftakkingen, zorgen ervoor dat er volop water aanwezig is in het park waar de flora en fauna volop van profiteert. Zo kunt u grote kuddes olifanten vinden, waarbij 20 of 30 stuks geen uitzondering is. De rivier is meteen ook een barriere voor het grotere wild waardoor de wildconcentratie groot is. Dit trekt natuurlijk weer roofdieren aan zoals leeuwen en luipaarden. U overnacht nabij de Zambezi rivier.

Dag 8 & 9: Zambezi kanosafari

De komende dagen maakt u een kanosafari op de Zambezi. Het is zonder twijfel de meest geweldige manier om de geheimen van de Zambezi te ontdekken. U reist stroomafwaarts, dus rustig peddelend geniet u van de omgeving. U vaart in een stabiele 5m lange Canadese kano en u wordt begeleidt door een ervaren riviergids. Vanuit de kano ziet u zowel op de oevers als in het water vele olifanten, nijlpaarden en allerlei verschillende soorten vogels. 's Avonds gaat u aan wal om uw tent op te zetten en te genieten van een maaltijd bij het kampvuur op de oever van de rivier. Het knorren van de nijlpaarden of de roep van een hyena in de verte, het zijn de geluiden van de Zambiaanse nacht die u zich nog lang zult herinneren! Tijdens de kanosafari bezoekt u ook een dorp langs de rivier en maakt u kennis met de gebruiken en tradities van de vriendelijke bewoners van dit deel van Zambia. In de loop van dag 9 reist u per motorboot terug naar het beginpunt van deze safari en verblijft u nog een laatste nacht vlakbij de Zambezi rivier.

Dag 10: Zambezi rivier - Livingstone

De eindbestemming van vandaag is de Victoria watervallen, zonder twijfel de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Over een breedte van 1700 meter stort het water zich met een donderend geweld de diepte in. De waterval heeft de bijnaam 'Mosi-oa-Tunya' gekregen van de lokale bevolking, hetgeen vrij vertaald 'rook die dondert' betekent. De beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone bezocht de watervallen in 1855 en vernoemde ze naar koningin Victoria van Groot-Brittannie. De rest van de dag is ter vrije besteding. U hoeft zich hier zeker niet te vervelen. In en rond de stad en watervallen worden vele activiteiten georganiseerd zoals vluchten over de watervallen of meer extreme activiteiten zoals raften, met een speedboot over de rivier, abseilen en zelfs bungeejumpen. U verblijft vannacht in een hotel vlakbij de watervallen.

Dag 11: Livingstone - Johannesburg

Na het ontbijt heeft u de ochtend nog ter vrije besteding. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Livingstone gebracht voor uw vlucht naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Hier checkt u in voor de terugvlucht naar Nederland.

Dag 12: Amsterdam

In de loop van de ochtend komt u aan op de luchthaven Schiphol in Amsterdam.

Overnachtingen Plaats / Accommodatie 1 x Lusaka / Lusaka Hotel 1 x nabij Lusaka / Pioneer Camp 3 x South Luangwa National Park / Wildlife Camp 1 x nabij de Luangwa rivier / Bridge Camp 1 x nabij de Zambezi rivier / Kiambi Lodge 2 x nabij de Zambezi rivier / Mobile Safari Camp 1 x Livingstone / Protea Hotel Accommodaties onder voorbehoud van wijzigingen

Inbegrepen Vliegreis Amsterdam - Lusaka en Livingstone - Amsterdam (via Johannesburg) per KLM Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag Vervoer per comfortabele safari voertuig Begeleiding vanaf dag 2 door chauffeur en deskundige Engelssprekende gids en kok Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden en entreegelden nationale parken 10 overnachtingen volgens programma Gebruik kampeermateriaal Verzorging op basis van logies & ontbijt, 9 x lunch en 8 x diner * Alle transfers

Niet inbegrepen * Alle overige, niet genoemde, maaltijden Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

NB: Bagage is beperkt tot 12kg in een zachte tas + 1 cameratas per persoon

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 4 (u dient deze reis met minimaal 4 personen te reserveren)Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

12 daagse safari rondreis Zinderend Zambia 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail