Explore Southern Africa Afbeelding Explore Southern Africa
Explore Southern Africa ***
Bestemming: Rondreizen Zambia - Rondreizen

Explore Southern Africa

***

Door de Kololo stam wordt het omschreven als Mosi-oa-Tunya, of 'De rook die dondert'. Victoria Falls is een van de vele bezienswaardigheden die tijdens deze reis aan de orde komen. Gecombineerd met de verbluffende wildernis in de Okavango Delta en een van de beste safari tochten ter wereld in het Kruger National Park, omvat deze rondreis veel (natuur)wonderen die Afrika rijk is.

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Dag 01 Johannesburg

's Avonds om 18.00 uur is de welkomstinformatie. Tot die tijd heb je de mogelijkheid, om iets van Johannesburg te ontdekken. Soweto, Gold Reef City en het Apartheidsmuseum zijn populaire excursies.

Dag 02 Khama Rhino Sanctuary

We reizen verder en laten Zuid-Afrika achter ons. In Botswana komen we aan bij het Khama Rhino Sanctuary. Hier kun je zebra's, giraffen en misschien wel een witte neushoorn zien. We vervolgen onze weg en hopen de 'Big 5' - olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel te kunnen bewonderen tijdens een ochtend- en middagsafari.

Dag 03 Maun

Vandaag rijden we naar Maun. Dit is de toegangspoort tot de Okavango Delta. De Okavango rivier vertakt zich in een ware wirwar van kleine stroompjes waardoor een wetland van circa 16.000 km ontstaat.

Dag 04-05 Okavango Delta

We rijden door naar de Okavango Delta. Deze bestemming heeft een van de meest complexe ecosystemen ter wereld. Bij aankomst maken we een safaritocht. De zeer kennisrijke locals begeleiden ons en te voet en per mokoro (een klassieke kano) door het doolhof van kanalen. Je kunt ook een zeer vroege ochtendsafari in de delta maken.

Dag 06 Maun

We reizen terug naar Maun. Heb je nog niet genoeg van de Okavango Delta dan heb je vanmiddag nog de kans om een rondvlucht te maken boven dit unieke gebied.

Dag 07 Elephant Sands

Wij rijden naar Elephant Sands. Dit prive-kamp ligt in het noorden van Botswana en is niet alleen een thuis voor olifanten. Je vindt hier o.a. leeuwen, antilopen, giraffen en honderden verschillende vogelsoorten.

Dag 08-09 Victoria Falls

Vandaag reizen we naar de imposante Victoria watervallen, in Zimbabwe. We bereiken ons kamp aan de oevers van de Zambezi rivier. De tijd die we hier doorbrengen staat volledig in het teken van de watervallen, ook wel de 'donderende rook' genoemd door de lokale bevolking. Hier zijn vele optionele activiteiten te doen, zoals raften, bungeejumping of een helikoptervlucht.

Dag 10 Chobe National Park

We rijden naar Chobe National Park waar we olifanten, leeuwen en diverse vogelsoorten kunnen bezichtigen. In de namiddag hebben we een boottocht over de Chobe rivier, een ontspannen manier om nijlpaarden te spotten en misschien wel olifanten die een bad nemen.

Dag 11 Nata

Vroeg op als je nog een laatste safari wilt maken, voordat we naar Nata rijden gelegen aan de rand van de indrukwekkende Makgadikgadi zoutpannen.

Dag 12 Blouberg

Een lange rit. We passeren de grens met Zuid-Afrika en overnachten bij de lokale Hananwa bevolking aan de voet van het Blouberg Gebergte.

Dag 13-14 Kruger National Park

We bezoeken een van de bekendste parken van Afrika, het Krugerpark. De komende twee dagen hebben we genoeg tijd om dit schitterende park tot op de bodem te verkennen.

Dag 15 Johannesburg

Op de laatste dag van onze rondreis gaan we terug naar de plek waar ons grote avontuur begon, Johannesburg. Onderweg geniet je van de mooie uitzichten bij de Blyde River Canyon. Aan het begin van de avond eindigt de rondreis.

Inclusief

Engelssprekende reisleider/chauffeur Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden en -uitrusting 12 ontbijten, 6 lunches en 11 diners Excursies, 'sightseeing' en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier

Exclusief

Intercontinentale vluchten Local payment ZAR 4751 p.p. Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Explore Southern Africa 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail